sałatka - 51095 przepisów (strona:2364/3407)

SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 121

doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowe szaszłyki polewamy sosem, podajemy z ryżem, dekorujemy zieleniną. Świetnie smakują również podane z lekkim sosem jogurtowym oraz lekką sezonową sałatką. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI - BITWA NA PRZEPISY

Moja Książka Kucharska
PYZY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI z "DOLINY STRUGU". 151

okrągłym lub wrzecionowatym kształcie. Wrzucamy od razu na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy około 10-15 minut. Gotowe pyzy podajemy z sosem grzybowym lub skwareczkami z cebulą i ulubioną sałatką np. z czerwonej kapusty. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Szybka sałatka z wędzonym kurczakiem 147

Świetna propozycja na szybki, zdrowy i lekki obiad. Sałatkę przygotowuje się w 10 minut, więc dla zabieganych jest jak znalazł. To również świetna odskocznia od przygotowywania skomplikowanych dań, które zatrzymują nas w kuchni. SKŁADNIKI 180 g miksu sałat (u mnie z roszponką) 1 wędzone udko z kurczaka 180 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz

Passions hobbies life
Gofry z ciecierzycy 186

Odkąd przeszłam na "jakąś tam" dietę, staram się jeść więcej warzyw, owoców, sałatek, dań lżejszych a jednocześnie takich, które zaspokoją mój wilczy apetyt. Niestety- jeść w kółko tego samego nie potrafię, po prostu nudzi mi się i na samą myśl, że mam znowu na śniadanie chrupkie pieczywo z liściem sałaty, chudego białego sera i plastrem pomidora tracę apetyt... Podobnie jest

Kuchnia w czekoladzie
Wiosenna sałatka z ananasem. 154

Smaczna propozycja na pyszne i szybkie danie, które jest w sam raz na ciepły wiosenny dzień. Potrzebujemy: paczkę makaronu, puszke groszku, puszkę kukurydzy, czerwoną cebulę,  

chleba naszego
Szaszłyki z białą kiełbasą, mięsem wieprzowym, cukinią, papryką ... 147

szaszłyki układać  na rozgrzanej patelni grillowej. Piec przez  kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły.  Podawać z dowolnymi sosami, dipami, świeżymi sałatkami oraz pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Ja osobiście uwielbiam serwować szaszłyki razem z ryżem :) SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka
Sos twarogowo-jogurtowy do pieczonych warzyw 150

twarogu. Jest gęściejszy niż sos jogurtowy i dobrze komponuje się ze smakiem pieczonych warzyw, takich jak marchew, batat czy dynia oraz inne. Taki sos twarogowy wykorzystać możesz także do sałatek, np z brokuła czy kalafiora, a także do jaj. Sprawdzi się także jako "smarowidło" ma kanapki. Sos twarogowy może mieć wiele wariantów smakowych. Ja do mojego sosu dodałam czosnek

kolorowotorcikowo
Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym 166

błonnika, kwasu foliowego oraz olejków eterycznych (które odpowiadają za mocny zapach i intensywny smak warzywa). Ma podłużny kształt. Doskonale nadaje się do marynowania, kiszenia, gotowania, grillowania, smażenia, duszenia, przygotowywania sałatek, surówek… i nie tylko. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy

mojewypiekiinietylko
Czosnek marynowany Jamar 197

czosnku ? Proszę bardzo!  W środku mamy tylko trzy składniki: czosnek, sól i kwasek cytrynowy. Słoik zawiera 110 g produktu. Czosnek ma stonowany smak i idealnie nadaje się do sałatek czy do drobnych przekąsek takich jak koreczki, a nawet sam w sobie jako przekąska jest bardzo fajnym dodatkiem. Na pewno na imprezie zaskoczycie nie jedną osobę podając tak oryginalny dodatek

W Moim Magicznym Domu
Makaron w kokosowym sosie curry z mango 134

Zawiera wiele cennych składników, mikroelementów i witamin. Antyoksydanty zawarte w mango zapobiegają nowotworom i wielu chorobom, spowalniają również procesy starzenia. Mango świetnie sprawdzi się w wielu potrawach, jako składnik sałatek, lodów, deserów, jako dodatek do dań mięsnych , rybnych, świetnie nadaje się również na przetwory (mango można konserwować lub robić z niego dżemy). U Nas co roku z mango przygotowujemy pyszny

Smak mojej kuchni
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 143

kosmiczny. Mają grubą skórkę i jasny miąższ, mogą mieć różne kolory: zielonkawy, żółty, a nawet prawie czarny. Nadają się do duszenia, smażenia, do gulaszy, leczo, ale również do sałatek i do marynowania. Można je również faszerować po wydrążeniu gniazd nasiennych. I w takiej formie pojawiają się u mnie, faszerowane mięsem i czerwoną soczewicą, są sycące i bez problemu zastąpią

Smak mojej kuchni
Tortilla z grillowanym tuńczykiem 146

żelazo oraz tak ważne w naszej diecie kwasy omega-3. Tuńczyk może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie dzisiaj grillowany stek z tuńczyka w towarzystwie warzyw, sera mozzarella oraz sosu 1000 wysp, a wszytko to  owinięte tortillą. Zamiast steku

Smak mojej kuchni
Domowe pralinki 125

Szukam, szukam, przeglądam i znajduję... Zapiski i przepisy na pyszne desery, dania mięsne, sałatki... A gdzie? W domu mojego Taty. Moja Mama zapisywała tylko krótko i informatycznie, bo właściwie wszystko robiła „z głowy”. Nie ważyła (bo wtedy nie używało się wagi w kuchni), a produkty były liczone na szklanki, na łyżki i na ...oko.   I zawsze wszystko się udawało

Kuchnia u Krysi
KOKTAJL Z RUKOLI, AWOKADO, DAKTYLI 1969

Rukola to bogactwo witaminy K,B, C ,A zawiera dużo żelaza i wapnia, ma lekko orzechowy smak trochę pikantny świetnie nadaje się do sałatek, warto zmiksować ją z ulubionymi owocami i wypić pyszne zielone smoothie.  Składniki:  100 g rukoli  10 daktyli  1 awokado woda niegazowana  Przygotowanie: Roszponkę, daktyle, obrane i pokrojone awokado wkładam do kielicha

Kukuleczki
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 259

Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie

Zasmakuj Kuchni