sałatka - 51095 przepisów (strona:2269/3407)

Wegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem 139

Wegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe

nietadieta
Surówka z kukurydzą 146

sałaty. Rzodkiewki również kroimy w półplasterki a pomidorki na połówki, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Ponownie mieszamy. Sos: składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego Przepis na 3 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 135

jeszcze kilka słów o oleju porowym, którego uwielbiam. Zapewne nie wszyscy o nim słyszeli, a szkoda! Wystarczy świeże pieczywo i naprawdę nic więcej nie potrzeba... Często przyrządzam z nim sałatki, marynaty i różne przekąski. Jest niesamowicie aromatyczny oraz doskonały jakościowo. Zresztą mogłabym napisać o nim baaardzo wiele, więc polecam, abyście sami go spróbowali (*). (6-7 sztuk) 150 ml mleka

Di gotuje
Zupy – najlepsze przepisy! 215

POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI: PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zupy

Blog z Apetytem
Cukinia 161

niski indeks glikemiczny . Sezon na pomidory teoretycznie trwa cały rok. Jak możecie wykorzystać cukinię w kuchni?? Poniżej kilka propozycji z mojego bloga: Tarta z cukinią i kozim serem Sałatka z cukinią, serem feta i pomidorkami Makaron z ciecierzycą, cukinią i pomidorkami Lasagne wegetariańskie Artykuł Cukinia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 126

Menu jest krótkie i na temat. To taki Nowy Jork w wersji instant. Mamy do wyboru kilka sandwichy, różne rodzaje steków, dwa burgery i klasyczne dodatki typu frytki i sałatki. Uważam, że każdy mięsożerca będzie zadowolony tym zestawem. Na sam Restaurant Week Steak N' Roll przygotowało dla swoich gości dwa rodzaje menu: pierwsze mięsne, które jest wizytówką restauracji i wegetariańskie

Food Square
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 134

piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Prosty omlet ze szpinakiem 225

łatwe danie. Taki omlet najczęściej przygotowuje na śniadanie. Prostota i smak. A kiedyś – przyznam Wam szczerze – nie przepadałam za szpinakiem. Teraz bardzo często gości w mojej kuchni. Sałatki, smoothie , jako dodatek do makaronu lub omletów. Polecam i Wam, spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Dla czytelników bloga 10% rabatu na zakupy w sklepie Smaki Natury Pamiętajcie o wpisaniu

Słodkie okruszki
Kulki Labneh z zatarem w oliwie (Tabat Labneh) 97

serowe kulki z domowej roboty Labneh, obtoczone w arabskiej mieszance za'atar i zamarynowane w  oliwie to przysmak, który idealnie pasuje do świeżego pieczywa lub jako dodatek do sałatki. Spróbujcie sami, a jestem pewna, że również i Wam posmakuje.  Składniki: ser labneh np. z TEGO przepisu za'atar oliwa Z sera ulepić kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć

wyzwania kuchenne
Grillowe pszenne placki na kefirze 180

Przekąska prosto z grilla do zjadania, idealna z sałatkami, kiełbaskami do podania. Bardzo szybko placki się przygotowuje, a jeszcze szybciej się grilluje. Można ciasto pierwsze przygotować, a potem w dwie osoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące

Moniki Smakołyki
Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii 202

gdzie do dzisiaj jest ważnym składnikiem azjatyckich dań. Od pewnego czasu doceniana jest także i u nas, gdyż ma bardzo różnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, jarzynek, sałatek, a także do grillowania. Jadalna jest w całości: zarówno zielone liście jak i białe końcówki są pyszne. Im mniejsza jest kapusta, tym delikatniejsza w smaku. Zapraszam na kapustę pak choi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Oshi Sushi z Kansai 138

tylko postanowiłam je zrobić w formie prostopadłościanu, do tego typu sushi potrzebne jest specjalne pudełko którego nie miałam,  ale poradziłam sobie bez problemu używając prostokątnego  naczynia do sałatek ;) Jak się okazało nie taki  diabeł straszny jak go malują J Pierwsze sushi ponoć wcale nie powstało w Japonii ale na południu Azji . Danie to nie przypominało jednak zbytnio

Wanilia i Kardamon
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 272

Podajemy na ciepło *** *** Do tortilli polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim 119

splatając  z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min . Podajemy z sałatkami lub przetworami

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z pieczoną papryką i fetą 112

mój gruziński brat przywiózł mi wędzoną fetę, o której już kiedyś Wam wspominałam. To jest jedna z lepszych rzeczy jakie jadłam w życiu. Tym razem postanowiłam ją wykorzystać do sałatki z rukolą i pieczonymi paprykami. Było pysznie. Zresztą, z tą fetą wszystko smakuje idealnie.  Składniki: 2 czerwone papryki 50 g rukoli pęczek szczypiorku 1 kostka sera feta (ja użyłam

Kardamonovy