Składniki: 2 łodygi selera naciowego 3-4 rzodkiewki 1 jabłko 1 łyżka sezamu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny garść natki pietruszki
Prosto i Smacznie z AnetąCzas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 3 plastry sera greckiego halloumi 1 łyżka pestek granatu 1/4 papryki czerwonej
kulinarnyJaCzasem na śniadanie dość mam kanapek, owsianki i szukam czegoś innego. W takich wypadakch, szczególnie zimą, idealna jest sałatka, nazywana przez mnie Sałatką na Dzień Dobry
Mieszam w GarnkuCzas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g mixu sałat z rukolą
kulinarnyJaDzień dobry w czwartek ! Dziś mam dla was kolejny pomysł na wykorzystanie porzeczek. Idąc dalej tropem fit&fast - sałatka nie wymagająca za dużo pracy wiec idealne nadaje się na wizyty niezapowiedzianych gości - pod warunkiem, że mamy w domu: cukinię, rucole, porzeczki i fete ;) 1. Grillujemy cukinię 2. Grillujemy chleb i robimy niego grzanki 3. Kroimy
dlaSmaQzrobić z 80% warzyw, zawsze w innych kombinacjach smakowych itp., więc nie mają prawa się znudzić :) Poza tym są zdrowe i sycące. Można jeść je z w wersji fit z sałatką, lub jeśli wolicie - z kaszą, albo włożyć w bułkę z dodatkiem sałaty i innych warzyw i zjeść w formie wegańskiego burgera (osobiście kocham tę wersję!♥). Ja zazwyczaj piekę
chili & sugarPo raz pierwszy jadłam coś podobnego podczas Sylwestrowej imprezy u koleżanki. Doczekała się i w nieco zmodyfikowanej wersji znajdzie się na blogu. Zapraszam. Składniki: brokuł kukurydza
Wielki apetytDzisiejsza sałatka może być wykorzystana na Wielkanocnym stole, jest lekka, świeża i bardzo dobra. Idealnie skomponuje się zarówno
Życie na widelcuSKŁADNIKI:Łosoś wędzonyRukolaRoszponkaPomidorki cherryOliwki zieloneSzczypiorekKoperekPRZYGOTOWANIE:Na liściach rukoli i roszponki układamy wędzonego łososia. Dodajemy pokrojone pomidorki cherry, oliwki i posiekany szczypiorek. Polewamy wszystko cytrynowym vinaigrette i
kulinarnyJaSKŁADNIKI:1 woreczek ryżu1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 jajkaOliwki zielone1/2 kulki mozzarelliKukurydza słodkaSzczypiorekKoperekJogurt naturalny lub typu greckiegoSól, pieprz, curryPRZYGOTOWANIE:Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu
kulinarnyJaSKŁADNIKI:ukolaOgórekPomidorki koktajloweOliwki zieloneSer biały typu włoskiegoSzynka parmeńskaŚwieże papryczki chilliOliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:Wszystkie pokrojone i oczywiście wcześniej umyte warzywa układamy na liściach rukoli. Dodajemy szynkę parmeńską
kulinarnyJaUwielbiam ten czas, gdy na sklepowych półkach można znaleźć świeże figi. W zeszłym roku przygotowywałem przystawkę/sałatkę z figami, mozzarellą i awokado. Dziś inna propozycja
kulinarnyJaKochani, tą sałatkę można zaliczyć do tych z linii "Fit- Finesse", którą wymyśliłam, aby łatwiej było szukać osobom zainteresowanym przepisów na dania nie aż tak (!) kaloryczne ;) Rewelacyjna sałatka, którą możecie serwować na imprezach, biesiadach, spotkaniach grillowych;) Idealna na kolację, do obiadu.... u mnie na pewno zawita na stole już w najbliższym czasie :) Sałatka z kurczakiem www.kuchniasmakow.blogspot.com Składniki : pierś
Kuchnia smakówMniam taką sałatkę dzisiaj zaserwowałam na kolację. Moja połówka była zachwycona i powiedziała, że jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła
Niezły MłynekI znowu sałatka, w moim domu robi się je dość często. Większości wam nie pokazuję bo być może je znacie. Chociaż lubię eksperymentować nawet z najbardziej
Niezły Młynek