sałatka - 51777 przepisów (strona:2256/3452)

Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 149

fasolka szparagowa+grapefruit podwieczorek mus migdałowy (1 porcja 2 łyżki) + 2 selery naciowe kolacja kromka chleba orkiszowego (30 g)+ 80 g sardynek w oleju z puszki+fasolka szparagowa lub sałatka: 2 jajka+1/2 awokado+2 ogórki kiszone+garść rzodkiewek+ sosik: musztarda+ksylitol + sardynki w oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie 100

kostkę. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
PULPECIKI Z INDYKA - przepis w sosie koperkowym 154

rodziny pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, tłuczone ziemniaki i surówka z marchewki pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z sałatą rzymską pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z sałatką z jajek, pomidorów i rzodkiewek pulpeciki z indyka w sosie grzybowym >>> Smacznego :) Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym fot. Moja Książka Kucharska Pulpeciki z indyka w sosie

Moja Książka Kucharska
GUACAMOLE PASTA Z AWOKADO 233

solą. Gotowe Sami widzicie, że Guacamole pasta z awokado jest bardzo prosta do wykonania i zajmuje dosłownie kilka minut. Można ją podać jako pastę na kanapki lub w postaci sałatki. A jeśli chcecie zabrać je ze sobą do pracy, to polecam do jej środka wsadzić pestkę z awokado. Dzięki temu guacamole nie zmieni swojego koloru SMACZNEGO   Artykuł GUACAMOLE PASTA

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Frytki po chińsku, czyli stir fry z ziemniaków 206

jeść , ale po prostu chcieli nas poczęstować swoimi tradycyjnymi potrawami. Wiedząc, że nie jemy produktów zwierzęcych przynieśli ze sobą dwie warzywne przekąski: jedną z nich okazała się pikantna sałatka ogórkowa, którą już znałam i nawet umieściłam kiedyś przepis na swym blogu tutaj<klik> . Drugą przekąską były właśnie frytki po chińsku, zwane w Chinach Tudousi. Oba pyszne dania przygotowała

Lamarida.pl
SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I CZERWONYM BURACZKIEM 225

Też tak macie, że jak musicie coś ważnego zrobić, to nagle jest innych sriliard  rzeczy do ogarnięcia. Wszystko wtedy się robi, tylko nie to co

pieprzny smaczek
Spaghetti z serem pleśniowym i gruszką 124

pleśniowy i gruszki to połączenie wyśmienite:) Bardzo często ten duet wykorzystuję w sałatce (tutaj przepis -> klik ), ale tym razem postanowiłam wypróbować go w innym wydaniu. Wybór padł na makaron. Wyszło pysznie. Spaghetti w serowym sosie gorgonzola, a do tego orzeźwiająca gruszka, chrupiące prażone orzechy oraz ser pleśniowy. Doskonałe danie na obiad, jak i ciepłą kolację. Gruszkę można oczywiście pokroić

Smaki Na Talerzu
Zupa krem z buraków i pomidorów 202

Buraki owijam w folię i piekę 40-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Nie Od razu piekę dużą ilość i przeznaczam na tarte do drugiego dania, carpaccio, sałatki śledziowe. Marchewkę, pietruszkę, obrane buraki, seler, pora, pokrojone ziemniaki, czosnek włożyć do garnka wraz z przyprawami. Dodać tłuszcz, chwilę podsmażyć mieszając. Wlać wodę, ugotować. Z garnka wyjąć marchew, pietruszkę, selera

Rodzinka w kuchni
Placuszki ryżowe z dynią 194

mało mąki. Nie dajcie się zwieść. Trzeba je ostrożnie przewracać i nie dosypywać mąki, bo będą za twarde :). Pozdawać z powidłami, sosem dyniowym, cukrem pudrem, jogurtem, sosem śliwkowym i sałatką owocową. *dynię pokroić na części, piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Miękką zmiksować na gładką masę. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne słodkie śniadania

Rodzinka w kuchni
Alergia pokarmowa co jeść – 100 przepisów – rodzinny survival 166

kojarzyło mi się jedynie z erą paleozoiczną. alergia pokarmowa co jeść ?! Wszystko – odpowiednio skomponowane. Makarony, chleby, mięsa różnego typu, nawet w panierce (np z grochu), różnego typu placuszki, sałatki, pyszne surówki, a nawet smakołyki ! Ten ostatni dział szczególnie mnie zainspirował (uwielbiam to słowo). Dzięki książce Survival dla alergików – na temat alergii pokarmowej co jeść i jak jeść

W Kawiarence
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 651

dodatkami mięsnymi. Szczególnie przydatne w II fazie diety. Z dodatkiem warzyw na ciepło stanowi posiłek główny, na zimno z musztardą lub chrzanem jest idealną przekąską. Może także stanowić składnik sałatki w każdej fazie. Składniki na 8 porcji lub 16 przekąsek: 960 g filetu z indyka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 250 g startej dynii/kapusty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z brokuła i kurczaka 194

Zamiast tradycyjnego mielonego u mnie dziś na obiad takie kotlety. Delikatne mięso z kurczaka połączone z brokułem i serem mozzarella. Do tego pieczone ziemniaczki z piekarnika i sałatka z pomidorów. Kto się dołącza?   porcja na 10 niedużych kotletów: 1 mały brokuł 1 połówka filetu z piersi kurczaka (ok. 250g) 50 g sera mozzarella wiórki 1 jajko 2 łyżki kaszy

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczona owsianka z masłem orzechowym, figami i bananem 138

porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają  odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu śniadaniowym. Używam jej do czekoladowego budyniu czy zapiekam z jabłkami. Już niedługo nowe, rozgrzewające przepisy na jesienne wieczory i poranki!  Jesienią znacznie częściej mamy ochotę na ciepłe śniadania, dlatego pomyślałam, że przygotuję dla Was przepis

Moja smaczna kuchnia
Miechunka peruwiańska/rodzynek brazylijski (Peruvian groundcherry) 224

bomba witaminowa, dlatego zaliczana jest do superżywności. O jej wartościach odżywczych możecie poczytać tutaj . Najlepsza w sałatkach, jako dekoracja koktajli lub w deserach. Ja jem ją na surowo jako przekąskę, ale jest też idealna na przetwory (marmolady, nalewki). Można ją również suszyć. Miechunka peruwiańska to nie to samo, co miechunka pomidorowa . Pochodzi z Ameryki Południowej, ale obecnie uprawiana prawie

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z wątróbką drobiową, soczystymi owocami i chrupiącym słonecznikiem 149

Szybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców, i chrupiącego słonecznika to świetny pomysł na pełnowartościowy, letni obiad. Składniki: 600g wątróbki drobiowej 125g roszponki 4 kiwi 1 pomarańcz 1 granat 30g pestek słonecznika 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej sól i pieprz Dressing: 4 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny