Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitZ okazji zbliżającego się Sylwestra i Karnawału, specjalnie dla swoich czytelników Gatita przygotowała krótką ściągawkę na sałatkowe menu. Wiadomo, że sałatka jest bardzo fajnym rozwiązaniem na
Kulinarne przygody GatityW naszej tradycji bożonarodzeniowej, na naszych świątecznych stołach królują m.in. śledzie i sałatki. W moim domu potraw ze śledziami jest kilka, podobnie jak sałatek. Dzisiaj chcę
Codzienna kuchnia niecodziennaJest to najbardziej popularna sałatka śledziowa na Ukrainie. Znajdziemy ja na stole, w każde święta, urodziny czy imieniny. Dlaczego szuba? Słowo szuba oznacza futro, czyli wierzchnie
Kulinarnie z Polką na KresachNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchnimielony (do smaku) - liście sałaty rzymskiej (dużej) Mięso z kurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej marchew – mieszamy. Dodajemy czarnuszkę, musztardę, estragon, serek mascarpone, olej sezamowy – ręką wyrabiamy masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – ponownie wyrabiamy. Z umytych liści sałaty rzymskiej ścinamy grubszy nerw(...)Quinoa, jest niezwykle wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili
mojewypiekiinietylkoprzerażające marchwiane zupki, by ładnie rosły, a dorosłym wciskana jest surówka z marchwi w ramach restauracyjnych zestawów obowiązkowych. I to wszystko, nie licząc jeszcze obecności marchwi w zupach jarzynowych. A ja marchew kocham. Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości marchwianych krążków, których słodycz naturalnie łagodzi kwasowość czerwonego wina, czym bez marchwi byłaby włoska minestra(...)grymasy? Sama nie wiem... Wiem jednak na pewno, że jest kilka wcieleń marchewki, które powodują u mnie szybsze bicie serca i rumieńce zachwytu. To marchewkowe gnocchi (klik) i orientalna sałatka z z baby carrots (klik) , a kilka dni temu dołączyła do nich Elżbietańska Tarta Marchewkowa. Odkąd ją ujrzałam - a minęło już kilka lat, wiedziałam, że nadejdzie dzień, kiedy będę
KUCHARNIABardzo prosta sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na imprezę ale równie pięknie będzie się prezentować na świątecznym stole. Normal 0 21 false false false PL
W garach u GosiSurówka z marchewki w wielu odmianach kojarzy mi się z przedszkolem. Nie powiem, żeby te przedszkolne surówki były moimi ulubionymi, ale marchewka, to niezaprzeczalnie smak dzieciństwa
Mieszam w Garnkukoniec gotowania. Jeśli szukacie więcej inspiracji na zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc. Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami oraz sałatka z białą kiełbasą i jajkami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek(...)ewentualnie kupić gotowy zakwas, ale zdecydowanie polecam ten domowy ;) Robi się go w mniej niż 5 minut, a smak domowego zakwasu na żurek jest o niebo lepszy! :) Przygotować bulion jarzynowy z tego przepisu: Bulion warzywny – przepis Boczek pokroić w kosteczkę. Kiełbasę zwyczajną pokroić w plasterki. Białą kiełbasę ugotować, pozbawić osłonek (jelit), pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnie, wrzucić boczek
Kulinarne PrzebojeJakoś w lato tyle tego warzywno-owocowego dobra, że jadamy głównie sałaty, a mniej surówek. Dzisiaj za to przepis na surówkę z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami
Mieszam w GarnkuNasza miłość do sałatek ostatnimi czasy przeżywa drugą młodość. Jako, że jak już mówiłyśmy doba jest za krótka, nadrabiamy w ten sposób czas który gdzieś tam
Wypisz WymalujWiosna. Ptaki śpiewają, za oknem jasno, wszystko kwitnie, oczy pieką, a ja mam w głowie tylko jedno. Powraca trauma z dzieciństwa związana z tą jakże przyjazną
Wypisz Wymaluj