sałatka - 51333 przepisów (strona:2182/3423)

W co powinien być wyposażony robot kuchenny? 127

mielenia, można używać przeróżnych nasadek – do tworzenia kiełbas, mielenia orzechów czy nawet do wyciskania ciastek o różnych kształtach. Z kolei maszynka do krojenia w kostkę przyda się podczas robienia sałatki warzywnej. W wyposażeniu mogą znaleźć się także młynek do mielenia ziaren, przystawka do lodów, wyciskarka do cytrusów, sokowirówka, przystawka do formowania makaronów czy też do przecierania owoców

Trochę smaku
Klasyczna karkówka z grilla 235

roztarty z solą czosnek. Plastry karkówki marynujemy w oliwie z przyprawami i zostawiamy na minimum 3 godziny. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie aż mięso będzie miękkie. Jeśli szukacie jakiejś sałatki do karkówki zajrzyjcie TUTAJ . Smacznego! Artykuł Klasyczna karkówka z grilla pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z młodej kapusty / Young cabbage salad 150

Dziś przedstawiam szybki, łatwy i przyjemny przepis na surówkę z młodej kapusty. Doskonale sprawdzi się do każdego dania głównego, a zrobienie jej zajmie dosłownie kilka chwil

karmelowy
Wyzwanie 5 porcji warzyw i owoców 163

minut. Na końcu wlewam zakwas z buraków, mleczko kokosowe, dodaję sos balsamiczny, pieprz. Zupy już gotuję bo straci kolor. Makaron gotuję według instrukcji. Zupę podaję z makaronem, koperkiem, mleczkiem. Sałatka sezonowa z kwiatami czarnego bzu 1 doniczka sałaty trzy kolory 5 szparag zielonych 15 malin 10 oliwek czarnych 1 cebula czerwona 5 dkg sera blu  3 morele kwiatki czarnego

wesoła kuchnia
Smażone krewetki z czosnkiem 174

Smażone krewetki z czosnkiem z dodatkiem pomidorków koktajlowych to potrawa, która idealnie nadaje się na przystawkę przed uroczystą kolacją. Danie to przygotujemy bardzo szybko i zachwyci

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone ziemniaki 111

Pieczone ziemniaki to jedno z prostszych dań, jakie można przygotować. Mój przepis na ziemniaki z piekarnika wykorzystasz do wielu obiadów oraz sałatek. Wychodzą idealnie upieczone a nawet pysznie podpieczone.  - najprostszy sposób na ziemniaki pieczone - rumiane, aromatyczne o wyraźnym smaku - super dodatek do obiadu oraz do grilla

AniaGotuje.pl
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 144

przypraw, wystarczy ich naprawdę kilka. Czwartek: Polędwiczka zawijana w boczku Dwie rzeczy są fajne w tym daniu: mieszanka przypraw i pasta ziołowa do polędwiczki oraz pesto do przystawki z sałatki ziemniaczanej i ziołami. I jedno i drugie warte zapamiętania, bo są to dość niecodzienne patenty. W pierwszym przypadku bazę zaprawy stanowi pieczony czosnek, który niesłychanie aromatyzuje polędwiczkę. Pesto powstało zaś

Niedzielny kucharz
Zupa rybna z sandacza 135

Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem. Składniki: 450 g mrożonych filetów z sandacza 1,2 litra zimnej wody 3 młode marchewki 1 por (biała część) 1 seler 1 pietruszka 1/2 kalafiora 3 łyżki makaronu "trybiki

R'n'G Kitchen
Placki z twarogiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami 130

ostatniej porcji ciasta. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 12 sporych placków. Ciepłe smakują wyśmienicie z ketchupem z cukinii czy ajvarem. Możecie podać je także ze świeżą sałatką czy dużą ilością warzyw. Sprawdzą się na śniadanie, lunch czy obiad. Wszystko zależy od Was! Ich włoski charakter podkreśla świeża bazylia i parmezan, który tworzy lekko chrupiącą skorupkę i nadaje wyjątkowy smak

Cooking Monster
Galette z sadzonym jajkiem, brukselkami i łososiem 190

Łosoś dostarczy nam kwasy omega-3, zaś brukselki witaminę C, A, E, K, B6, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas. Polecam galettes podawać z sałatką. To potrawa pełna zdrowia i sycąca, ale nie dla wszystkich. Dlaczego? Mąka gryczana ma specyficzny smak i albo się ją kocha, albo nienawidzi ;-) Ale warto się przełamać dla jej zalet

Passions hobbies life
Papardelle ze szparagami i szynką dojrzewającą 181

Papardelle ze szparagami i szynką dojrzewającą to niewątpliwe ciekawe połączenie składników. Dzięki temu, że użyjemy w tym daniu szynkę długo dojrzewającą danie zyska niezwykły smak i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 152

miodzie podane z zielonym pure, sosem z musztardy dijon i gorczycy, balsamicznymi pieczarkami oraz konfitowanymi warzywami. Ciastko pełnoziarniste z musem waniliowym, lodami grejpfrutowymi podane z sękaczem oraz z sałatką z owoców. Zestaw B (bezmięsny): Krem z marchewki z dodatkiem chrupkich warzyw julienne oraz świeżej czarnej trufli, skropiony oliwą porową. Assiette z pietruszki z marynowanym żókiem w towarzystwie zielonej soczewicy oraz

Pasja Smaku
Oliwa czosnkowa 121

Oliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej przygotujecie aromatyczne warzywa czy spaghetti pomidorowe. Tak prosta, że jak zrobicie sami, nie kupicie gotowców. W zależności od potrzeb zwiększcie ilość składników. Dla mnie szklanka oliwy i 4- 5 ząbków czosnku (w zależności

Zasmakuj Kuchni
Kurczak pieczony w musztardzie 156

zależności od wielkości kawałków. Aby skórka była bardziej przypieczona odkryć naczynie na ostatnie 20 minut pieczenia. Gotowego kurczaka podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie pieczony seler i sałatka wielowarzywna ze słoika

Monia miesza i gotuje
Pierogi z mięsem z rosołu 129

zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Mięso po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka masła szczypta soli ok szkl wody farsz: ugotowane mięso

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania