sałatka - 52158 przepisów (strona:2176/3478)

Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach 175

Marchewkę obierz ze skórki i potnij na cienkie paski. Ułóż warzywa w miskach. Na wierzchu połóż rybę i posyp sezamem. Podane składniki na dressing wymieszaj w miseczce i polej sałatkę. Smacznego!         The post Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Brokuł na parze z kolendrą – post dr Dąbrowskiej 200

Brokuł na parze z kolendrą – prosta sałatka przygotowana zgodnie z regułami postu dr Dąbrowskiej – postu Daniela Gotowanie warzyw na parze to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki termicznej dań, w wyniku którego produkty zachowują najwięcej cennych dla nas właściwości. Bardzo lubię natkę świeżej kolendry, jej oryginalny, orientalny smak świetnie współgra w połączeniu z np brokułem. Takie proste połączenie smakuje

Dorota Smakuje
Marynowana cebula 172

dodatkiem gwiazdek anyżu i ziarenek gorczycy jest gotowa do jedzenia po nocy spędzonej w lodówce. Jest chrupiąca, lekko słodkawa z aromatem korzennych przypraw. Możemy ją wykorzystać do przygotowania kanapek, sałatek, czy wszystkiego tego co Wam podpowie Wasz kulinarna wyobraźnia! Pycha! Marynowana cebula Czas przygotowania: 15 minut+ czas marynowania Składniki: 2 duże czerwone cebule 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka soli

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z fasolą 306

fasoli białej kawałek kapusty pekińskiej 2 ogórki konserwowe 1/2 paczki kabanosów (60 g) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Sałatka z fasolą

czarrna od kuchni
Rogaliki z budyniem i marmoladą 253

CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rogaliki z budyniem i marmoladą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tanie dania Marzec 188

kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi

Dorota Smakuje
Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem 305

ziaren sfermentowanej soi i pasty gochujang (więcej o niej napisałam już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny po produkcji sosu sojowego. W Korei to dodatek do wszystkiego – od kanapek, sałatek, sosów i zup zaczynając, na pieczonym, grillowanym mięsie i rybach kończąc. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje BULION 0,5kg piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 1 szalotka

Karo in the Kitchen
Brukselka smażona z musztardą 233

kolejny pomysł na brukselkę. Tym razem z dodatkiem aromatycznych dodatków. Może być sałatką do kawałka mięsa, albo samodzielną kolacją. Nie rezygnujcie z filecików anchois, bo dodają super smaku. Ilość porcji: 3-4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: brukselka – 500g papryczka chilli – 2 sztuki anchois – 4 fileciki musztarda – 2 łyżki oliwki czarne – około

wiecejwarzyw.pl
Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych 160

Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych zapieczone z serem mozzarella.  Przepis jest banalnie prosty, ale potrafi zaskoczyć smakiem i formą podania. Jako dodatek możecie zaserwować pieczone warzywa, lekką sałatkę ze świeżych warzyw lub ulubioną surówkę. Czas przygotowania: 45 min. Składniki na ok. 12 szt. Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe

kulinarnyJa
Pesto z pietruszki i suszonych pomidorów 242

suszonych pomidorów, to po prostu ten dodatek pomijam. Jednak bardzo lubię to połączenie pietruszki z suszonymi pomidorami. Możesz je podać z ulubionym makaronem, posmarować nim pieczywo lub dodać do sałatki (polecam szczególnie do tych na bazie kasz).   Nie jest tak popularne jak pestp z bazylii, a wielka szkoda, gdyż jego właściwości prozdrowotne są ogromne! Składniki: 1 pęczek pietruszki

Fabryka pomysłów
Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym 181

warzywami możecie zjeść na szybki obiad albo posiłek w pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na zimno. Proponuję spróbować samego kurczaka z warzywami, który może być niesamowicie smaczną i aromatyczną sałatką. Dodając makaronu soba tworzycie pełnowartościowe i bardzo pożywne danie, którym zaskoczycie wszystkich i będą wołać o więcej . Całość może wyglądać na skomplikowane danie, w rzeczywistości jest bardzo proste, ale wymaga

Słodkie Gotowanie
Golonka pieczona 152

zostaje już marynowanie i zapiekanie w piekarniku lub opcjonalnie grillowanie. Polecam Wam także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa –  kurczak z batatami –  sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej GOLONKA PIECZONA PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 181

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków

Kuchnia MagdaLeny
Pasta kanapkowa z sera żółtego 580

chlebem, bułkami, chrupkim pieczywem, waflami ryżowymi, krakersami.                 Moje inne propozycje śniadaniowe : – Quesadilla śniadaniowa – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką – Masło z orzechów włoskich

Kulinarny S.O.S.
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 182

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków

Kuchnia MagdaLeny