podkładami kolejowymi”. Różnorodność Rieslingów jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga
królestwo garówprzepis dostałam od mojej znajomej- muszę przyznać że jest rewelacyjny! Tak przygotowanych ogórków używam przez cały rok- dodając do zup (słynnej ogórkowej), ale także do różnych sałatek. Składniki: 1 kg ogórków, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki soli, 1 pęczek koperku. Wykonanie: Ogórki umyć, obciąć końce, zmiażdżyć blenderem razem z czosnkiem i koperkiem. Następnie wymieszać z solą, włożyć do wyparzonych słoików
Tradycyjna Kuchniapodkładami kolejowymi”. Różnorodność Rieslingów jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga
królestwo garówzakończeniu warsztatów. Jeszcze w drzwiach wyjściowych podpytywaliśmy Łukasza o różne ciekawostki kulinarne związane z rybami i owocami morza. Krewetki słodko-kwaśnie podane z aromatyczną sałatką ze świeżych warzyw. Grillowany stek z tuńczyka z zielonymi szparagami z ziołowym masłem. Dziękuję obu firmom za zaproszenie na warsztaty. Ogromny plus za ich organizację i za to, że uczestniczyło
Kulinarne przygody GatityDokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Grilluję karkówkę z każdej ze stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty oraz z sosem pomidorowym
Kuchnia co dniaKolorowa, zdrowa i orzeźwiająca sałatka na ciepłe dni. Idealnie sprawdzi się na dziecięcym przyjęciu, a i myślę, że dorośli się skuszą ;) Owoce najlepiej włożyć do wafelków na chwilę przed podaniem. Kulki można sobie przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Wafelek można też zabezpieczyć papilotką do muffinek. Zapobiegnie to mocnemu namoczeniu wafelka od soków z arbuza i melona. Składniki: arbuz (najlepszy
Moja Galeria Smakufolii z otartą skórką z cytryny, solą i pieprzem) kilka ugotowanych na chrupko fasolek szparagowych zielonych cebula czerwona, marchew kilka plastrów wędzonego łososia sos vinaigrette Sałatka w Nicei Ułóżcie rukolę na talerzu, na środku połóż upieczonego łososia, na bokach rozsyp krążki czerwonej cebuli, kawałki wędzonego łososia i posyp
AZgotuj!osoby Składniki : 2 piersi z kaczki mieszanka sałat z przewagą roszponki cebula czerwona czerwony ocet balsamiczny creme jabłko Sałatka z pieczoną piersią kaczki Przygotowanie: 1. Piersi kaczki umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę, aby tłuszcz mógł się wytopić. Posól i popieprz dowolnym pieprzem (czasami dodaję pieprz syczuański) Usmaż na patelni skórką do patelni, po kilku
AZgotuj!włoskich 2 łodygi selera naciowego łyżka rodzynek szczypiorek do posypania Dressing 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Monini sok z połówki cytryny sól 1 łyżeczka miodu Sałatka z ryżu naturalnego i selera naciowego Przygotowanie: 1. Ugotuj ryż 2. Orzechy upraż na suchej patelni 3. Pokrój selera naciowego w równe półksiężyce 4. Wymieszaj wszystkie składniki, polej dresingiem
AZgotuj!minutach dodaj ser pecorino. Całość posyp świeżym majerankiem. Wymieszaj. P onieważ nie lubię nazwy kaszotto, danie jest praktycznie bez nazwy. Smak tworzy świeży majeranek. Podawaj z sałatką ze smażonego bakłażana
AZgotuj!octu czerwonego i sól do smaku. Najlepiej aby wszytko robić w jednym czasie, choć sos pomidorowy można zacząć znacznie wcześniej. 5. Podawaj z sałatką z pomidora
AZgotuj!Zrób palcami jednakowe wgłębienia. Posyp gruboziarnistą solą. Piecz 25 minut. Ja posypałam serem żółtym odtłuszczonym, ale nie ma takiej potrzeby. Zajadam na podwieczorek z oliwkami kalamata i sałatką caprese
AZgotuj!Sałatę szopską wymyślili Szopi prawdziwi, jak twierdzą, Bułgarzy. Zamieszkują region Sofii i Dupnicy. Ich sałatka jest chrupka, aromatyczna, spowita w białej chmurce smacznego białego szopskiego sera. Podawana jako przekąska przed obiadem. Składniki: bułgarski ser szopski 4 pomidory 2 papryki czerwone ogórek łyżka octu 4 łyżki oleju sól cebula posiekana natka pietruszki
AZgotuj!Dziś zrobiłam sobie w kuchni małe laboratorium. Wszystkie składniki przygotowywałam z duża precyzją. Koncentracja na wysokim poziomie. Sałatka układana pęsetą. Czułam się wyjątkowo. Jak gdybym tworzyła obraz. jajko pieczarka łyżeczka sosu sojowego olej 2 plastry ukośne marchewki ćwiartka czerwonej papryki dymka czarny sezam kilka kropel oleju z sezamu Umyj
AZgotuj!Ujmują mnie swoim nakrapianym światem Każde jest inne. Czasami wgapiam się w skorupkę i szukam obrazów. Wiele można zobaczyć. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Sałatka lekka jak piórko na wielkanocny stół. Dopełnienie. Opakowanie szpinaku baby opakowanie pomidorków truskawkowych 7 jaj przepiórki na twardo Sos: oliwa z oliwek ząbek czosnku sok z cytryny
AZgotuj!