sałatka - 51333 przepisów (strona:2323/3423)

Burgery z komosy ryżowej i bobu. 219

posiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów

Przysmaki Karolki
Szaszłyki z krewetkami i serem halloumi 183

przemian z kawałkami sera. Położyć na tackach do smażenia na grillu i zalać marynatą. Delikatnie posolić. Smażyć na gorącym grillu kilka minut. Około 2-3 minut. Podawać z dowolną sałatką. To było pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z grilla 157

serwujemy na gorąco... z surówką Po przepis na surówkę kliknij tutaj  surowka-błyskawiczna Można też przygotować pieczywo ...  bułki-z-oregano-i-papryk ą Jak również dodać jakąś sałatkę   salatki-surowki Polecam wszystkim !  Smacznego

chleba naszego
Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym 133

kolacje, kolorowe jak tęcza, lekkie jak piórko i szybkie w przygotowaniu. Czy może być coś lepszego? Nic nie trwa wiecznie, dlatego przypominam Wam, korzystajmy z darów lata na 100%. Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym / 1 porcja Składniki: 1 duży pomidor 1 garść zielonej fasolki szparagowej 4 łyżki posiekanej grubo natki z pietruszki 1/2 ogórka małosolnego, przepis

Moja smaczna kuchnia
Ogórki małosolne z czarnuszką 114

kawałki czosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne

Moja smaczna kuchnia
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 166

pomidorową, - koncentrat pomidorowy - wersja mojej Babci, kolor zupy wspaniały z dodatkiem śmietany, - zmiksowane pomidory z puszki, - świeże pomidory, najlepiej smakują sezonowe. Włoszczyzna z wywaru świetnie nadaje się do sałatki jarzynowej, tkwi w niej sekretny aromat wywaru mięsnego i połączenia wszystkich smaków. Mięso można zmielić i wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub dodatek do pasztetu. Pycha

Zasmakuj Kuchni
BÓB Z KIEŁBASĄ 111

letnim i wtedy jest on najlepszy. Dlatego warto korzystać póki jest świeży. Ugotowany bób można jeść sam np. z masłem i solą jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do sałatek, makaronu, past czy zup. Mój mąż bardzo lubi gotowany bób smażony z boczkiem, dla mnie natomiast to bardzo ciężkie danie i postanowiłam wykonać jego zdrowszą wersję...zamiast boczku dałam kiełbasę

Kuchnia MagdaLeny
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych 421

chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam, że takie zestawienie komponuje się doskonale. Pamiętajcie, że do piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych możecie dobrać sobie ulubione dodatki, jak na przykład ryż, ziemniaki

Kuchnia Bazylii
Kolorowe ryżotto na winie 203

jest rozgotowany. Warzywa w ryżotto powinny pozostać jędrne, chrupiące. To bardzo dobry obiad na lato, pełen kolorów i smaku. Lubię kiedy warzywa, nawet po obróbce cieplnej, pozostają jędrne. Sałatka z młodych warzyw składa się właśnie z takich chrupiących składników. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka szwedzka 406

Lubię ogórki i każdego roku robię ich bardzo dużo. Tak więc dziś kolejny przepis   by zamknąć ogórki na zimę w słoiczkach. Tym razem sałatka szwedzka która   idealnie sprawdzi się jako dodatek do zimowego obiadu albo na kanapki :) Składniki : 5 kg ogórków zalewa 3 L wody 2,5  szklanki cukru 2 szklanki

magiczna kuchnia Kasi
Grillowana cukinia z fetą i nasionami 172

Świetna przekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal) 1 cukinia - około 300

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczone tofu marynowane 147

naprawdę wciąga i uzależnia. To co widzicie na zdjęciu, zaraz po sfotografowaniu zostało pożarte przeze mnie w kilka chwil. Nie miało okazji prężyć się na kanapce lub w sałatce, dlatego na następny raz będę miał nauczkę, że pieczone tofu w tak pysznej marynacie musi być przygotowywane w hurtowych ilościach. Muszę wrócić do kuchni i zrobić kolejną partię, bo chleb

Blendman
Surówka z młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu) 283

szklanki wody 4 łyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (użyłam z ostropestu) sól, pieprz 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek Kapustę i bulwę kopru drobno posiekać lub poszatkować. Wszystkie warzywa wraz ze szczypiorkiem i koperkiem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze

Czerwień i błękit
Prosta sałatka z bobu z kurczakiem 148

Często zdarza mi się, że po ugotowaniu bobu i nasyceniu nim żołądków, zostaje jakaś porcja z którą nie wiadomo co zrobić. Idealnym pomysłem okazała się sałatka z kurczakiem, która doskonale sprawdziła się jako lunch do pracy.  W wykonaniu prosta i łatwa a składniki można lekko zmodyfikować, rezygnując z mięsa lub zastępując go szynką konserwową lub indykiem. Składniki

Ze smakiem bez glutenu
Kotlety z bobu 138

pomysłów mam wiele co z niego zrobić. Tym razem zapraszam Was na kotlety, które są pyszne i bardzo sycące. A na blogu również znajdziecie kilka przepisów na sałatki czy pastę do chleba z bobem.   Składniki: 1 kg bobu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz  Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania