sałatka - 51095 przepisów (strona:2549/3407)

DŻEM ŚLIWKOWO - GRUSZKOWY 101

mąż tylko chodzi i powtarza: gdzie Ty to wszystko będziesz trzymać? Ogórki, sałatki i inne marynaty, dżemy... słoiczki mnożą się z dnia na dzień :) W zimie będzie w czym wybierać. Tym razem podzielę się z Wami pomysłem, na bardzo aromatyczny dżem. SKŁADNIKI: 1 kg śliwek 2 gruszki 300 g cukru żelującego (2:1) 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika

Kuchnia w opałach
Papryka pieczona 118

oliwą. Zakręcamy słoiczki, przechowujemy w lodówce. Jak długo? Trudno mi powiedzieć, bo bardzo szybko znikają. Papryka pieczona sama w sobie jest wspaniała. Można ją dodawać na kanapki, do zapiekanek, sałatek, wszelkiego rodzaju rolad mięsnych, rybnych… i nie tylko. Pieczenie uwydatnia bogactwo jej aromatu, zachowując jednocześnie piękną barwę. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Papryka pieczona appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Zdrowie płynące z natury. Współpraca z firmą BAKRA. 178

produkty: Tahini - czyli pasta sezamowa: Tahini powstaje ze zmielonych ziaren sezamu, znanego i cenionego na całym świecie. To bogate źródło magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Tahini jest idealna do sałatek, deserów, sosów i innych potraw. Znajdziemy ją w składzie hummusu, chałwy. Karob - proszek z Chleba Świętojańskiego : jest produktem naturalnym, nie zawierającym alergenów, kofeiny, teobrominy. Jest cennym źródłem magnezu, fosforu

Słodkie okruszki
Sałatka gyros z chipsami o smaku grillowanych warzyw 423

Popularna i dobra sałatka gyros z kapustą pekińską sosem kebab -gyros FOLWARK  z warstwą chipsów o smaku grillowanych warzyw, na imprezach rodzinnych niezastąpiona, zapraszam do wypróbowania jej w tej nowej wersji! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej-(u mnie dość duża) 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa sól do smaku 100 g chipsów o smaku grillowanych

Wanilia i Kardamon
Czas na dynie 115

słodko. Natomiast, żeby Wam nieco ułatwić ich poszukiwanie postanowiłam je zgromadzić wszystkie w tym wpisie. Zapraszam ! Czas na dynie Na słono: Dynia zapiekana z grzybami Pieczona dynia Sałatka z pieczonej dyni i fety Prażone pestki dyni Przyprawa do ciasta dyniowego   Zupy: Zupa dyniowa z marchewką Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z ciecierzycy i rodzynek 146

ponad 6 000 roku p.n.e. W ostatnim czasie ze względu na popularność diet wegańskiej i bezglutenowej robi zawrotną karierę. Więcej o ciecierzycy przeczytacie w serwisie LokalnyRolnik.pl. Do przygotowania sałatki

Szybko Tanio Smacznie
Klopsiki z cukinii i soczewicy 165

jednak zawsze odcedzam cukinię z nadmiaru wody. Klopsiki są lekko chrupiące z wierzchu, a w środku mięciutkie. Delikatne w smaku idealnie pasują do ostrzejszych sosów. Podaję je z zieloną sałatką, couscous, quinoa lub w bułce. Klopsiki z cukinii i soczewicy Składniki: 180 g czerwonej drobnej soczewicy 1 mała cukinia 2 dymki, drobno pokrojone 100 g zmielonych migdałów 2 jajka sól

codojedzenia
Pieczone udka z miodem 150

udka, piec ok. godziny - półtorej w 180 stopniach. Pięknie wypieczone udka z rumianą skórką Dodatek miodu sprawia, że skórka jest fajnie podpieczona i rumiana U nas z ziemniakami i sałatką z buraczków i papryki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kopytka dyniowe z bakaliami- na słodko 161

przyprawami typu cynamon czy gałka muszkatołowa. Do dzisiejszego, słodkiego wydania wykorzystałam  kopytka dyniowe , które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w  sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych  albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka

Kraina Miodem Płynąca
Zapiekanka z makaronem, brokułem i z sosem mięsnym 360

Jesień za progiem czas na treściwsze dania, nie tylko lekkie sałatki. To czas kiedy w naszym domu pojawia się dużo dań z mięsa mielonego. Szybkie i proste zapiekanki to najlepszy sposób na szybki obiad, szczególnie jeśli musimy go przygotować wieczorem na dzień następny. Dlatego na pierwszym zdjęciu jest zapiekanka zaraz po zapieczeniu takim lekkim, a na drugim kolor jest delikatnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bitki wieprzowe w sosie (jak u mamy!) 207

dokładnie rozrabiamy trzepaczką. Mikstura powinna mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Wlewamy ją do garnka, dokładnie przy tym mieszając, by w sosie nie powstały grudki. Mięso podajemy polane sosem, najlepiej z sałatką z buraczków i domowymi kopytkami lub kluskami śląskimi

Kuchenna Kontrrewolucya
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 169

przyrumieni. Ja swoje bakłażany dodatkowo potraktowałam przez 5 minut elektrycznym grillem, żeby wypalić na nich charakterystyczne, prążkowane piętno ;) Idealnie pasuje do tych pikantnych, orzechowo-kremowych bakłażanów słodkawa i świeża sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek

Karo in the Kitchen
Tramezzini z kremowym serkiem, szpinakiem i szynką 135

Okazuje się, że są proste w przygotowaniu, a z jednego chleba tostowego wyjdzie sporo kanapek, wystarczy dla wszystkich.  Z odkrojonych krawędzi, możecie zrobić grzanki do kremowej zupy, albo sałatkę, nie marnujmy żywności, wykorzystujmy wszystko co tylko możliwe! Inne propozycje śnadaniowe, nie tylko do szkoły, znajdziecie na blogu! Śniadanie do szkoły 35 pomyslów na weekendowe śniadanie   Tramezzini

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pomidorów 124

Sałatka z pomidorów wspaniała na przekąskę  i do obiadu Składniki • 5 pomidorów • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól • pieprz • kilka łyżek oleju • kilka listków natki pietruszki Sposób przygotowania 1. • Pomidory pokroić na mniejsze kawałki  • Cebulę pokroić w małą kostkę  • Czosnek zetrzeć na drobnej tarce  • Natkę pietruszki posiekać  • Wszystko razem wymieszać doprawić solą  pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Pasta rybno -jajeczna 144

talerzyk rozdrobniona sałatka,pokrojony szczypior i kilka plasterków pomidora.  Lekko solę i na to gruba warstwa pasty, właściwie wałek z pasty

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania