Składniki: Ser feta Pomidorki koktajlowe Czosnek Listek bazylii Kilka ziaren kolendry 3 goździki Oliwa. Do słoiczka wkładam składniki zalewam oliwą i odstawiam. Na drugi dzień mam fantastyczne dodatki do sałatki oraz aromatyczną oliwę, którą można polać na kromkę razowego chleba. Lub użyć dowolnie według potrzeb i wyobraźni. Słoiczek drugi Ser feta Czarne oliwki Kilka ziaren kolendry Czosnek Listek bazylii Oliwa
Smaki Przyprawy i KolorySałatka tabbouleh to bardzo świeża i zdrowa potrawa. Jest bardzo prosta w wykonaniu, wygląd pięknie i jest egzotyczna :) Składniki: Kasza bulgur Sok z połowy limonki Sok z polowy cytryny Pęczek pietruszki Pęczek mięty 1 granat 1 awokado 1 czerwona cebula Sól W oryginalnym przepisie zamiast mango powinny być pomidor i ogórek. Ja dodałam awokado moim zdaniem też świetnie pasuje
Smaki Przyprawy i Kolorymarchew jest dla nas bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i dodaje energii na cały dzień. Składniki: 3 średnie marchewki, 1 średnia czerwona cebula, 2 łyżki oliwy, ½ łyżki Bengali (nasiona kozieratki, czarnuszki, kuminu, oraz kopru włoskiego), Świeżo zmielony pieprz, Sałata roszpunka, Kozi ser Dresing: 2 łyżki oliwy
Smaki Przyprawy i Kolorydodać do tego oliwy. Położyć mieszankę na bułeczkę na to pokrojony w plastry filet z kurczaka, oraz grilowane pomidory na wierzch. Można serwować na talerzu z łyżką ulubionej sałatki na wierzchu
Smaki Przyprawy i Koloryblendera. Dodać sok z cytryny, bazylię, posolić, popieprzyć. Potem dodawać oliwę. Należ blendować, aż powstanie jednolita masa, przypominająca majonez. Przełożyć do słoiczka i gotowe. Można dodać do jajek, do sałatek na kanapki
Smaki Przyprawy i Koloryogórki w octowej zalewie na zimę Są niezastąpionym dodatkiem, do wielu potraw, czy też składnikiem wielu sałatek. Nie mówiąc już o tym, że doskonale komponują się, z czymś mocniejszym. Skorzystajmy więc z okazji, że na straganach mamy teraz ogórków w bród, i zróbmy z nich zapasy na zimę. Składniki 2 kg ogórków 4 ząbki czosnku zalewa 4 szklanki
Miód i pieprzrazem upiekłam chleb tak pyszny ze sama byłam zaskoczona. Kocanka to ziele które może służyć jako lek ale także jako przyprawa, pachnie jak maggi i jest rewelacyjnym dodatkiem do sałatek, zup, sosów, podbija ich smak. Chleb z jej udziałem jest lekko słonawy i bardzo aromatyczny, dodatek ostropestu powoduje że chleb jest jeszcze lepiej strawny. Polecam serdecznie. Chleb orkiszowo - żytni
Moje Małe CzarowanieKiedy w domu robi się buraczane sałatki na zimę, my podbieramy kilka buraczków i robimy pyszny obiad! Zapraszamy na buraczanego burgera lub tradycyjne buraczane kotleciki. Ty decydujesz! :D Burak poza pięknym intensywnym kolorem i pysznym smakiem jest również "nosicielem" betaniny - czyli barwnika, który ma właściwości antyoksydacyjne zwalczające szkodliwe dla nas wolne rodniki. Lećcie pędem do kuchni wyczarować zdrowy i pyszny
Bananowe Polepatelni). Dolną połowę smarujemy sosem, kładziemy sałatę, rybnego burgera, znowu kleks z sosu i górną część bułki. Kotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych kotletów wielkości przekroju standardowej bułki hamburgerowej. SKŁADNIKI 400-450g filetu
Karo in the Kitchenkapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami
Moja smaczna kuchniaprzegryzły. Podajemy z gotowanymi warzywami. To uniwersalny sos, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z brokułami. O dobroczynnym działaniu szpinaku można przeczytać w przepisach na kulki szpinakowe oraz sałatkę ze szpinaku i pieczarek
My Chcemy Jeśćczytelne i same strony są jaśniejsze więc nic nie przeszkadza w zapoznaniu się z przepisem. Książka dzieli się na następujące rozdziały: Wstęp Śniadania i brunche Weekend w Dolinie Barossa Sałatki i zupy Weekend w Dublinie Drób, inne mięsa i ryby Weekend we Włoszech Warzywa Weekendowe babskie lunche Pizze, makarony i pieczywo […] Artykuł What Katie Ate. Weekend Katie – recenzja
Mienta blogascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka- pyszna, smaczna, lekka i bardzo sycąca! Ktoś zamawiał? Proszę się częstować! Polecam ją nawet na obiad- jeśli nie boicie się cukrów prostych spożywać poza śniadankiem! Jednak, jeśli jesteście na diecie
fitolarun.blogspot.comBardzo lekka, bardzo letnia i delikatna sałatka, którą możemy spokojnie jeść bez obawy o linię. Nadaje się jako przekąska, na spotkania towarzyskie, bez dodatku majonezu i białek jajka idealna dla naszego alergika. Zapraszamy! mix sałat np. z rukolą 1 duży pomidor 1 ogórek 1 awokado 2 ugotowane jajka (u nas same żółtka) kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku oliwa z oliwek sól
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo smaczna sałatka, którą uwielbiam. Jest to przepis, który dostałam od rodziców mojego męża. Składniki: sałata, kalafior ( do wody, w której będzie gotowany potrzebne są : liście selera, pora, lubczyk i listek laurowy, ziarenko ziela, sól), 6 jaj na twardo, kilka małych świeżych ogórków, 3 duże pomidory, szczypiorek, śmietana 18% słodka, majonez. Przygotowanie: Ugotować kalafior i jajka na twardo
W kuchni u Moniki