Bardzo gorąco polecam wszystkim tę sałatkę. Jest naprawdę super! Połączenie jak dla mnie idealne, jednocześnie jeszcze bardziej przekonało mnie do selera naciowego, za którym wcześniej nie przepadałam. Składniki: 2 puszki tuńczyka (kawałki w sosie własnym) 1 mała puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 4-5 łodyg selera naciowego (u mnie był dość długie) 1 cebulka majonez pieprz świeżo zmielony Sposób
Kuchnia domowa Anichia dziennie – to idealna ilość, która pozytywnie wpłynie na nasz organizm, nie szkodząc przy tym w ogóle! Nasiona chia możecie podać w formie puddingu lub dodać je do koktajli, sałatek, jako dodatek do naleśników, musów itp. Składniki: 250 ml mleka kokosowego 3 płaskie łyżki nasion chia 1 banan Jagody goji Opis przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy nasiona chia oraz mleko
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnelubi siedzieć w kuchni podczas upałów. Dziś przygotowałam obiad w kilka minut. Kilka składników sezonowych, parę gestów kulinarnych i możemy się cieszyć pysznym letnim daniem z makaronu. Sałatkę możemy podać na obiad, kolację i jako dodatek do mies Składniki 1/2 opakowania makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów,bazylii, suszonego szpinaku i suszonych buraków
Kulinarne pyszności MolkiGrasica cielęca podana na sałatce ze szczawiu z winegretem cytrusowym Składniki ½ kg grasicy cielęcej 3 łyżki oleju rzepakowego 2 gałązki świeżego tymianku 2 rozgniecione ząbki czosnku Pęczek szczawiu 5 jajek 1 litr mleka 30dkg kaszanki 10 plastrów boczku wędzonego Słonecznik Grzanki Skórka i sok z cytryny 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka mieszanki suszonych
Kulinarne pyszności MolkiSałatkę polewamy wędzonym olej rzepakowym z tymiankiem.Sałatka smakuje obłędnie, jest oryginalna, Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki 2 szt ogórki mix sałat pomidory koktajlowe ser mozzarella w kulkach mięsiwo 400ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek sok z cytryny rzodkiewki bazylia
Kulinarne pyszności Molkiproste i nieskomplikowane z łatwo dostępnych produktów. Każde zdjęcie zachęca do gotowania. "Sceny kuchenne" zostały podzielone na 5 rozdziałów: - PRZYSTAWKI - DANIA GŁÓWNE - ZUPY - SAŁATKI - DESERY 255 stron Książka jest godna polecenia, przeczytania. Już na stałe gości na mojej półeczce z książkami :) Za książkę bardzo serdecznie dziękuję wydawnictwu Edipresse Książki
Zrób to smacznieefektu końcowego - w końcu burger bez mięsa brzmi nieco smutno... gotowe danie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Ponadto te kotlety doskonale smakują także w wydaniu obiadowym, z sałatką i np. kuskusem. A także polane pieczarkowym sosem. KOTLETY: puszka ciecierzycy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) - nie mylić z kminkiem! 1/2 łyżeczki kolendry szczypta soli kilka listków
Kuchnia od dwojgasolo 3 łyżki pomidorowego przecieru 300 ml mięsnego bulionu 2 papryki, czerwona i żółta sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła natka pietruszki do posypania ziemniaki do podania sałatka ogórkowa Obierz cebulki. Zrumień na maśle. Dodaj pokrojony boczek i smaż dalej. Pokrój mięso na kawałki i dodaj do cebuli i boczku. W moździerzu zgnieć ancho. Ancho to chili
codojedzeniasól, pieprz Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka kroimy w niewielkie paseczki. Cebule kroimy w średniej wielkości kostkę (nie za dużą, ale nie tak drobną jak np do sałatek). Por kroimy na półplasterki. Cukinię kroimy w słupki (lub na ćwiartki, jak kto lubi). Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy cebulkę. Gdy lekko się podsmaży dodajemy pora
Smaki Na TalerzuSprawdzony i przepyszny przepis na klasyczny sos czosnkowy. Nadaje się do hamburgerów, kebabów, sałatek, czego tylko chcecie. Szykuje się w 3 minuty, a znika jeszcze szybciej :) Składniki: * 5 łyżek gęstej śmietany (kwaśnej) * łyżeczka ziół prowansalskich * 1 duży ząbek czosnku * pół łyżeczki soli * łyżeczka pieprzu ziołowego. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników. To wszystko :) Sos jest super
Klasyka GotowaniaKalerosse od niedawna gości w mojej kuchni. Przygotowałam z nim między innymi pyszną i prostą sałatkę z mango . To warzywo to nowość na polskim rynku, powstało z połączenia jarmużu i brukselki. Jest ono uprawiane w Polsce i zbierane z pola od listopada do marca. Wygląda jak niewielka kapustka z falistymi zielonymi liśćmi o delikatnie fioletowym zabarwieniu
Kulinarne przygody GatityKilka głównych składników - zaledwie 4 sprawia, że powstaje nam bardzo smaczna i syta sałatka. 1 filet z piersi kurczaka 250 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Przyprawa do kurczaka 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na patelni. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy
VioletoweKucharzeniedente w osolonej wodzie, Następnie odcedzamy i wykładamy na wysmarowan ą olejem blaszkę. Na makaron wylewamy sos. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch sałatki. Pieczemy w 170 stopniach, do momentu aż wierzch zapiekanki będzie złocisty (ok 30 min). Smacznego
kulinarne odsłony patisię po pierwszych 20-30 minutach. Odławiamy je i wyrzucamy, dzięki czemu rosół będzie przejrzysty i klarowny. Wywar można wykorzystać do przygotowania dowolnej zupy, z ugotowanych warzyw można zrobić sałatkę jarzynową, a z mięsa farsz do pierogów lub pasztecików. Krem z pieczonej marchwi, wzbogacony aromatycznymi przyprawami: kuminem, imbirem, czosnkiem, kolendrą, kurkumą, tymiankiem, posypany płatkami chili, czarnuszką, natką pietruszki jest charakterny
Smakowity Blog KulinarnyOpis: Trudno o lepsze połączenie smaków jak to, które daje kompozycja ugotowanych jaj i konserwowej szynki. Jest to bardzo szybka i prosta do przyrządzenia sałatka bez gotowania i smażenia. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 5 łyżek majonezu 200 g szynki konserwowej Ananas z puszki 1 por (biała część) 3 ogórki konserwowe Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne