Moja propozycja na dzisiaj to prosta sałatka. Dobra na kolację lub szybki obiad. Niewiele składników oraz szybkość przygotowania sprawiła ,że na stałe wtargnęła do mojego menu. Mam nadzieję, że i u Was też tak będzie:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 cebula 30 dag szynki 1 pęczek koperku pieprz sól majonez Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską, cebulę i szynkę
la cuchararobić zakupów, czuła się zagubiona w wielkich alejkach supermarketów, dlatego jeździła kilka razy dziennie na pobliska stację benzynowa: rano po kubek kawy i muffina, potem po kanapkę, lub pudełeczko sałatki, a następnie po coś na obiad. W międzyczasie dochodziły jeszcze niespodzianki i zachcianki, a sklepy na stacjach benzynowych maja do siebie to, że do najtańszych nie należa... I rodzina
Lejdi of the housepiperyny w jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek, dlatego
Health-Fit-LifePożywna i zdrowa sałatka ze świeżych i grillowanych warzyw oraz kurczaka. Z pysznym dressingiem musztardowo-miodowym. Dobra dla wszystkich dbających o zdrowy styl życia. Najlepiej smakuje na ciepło, z opieczoną bagietką lub kromką pełnoziarnistego chlebka. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe piersi kurczaka 1/2 małej sałaty lodowej 1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek
cool and mintySzybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką, szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy. Składniki: 300g makaronu kolanka 300g papryki konserwowej 450g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 2 pęczki szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Szalona Kuchnia Ewelinyzawsze mam jak dokarmiam mój zakwas. Jeśli go nie zagospodarujecie jest do wyrzucenia a tak to mamy pyszne placki. Można także zrobić zakwas samemu i go wykorzystać. Idealne z sałatką na śniadanie, polecam. Zakwasowe placki jak ziemniaczane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprosty dodatek przypadnie Wam do gustu. Koniecznie dajcie znać czy smakowało, jestem bardzo ciekawa Waszych opinii Zobacz też: Surówka z marchewką i jabłkiem Pomidory ze śmietaną i cebulą Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na buraczki z octem balsamicznym i miodem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 2 duże buraki 8 łyżek octu balsamicznego
Kuchnia Bazyliikroimy w kosteczkę. Pomidor kroimy w cząstki. Układamy warzywa na roszponce. W słoiczku mieszamy ze sobą olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem.Smacznego Przepis na 1 porcję
słodkie i nie tylko historie kulinarnecukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa
Blog z ApetytemCzęsto robię taką sałatkę jako dodatek do obiadu. Wszystkim bardzo smakuje. Polecam przepis :) SKŁADNIKI: 0,5 sałaty lodowej 0,5 czerwonej cebuli pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych zielony ogórek opcjonalnie 0,5 czerwonej lub żółtej papryki szczypiorek słonecznik łuskany SOS: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz, sok z cytryny odrobina musztardy WYKONANIE: Sałatę myjemy, odsączamy
Pani na deserSzybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką, szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy. Składniki: 300g makaronu kolanka 300g papryki konserwowej 450g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 2 pęczki szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Szalona Kuchnia Ewelinywystarczy pięć składników i 20 minut, żeby wyczarować to pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Warzywa w roli głównej Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu barbecue stanowią tylko dla nich
Niedzielny kucharzczego zacząć. Na zdjęciu niżej możecie zobaczyć półprodukty przygotowane przez nas w miniony weekend. W dwie godziny wyczarowaliśmy menu na tydzień złożone ze skrzydełek w domowym sosie BBQ, sałatki Cobb z kurczakiem, awokado i jajkiem, pęczotto z polędwiczką, pieczonymi brukselkami, batatem i dynią, chińskich noodle z polędwiczką i boczniakami, marokańskiej zupy krem z pieczonych warzyw i łososia z warzywami
Niedzielny kucharzmiód, całość zacznie się pomału karmelizować na złoty kolor. Gorące mięso podajemy z odrobiną sosu z patelni i np. pieczywem, możesz też oczywiście danie serwować z kaszami czy sałatką. Polecam! Pycha! Sprawdź pozostałe przepisy KUCHNI WŁOSKIEJ
SMYKWKUCHNISzybka, syta i smaczna sałatka, na którą z pewnością wyszperacie składniki w domowej spiżarni. A więc do dzieła! Składniki: 4 ugotowane jajka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ugotowane jajka pokroić w kostkę. 2. Warzywa z puszek i słoika odsączyć
Kuchnia domowa Ani