nimi? Kule, no nie potrafię sobie przypomnieć co do dokładnie było. Ale jeżyny smakowały tak samo. I tak, miałam 5 pomysłów na minutę co zrobić z resztą owoców. Sałatki, owsianki lub zupełnie nic. Pokusiłam się ostatecznie jednie o pieczoną owsiankę. Zdjęcia wyszły jednak tak fatalne, że zrezygnowałam z publikacji. Nie wiem czy mam problem z aparatem czy z oczami
Kardamonovygotować. Muszę przewertować bloga i zobaczyć czego m i brakuje i co będzie miało większe branie niż po prostu zwyczajne szaszłyki czy karkówka. Na pewno zrobię przynajmniej dwie sałatki, może jakieś przystawki, bo często ludzie o nie pytają. Na dziś chyba tyle. My się rozchorował, Tola zaczyna się już nudzić swoim towarzystwem :), lecę pędzę do nich. Wrócę
Kardamonovyzwykle, bardzo ważnym elementem tapenady jest oliwa. Ja w domu zawsze staram się mieć dwa rodzaje – zwykłą do smażenia i lepszej jakości (z pierwszego tłoczenia) do sałatek, potraw na zimno, pesto. Ogólnie mam jobla na punkcie oliw. Obecnie w domu mam chyba z 5 butelek. No uwielbiam, mogłabym dodawać ją prawie do wszystkiego. Najbardziej lubię te mętne, bardziej zielone
Kardamonovyzupach (poza rosołem oczywiście), nie smakuje mi tak bardzo jak kiedyś. Częściej wybieram ryż i kasze. Dzięki diecie My odkryłam właśnie kaszę jaglaną, którą dodaję nawet do zwyczajnych sałatek, na przykład z sałatą lodową. Poza tym mam jej w domu jakieś 2 kilo, więc ładuję obecnie gdzie się da. Kaszę, kaszę. Zastanawiam się właśnie czy mam tę zupę wrzucić
Kardamonovyzrobię sobie galaretę z kurczakiem, chodzi za mną od dłuższego czasu (a najbardziej chyba ten ocet, którym zawsze ją zalewam). Muszę przemyśleć jeszcze parę przepisów weekendowych, miotam się między sałatką a surówką. Może coś upiekę Toli, zobaczę. Trzymajcie się, wrócę do Was w poniedziałek. Baj. Składniki: 4 jajka 1 puszka wędzonych szprotek w oleju 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
Kardamonovyczego zacząć i czy jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu jeden z przepisów, który
Kardamonovykońcu próbuję zrobić bulion z pieczonych warzyw (póki co wege), za chwilę zacznę smażyć kotlety z kiszoną kapustą, muszę zrobić jeszcze makaron z pesto z fetą i wyczarować jakąś sałatkę do kotletów. Jeżeli wszystko się uda, przepisy pewnie pojawią się na bogu. O ile aparat nie wyda w najbliższym czasie ostatniego tchnienia :/. Składniki: 200 g słodkiej podgotowanej kapusty (ja użyłam
Kardamonovypoczątku w sumie chciałam ją zrobić w klasyczny sposób, bez orzechów i z marchewką. Ale otwierając szufladę z kuchennymi duperelami, zobaczyłam resztkę orzechów włoskich, które postanowiłam dorzucić do sałatki. I specjalnie zrezygnowałam z marchewki, żeby zupełnie odejść od tradycyjnego przepisu. Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich będzie pasować właściwie do większości wytrawnych obiadów. Ja zjadłabym ją nawet z dzisiejszymi
Kardamonovywrzucę na bloga za parę dni. Do kaczki pasuje i czerwona kapusta i buraki, postanowiłam więc zrobić z tego dodatek do obiadu. Wyszła z tego naprawdę bardzo dobra surówko-sałatka, nie wiem jak ją nazwać w sumie. Ale o tym będzie osobny post, tam opiszę wszystkie swoje wątpliwości. Pieczona kaczka z jabłkami i żurawiną idealnie sprawdzi się na obiad
KardamonovyDziś przedostatni post świąteczny. Jutro albo pojutrze opublikuję jeszcze przepis na jedną sałatkę i robię sobie przerwę. Przerwę tak do wtorku, potem może wjadę z czymś na grilla, zobaczę. Niby świątecznie mam jeszcze jakieś pomysły, ale chyba zapał mi się skończył. Poza tym od paru dni czuję się średnio na jeża, a to też nie pomaga. Ogórki faszerowane twarożkiem
Kardamonovyczęściowo też się rozpadła. Chili con carne z wieprzowiną wyszło przepyszne. Pamiętajcie, że najlepiej smakuje na drugi dzień. Na dziś tyle, czas mnie trochę nagli, muszę zacząć szykować sałatkę na kolację, a ta akurat zajmuje sporo czasu. Sos, z którym ją się podaję jest z pieczonymi bakłażanami. Obiecuję, że kiedyś Wam sprzedam ten przepis. Jest świetny i też pochodzi
KardamonovyjQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Masz ochotę na więcej ziemniaczanych przepisów? Koniecznie zajrzyj do: Sałatka ziemniaczana z musztardą Chrupiące nacinane ziemniaczki Tarta z ziemniaków Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem Chrupiące pieczone ziemniaki w parmezanie Placek po węgiersku Mega chrupiące placki ziemniaczane Ziemniaki pieczone z białym serkiem Placki
nietylkopasta.plczyli morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem. To pomysł na idealny obiad dla całej rodziny, nieskomplikowany i przepyszny! Do rybki pasować będą młode ziemniaczki i np. sałatka z pomidorów lub surówka z kapusty z marchewką i koperkiem. Składniki: około 400 g filetów z morszczuka 400 g bobu 4 łyżki drobniutko posiekanych suszonych pomidorów (odsączonych z zalewy oliwnej
Oryginalny smakmiękkie. Posiłek – Arbuz Arbuz 500g Odżywka Białkowa 30g Mleko 50ml Przygotowanie – odżywkę bardzo dobrze wymieszaj z mlekiem i polej kawałki arbuza. Posiłek – Frappe Proteinowe Posiłek – Sałatka z Parówką Rukola Pomidor Papryka Czerwona Ogórek zielony Parówki z szynki Ocet jjabłkowy do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie – Parówki ugotuj we wrzątku
RafalCookolejem, natomiast na patelni możemy podsmażyć je na maśle *** *** W trakcie pieczenia pierogi posypujemy delikatnie przyprawą do grilla *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pierogi zbójnickie na grilla pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem