sałatka - 51333 przepisów (strona:2629/3423)

Mini-piadine 135

mąki pszennej /użyłam orkiszowej /+ do podsypania/ 5 łyżek oliwy z oliwek ok.120 ml  wody ½  łyżeczki sody oczyszczonej sól /do smaku oraz : twarożek, wędlina w plasterkach, zielona sałatka, pomidor itp. Wykonanie:  -Składniki na ciasto zagnieść. -Owinąć  w folię i wstawić do lodówki na ok.30 minut. -Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów ,wyciąć  krążki

Zakamarki mojej kuchni
Różyczki z piersi kurczaka 238

naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką i obiad wyśmienity. Smacznego

Maminek kulinarny
Kurczak pieczony nadziewany chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami 198

zredukować gotując chwilę. Po 15 minutach wyciągnij nadzienie, polej sosem. Kurczaka podziel na części, wyłóż na talerz i również polej sosem. Gotowe danie podawaj z lekką i chrupiącą sałatką, np. z mieszanki sałat, pomidorków koktajlowych i ogórka zielonego polanej winegretem domowej roboty lub w ostateczność sosem z tytki (np. sosem Włoskim). Smacznego! Top Zobacz jak Gordon Ramsay przygotuje „Kurczaka

Moja Delicja
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 157

zmywarce jest opcja podgrzewania talerzy – wykorzystaj ją) nałóż sos, a następnie na każdy talerz wyłóż po jednym kawałku usmażonej ryby. Podawaj w towarzystwie np. Zapiekanki ziemniaczano-selerowej oraz Sałatki z ogórka .   The post Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Zapiekanka ziemniaczano-selerowa 199

Gotową zapiekankę wyjmij z pieca i poczekaj z podaniem kilka minut. Żeby nie wystygła proponuje ją przykryć. Podawaj w towarzystwie np. Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej i sałatki z zielonego ogórka . * U mnie po 50 minutach ziemniaki i seler były lekko twardawe. Dlatego przykryłam je i dopiekałam przez kilka kolejnych minut, aż zmiękły. Dopiero wtedy posypałam serem

Moja Delicja
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym 220

pieca i przykrytą szczelnie odstawić, aby odpoczęła ( do 1 godziny ). Dopiero teraz pieczeń kroimy i podajemy w towarzystwie sosu majonezowego oraz Ziemniaków z cebulką dymką i korniszonami, i Sałatki z surowego brokuła z dodatkiem suszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów . Sos z pieczeni można wykorzystać do delikatnego polania np. ziemniaczków. Mięso, które nam zostanie z obiadu możemy wykorzystać do kanapek

Moja Delicja
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 284

gorącej kapusty z wrzątku. No i ominie nas etap całego tego zawijania :) Kapustę szatkujemy i przekładamy mięsnym farszem. Wkładamy do pieca i czekamy :) Podajemy obowiązkowo z sosem pomidorowym oraz sałatką. Bardzo polecam z Chrupiącą sałatą z dressingiem słodko-ostrym , która w tym towarzystwie idealnie się sprawdziła. Składniki: (4-6 porcji) 0.5kg mięsa mielonego z szynki 250g ryżu 1 jajo

Moja Delicja
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2125

pierwszym daniem, jakim był Krem z groszku podanym z jabłkiem , i dlatego nie wymagał żadnego towarzystwa. Jeśli jednak nie planujecie pierwszego dania, to polecam podać Piracką rybę w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką. Składniki: (6 porcji) 1.5 kg filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej

Moja Delicja
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 192

Stilton (lub inny z niebieską pleśnią) i posiekaną natkę pietruszki. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Steki wyłożyć na talerze, dodać sos pieczarkowy. Ja podałam w towarzystwie puree z ziemniaków i sałatki z surowego brokuła . * O tym Gordon nie wspomina w swojej książce. Ale ja skorzystałam akurat z pomysłu Pascala i uważam, że świetnie ten pomysł się sprawdził w przypadku bardzo delikatniej

Moja Delicja
Wigilijny barszcz z pieczonych buraków 212

wody. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut (do miękkości warzyw). Upieczone buraki i jabłka ostudzić, obrać i pokroić w kawałki lub kostkę (jeśli zamierzamy użyć do sałatki). Dodać do gorącego wywaru. Zagotować, a następnie szybko zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez około 10 minut (nie doprowadzając do wrzenia). Ostudzić. Schować w chłodne miejsce na minimum

Moja Delicja
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 207

oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. W wysokiej szklance wymieszać sos z wodą i majonezem, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pokrojone warzywa umieścić w misce i wymieszać. Sałatkę polać sosem 15 minut przed podaniem. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 211

domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie

Sajkofanka smaku
Filet z kurczaka w sosie borowikowym. 188

zalewamy śmietaną. Łączymy w sos i posypujemy natką pietruszki. Ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie cedzimy, zagniatamy z kilkoma łyżkami mleka i łyżką śmietany. Ucieramy na puree. Posypujemy koperkiem. Sałatka. Posiekane sałaty, zgniecione w garści, łączymy z ogórkiem, jabłkiem, kukurydzą z łyżką majonezu. Doprawiamy pieprzem. Do wszystkiego, w miarę możliwości przemycamy odrobinę promieni słonecznych... Smacznego

BaRepas
Smoothie z gruszką i jarmużem 121

nadaje smoothie piękny, zielony, optymistyczny kolor. Warto go jeść – ta słodkawo-orzechowa kapusta ma niewiele kalorii, za to mnóstwo witamin – wspaniale sprawdza się więc nie tylko w sałatkach, ale także koktajlach witaminowych, takich jak ten. Smoothie z gruszką i jarmużem tak mi smakowało, że zniknęło w pół minuty – dłużej trwało robienie zdjęć. Teraz muszę lecieć po nową

Poezja smaku
Produkty Ziarenkowo 129

sklep.ziarenkowo.com/index.php 1. Słoneczne Pola Prażone ziarna: słonecznik, sezam, siemię lniane   / 300 gramów Produkt bezglutenowy Nie zawiera konserwantów Idealny i zdrowy dodatek do sałatek, kanapek, obiadów, panierek, zup oraz jako smaczna dekoracja potraw 2.  Piekło-Niebo Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek  / 300 gramów Nie zawiera konserwantów. 3.  Migdałowy Przylądek Prażony słonecznik, migdały

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania