sałatka - 51777 przepisów (strona:2564/3452)

Śledzik z porem i serkiem wiejskim 180

szczypiorku 4 rzodkiewki sól pieprz Śledzie obrać ze skórki. Pora posiekać , dodać posiekany szczypiorek i pokrojone na plasterki rzodkiewki, przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sledzia ułożyć w wymieszanej sałatce z pora. Udekorować krążkami pora i rzodkiewką. Podawać jako przystawkę lub na obiad z ziemniakami posypanymi koperkiem

Gotowanie jest łatwe
Marynowany kurczak z grilla 131

niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Mini tarty ze szpinakiem i podsuszaną kiełbasą 150

Wyjąć, nałożyć nadzienie, wyrównać, Położyć plasterki kiełbasy , posypać żółtym serem i szczyptą oregano. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec przez ok 15 min. Podawać z sosem pomidorowo paprykowym lub sałatką z warzyw sezonowych

Gotowanie jest łatwe
Pieczone bataty, smażona polędwiczka i salsa 140

ActiFry  przez 20 min, w piekarniku trzeba ok 40 min. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć z obu stron polędiczki ok 2 min z każdej strony. Podawać z sałatką lub SALSĄ

Gotowanie jest łatwe
Polędwiczka w borówkach i puree mix 161

polędwiczkę razem z oliwą którą była polana, podsmażyć chwilę, dodać borówki i cukier, smażyć jeszcze kilka minut aż borówki zaczną się karmelizować. Podawać dwa rodzaje puree , polędwiczkę i dowolną sałatkę . Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Puszysta zapiekanka z cukinii 163

papierem. Posypać bazylią i oregano. Piec ok 45 min w temp 180 st.. pod koniec można obniżyć do 150 st gdyby zaczynała się za bardzo podpiekać. Podawać z sałatką z pomidorów

Gotowanie jest łatwe
Bataty faszerowane boczkiem i mozzarellą 127

batata układać na przemian boczek i przysmażone kulki wraz z czosnkiem i tłuszczem. Obłożyć mozzarellą, posypać oregano i zapiec przez ok 15 min w temp 180 st. Podawać z sałatką lub salsą z pomidorów . Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Karkówka z patelni 177

Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki. Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony. Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 132

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe
Mielone na patyku - cevapcici 160

uformować kulki i nadziać na patyki, następnie uformować z nich podłużne wałeczki . Tak przygotowane cevapcici usmażyć na patelni ze wszystkich stron. Ja podałam z pure ziemniaczanym z kalarepką oraz sałatką . Dzięki  SKWORCU  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni

Gotowanie jest łatwe
Udka w sosie paprykowym i kluseczki ziemniaczane 174

koniec podprawić śmietaną rozmieszaną z mąką kukurydzianą. Przygotować kluseczki.. Z mąki ziemniaków i jajka zagnieść ciasto . formować podłużne kluseczki w formie gnocchi . Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z sałatką

Gotowanie jest łatwe
Pęczotto z suszonymi grzybkami na czerwonym winie 112

kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z pieczonym kurczakiem 138

łyżka musztardy sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować, wszystko w skórkach. wystudzić i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę, majonez wymieszać z musztardą , doprawić sałatkę solą i pieprzem, Wymieszać

Gotowanie jest łatwe
Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem 174

dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody. Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Żołądki w grzybowym sosie z kaszą gryczaną 143

następnie żołądki i podlać wywarem, dodać grzybki i przyprawy, dusić aż warzywa będą miękkie. Na koniec sos podprawić śmietaną, i dodać natkę pietruszki. Sos podawać z kaszą i dowolną sałatką. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe