rybą 11. Placki ziemniaczane dwudniowe 12. Placki ziemniaczane z sosem czosnkowo- koperkowym 13. Warzywne placki ziemniaczane z pastą rybną 14. Placki ziemniaczane z twarogiem 15. Placki ziemniaczane z sałatką śledziową 16. Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym 17. Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 18. Placki ziemniaczane z jabłkami na słodko 19. Placki ziemniaczane z marchewką 20. Placki ziemniaczane z cukinią
Tradycyjna Kuchniarozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki (1 puszka) 1 duży ugotowany ziemniak (około
Lamarida.plrzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę. 3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem. 4. Podajemy i smacznego życzę. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na Durszlaku: Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes. Zachęcam Was do udziału
Izabelawkuchnituńczykiem Princes !!! Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla
Szalona Kuchnia EwelinyTuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele. Lubicie tą rybkę? A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie
Di gotujeWiosna , wiosna ajj to TY :) Uiwlebiam wiosnę , świeże warzywa i ten czas kiedy wszystko budzi się do życia :) Dziś zapraszam Was na pyszną , lekką sałatkę z warzywami,botwinką, serem fetą i tuńczykiem Princes. #MasterTuńczyk Do tego lekki dresing z musztardy i octu :) Polecam :) SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➞ 1 puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju
Gotowanie PatkiRzodkiewkę zawsze zjadamy na surowo. Jest idealnym składnikiem przeróżnych sałatek i surówek, świetnym dodatkiem do kanapek, twarożku czy chłodników. Kilka razy spotkałam się z wersją rzodkiewki na ciepło jednak nigdy nie skusiłam się na takie jej przygotowanie. W tym roku u mnie wysyp rzodkiewki, jak to zwykle wiosną. Postanowiłam wreszcie spróbować rzodkiewki na ciepło. Po prostu ją ugotowałam i podałam
Monia miesza i gotujeobiad. Od tygodnia miałam puszkę tuńczyka w lodówce i tak myślałam co z niego przyrządzić. Dzisiaj wpadł mi super pomysł do głowy na domowe rumiane i chrupiące bułki z sałatką z tuńczyka. Domowe bułeczki są najlepsze, pachną obłędnie, a połączenie tuńczyka, awokado, jajek i rzodkiewki to strzał w dziesiątkę. Wyszło pysznie i sycąco. Podałam to wszystko na obiad. Polecam
Izabelawkuchnijest dla mnie zbyt jałowy i niejadalny. W moim przepisie marynata do boczku bazuje na musztardzie oraz ketchupie z dodatkiem kilku przypraw. Zobacz też: Szaszłyki caprese – idealne na grilla Sałatka z pieczarkami marynowanymi Sos tzatziki – do mięs, na grilla Przepis na boczek z grilla Drukuj przepis Porcji: 6 Składniki 400 g boczku łyżka musztardy łyżka ketchupu łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka
Kuchnia BazyliiZapraszam Was do inspiracji w przygotowaniach efektownych i smacznych sałatek. https://web.facebook.com/D.Podlasek/ lub https://chlebanaszego.blogspot.com/ http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/04/saatka-na-majowke.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2018/03/surowka-z-kapusty-i-marchewki.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2018/03/surowka-z-kapusty-jak-w-barze-u.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2018/03/coleslaw-surowka-z-kapusty.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/05/surowka-byskawiczna.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/06/surowka-koperkowa-w-kilka-minut.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/04/surowka-krolewska.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2018/02/surowka-z-marchewki.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/05/surowka-ogorkowa-z-kapusta-w-5-minut.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/06/surowka-na-impreze.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/07/saatka-wakacyjna.html http://chlebanaszego.blogspot.com/2017/03/saatka-serowa-z-ryzem.html
chleba naszegoPyszna sałatka z duszonymi z czosnkiem pomidorami oraz groszkiem cukrowym, który wielbię najszczerszą miłością i szparagami, które kocham najmocniej na świecie. Całość podana z pomidorkami słodkimi i chipsem z szynki parmeńskiej oraz lekkim dressingiem cytrynowo- pietruszkowym. Uwielbiam, pychotka! Składniki: 3-4 pomidory malinowe oliwa z oliwek ząbek czosnku sól i pieprz natka pietruszki kilka szparag garść groszku cukrowego
Mango PapajaKolorowa, wiosenna sałatka z makaronem ryżowym w roli głównej. Szybka do zrobienia, także jest doskonała, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście 😊 Składniki: makaron ryżowy 130 g, ogórek 1 szt, pomidor 1 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, rzodkiewka 5 szt, szczypiorek posiekany 6 łyżek, majonez 8 łyżek, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy
kulinarne odsłony patiDodatkowo nie żałowałam cynamonu do przyprawienia falafeli, wyszły dzięki temu bardzo aromatyczne. Jeśli lubicie je tak samo jak ja to zachęcam do wypróbowania tej wersji :) Idealne ze świeżą sałatką lub hummusem. PIECZONE FALAFELE Z GROSZKIEM Czas przygotowania 10 minut plus 25-30 minut pieczenia Z podanych składników wychodzi 7-8 falafeli 300g ciecierzycy (waga po namoczeniu) 150g zielonego groszku
HealthyCreationssuchego patyczka *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto drożdżowe, które samo się robi
Blog z Apetytemdziennego zapotrzebowania). Kaniwa jest nieoceniona jako element profilaktyki w walce z nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, anemią. Nie zawiera glutenu. Kaniwę można przyrządzać zarówno na słodko, jak i na słono, do sałatek, pasztetów, jako zagęstnik do zup i sosów. Jest doskonałym zamiennikiem ziemniaków, ryżu czy kaszy. Składniki: 1 szklanka kaniwy (canihua) Radix-Bis 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego
Kuchnia MagdaLeny