Bardzo łatwa sałatka , a zarazem zdrowa i smaczna . 20 dag.młodej marchewki 1/2 cytryny 50 g.słodkiej śmietanki cukier do smaku 2 świeże brzoskwinie ******************************************* Marchewki umyć,osuszyć i obrać.Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Dodać sok z cytryny i śmietankę.Dokładnie wymieszać.Brzoskwinie sparzyć we wrzątku , a następnie ostudzić zimną wodą.Zdjąć skórkę , owoce przekroić na pół ,wyjść pestki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisuszonych pomidorów, ale .... z nutą pomarańczy i rozmarynu. Początkowo podchodziłam do tego połączenia z dużą rezerwą, jednak tak przygotowane pomidory smakują wyśmienicie i doskonale komponują się z wszelakimi sałatkami Składniki pomidory – z gatunków mięsistych o małej zawartości wilgoci np. lima lub bawole serca oliwa lub olej roślinny (np. słonecznikowy) około 2 -3 szklanek na 3-4 kg pomidorów
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapewno bardzo przydadzą mi się w kuchni do przesyłki dołączony był tajemniczo brzmiący list... Mój typ to przetwory warzywne w słoiczkach takie jak: tarte buraki, tarte ogórki kiszone, sałatki obiadowe. Bardzo ucieszyłoby mnie gdyby Społem Kielce poszerzyło swoją ofertę o takie produkty, bo firmę cenię za smak i przede wszystkim dobrą jakość. Niecierpliwie czekam na dalsze
Szefowa kuchniboicie się nowych smaków, to koniecznie musicie spróbować. Z podanej ilości sosu można zrobić więcej niż 2 sztuki piersi z kurczaka. Danie najlepiej podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i sałatką z sosem winegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka garść bazylii oliwa 1 kulka mozzarelli 330 g śmietany 18% 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki ziemniaczanej przyprawy
Passions hobbies lifeProste i szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim smakoszom kebabów i potrawy gyros. Doskonałym dodatkiem będą frytki lub pieczone ziemniaki, a do tego sałatka z sosem czosnkowym. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka przyprawa gyros/kebab oliwa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski lub kostkę. Przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą
Passions hobbies lifejego smak, ale ta wersja jest porównywalna w smaku do oryginału, że za nim nie tęsknie. W dodatku jest zdrowszy i mniej kaloryczny. Genialnie wpasowuje się jako dodatek do sałatek, czy makaronów. Składniki: - 150g nerkowców - 10g płatków drożdżowych - szczypta soli - szczypta suszonego czosnku Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do otrzymania struktury "tartego parmezanu". Smacznego
Be Fit Be Strongnasze cotygodniowe zakupy nie mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Dodaję go do sałatek, warzywnych gulaszy, pizzy, zapiekanek, placuszków i makaronów. Zresztą, jeżeli wpiszecie hasło "ser feta" do wyszukiwarki bloga, znajdziecie co najmniej 15 przepisów. Tym razem ser feta dodałam do cieniutkich omletów
Chilli Czosnek i Oliwawarkocz. Zawinięte piersi posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej
Monia miesza i gotujeobiad. Inspirowałam się przepisem ze strony przepisy.pl , wprowadzając kilka małych modyfikacji. Danie to bardzo nam przypadło do gustu. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje :) Polecam Wam także wypróbować przepis: Sałatka Gyros ognista Potrawka z kurczaka a’la Gyros – Składniki: 500g piersi z kurczaka 2 małe czerwone cebule 3 łyżki oliwy z oliwek 3-4 łyżki przyprawy Gyros
Kulinarne PrzebojeMarchewka jest bardzo wdzięcznym produktem w kuchni, gdyż można z niej wyczarować mnóstwo fantastycznych dań, począwszy od prostych surówek i sałatek czy wybornie smakujących zup, kapitalna jest również jako dodatek do dań mięsnych (nie wspominając już o daniach wegetariańskich!), a skończywszy na aromatycznych i słodkich wypiekach oraz deserach! Dziś marchewka gra główną rolę, tym razem jako zdrowa słodycz/przekąska
Kraina Miodem Płynącazawinąć też coś do przekąszenia? Mistrzem zawijania jest konQbek. Myślę, że jest jedyną osobą ta naszej planecie, która w tortillę jest w stanie zawinąć wszystko. Rybę po grecku. Sałatkę warzywną. Risotto. Leczo. W porównaniu z nim jestem zaledwie początkująca, ale dziś proponuję tortillę w wydaniu też trochę mniej typowym- jako bazę do prostej przekąski, którą śmiało można podać gościom
les mirabellessmażony i wędzony kroimy w drobne paski. W wysokiej misce mieszamy wszystkie składniki i zalewamy sosem kebab-gyros. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Pitę nadziewamy sporą porcją sałatki. Dla koneserów ostrego smaku polecam dodatkowo polać całość sosem. Zwycięzcom gratulujemy !!! Laureatów prosimy o przesłanie danych do wysyłki na naszą skrzynkę pocztową do 7 dni Po upływie tego czasu nagrody przepadają
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzekory, mam dla Was coś zupełnie nieświątecznego. Przepis znalazłam u Bei . Mamy ostatnio w domu wędzonego łososia w ilościach nieskończonych, i kombinuję, co bym z nim zrobić. Była sałatka, był sos do makaronu, tarta, bajgle z pastą jajeczno-łososiową... W końcu przyszedł czas na wytrawny keks, który kusił mnie od dawna. Zamiast sera koziego użyłam oscypka, który przyjechał z nami
Pożeraczka, czyli raz adobrzegotować w ilości nie większej niż 4 na garnek, jest to najbezpieczniejsza opcja. Kartacze gotujemy około 25 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerze i podajemy okraszone podsmażoną cebulką i sałatką
Kuchenna KontrrewolucyaGruszki w syropie to moja kolejna propozycja na zamknięcie owoców w słoiku.Na zimę będzie jak znalazł.Możemy je wykorzystać zarówno do wszelkiego rodzaju ciast jak również sałatek.My uwielbiamy sobie otworzyć słoik i zjeść gruszki ot tak sobie,po prostu. Składniki: 3kg gruszek twardych 1kg cukru 1,5 litra wody 2 cukry waniliowe lub 2-3 łyżki cukru
Niespełnione zdolności kulinarne