sałatka - 51333 przepisów (strona:1926/3423)

Grecka Musaka 52

przygotować poszczególne składniki na Musakę, na co zwracać nadzwyczajną uwagę i czy oryginalna Musaka w wydaniu greckim jest rzeczywiście z ziemniakami! I choć w przeciwieństwie do sosu Tzatziki oraz sałatki greckiej z serem feta , będziesz zmuszony zabrudzić więcej naczyń, to z uwagi na efekt końcowy warto! Wykorzystaj sezon na bakłażany i przygotuj pyszną Musakę dla całej rodziny! Zapraszamy na przepis

Kuchnia Na Wypasie
Siemię lniane – jakie ma właściwości? 40

dodatek. Warto także pić siemię lniane szczególnie w jesiennym okresie, kiedy są wzmożone okresy grypowe i przeziębieniowe. Dobrze jest też wspomnieć, że siemię można dodać w naturalnej postaci do sałatek, płatków z mlekiem czy do owsianki, dzięki czemu również najmłodsi domownicy będą mogli skorzystać z dobroczynnych właściwości tego produktu. Czy siemię lniane można używać również w kosmetyce? Siemię lniane

Trochę smaku
Kultowe przekąski z USA – inspiracje i przepisy 48

jest on chętnie wybierany. Chociaż jest wyposażony w patyk, za który się go trzyma, nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać go na talerzu, a wtedy możesz dodać również sałatkę. Corn dog najlepiej smakuje w towarzystwie sosów. Idealnym dodatkiem jest sos barbecue, ale wystarczy też musztarda i keczup. Jeżeli chcesz stworzyć pełne danie, dołącz do zestawu frytki albo pieczone ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
Łosoś pieczony w sosie śmietanowo-cytrynowym 54

podawać na wiele wyjątkowych sposobów, aby w pełni cieszyć się jego smakiem: Warzywa grillowane : świetnie komponują się z delikatnym smakiem łososia. Papryka, cukinia, bakłażan czy szparagi to doskonałe towarzystwo. Sałatka z rukolą i pomidorami : świeża rukola i soczyste pomidory doskonale równoważą smak łososia. Puree ziemniaczane : klasyczne puree ziemniaczane to doskonałe tło dla łososia, które podkreśla jego delikatność. Ziołowe akcenty : posypane

Moja Książka Kucharska
Cukinia a’la Caprese 50

Cukinia a’la Caprese to zapiekana cukinia z mozzarellą i pomidorami. Jest to danie inspirowane popularną włoską sałatką Caprese, którą podajemy na zimno, natomiast cukinia a’la Caprese najlepiej smakuje na ciepło bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Jest to super pomysł na pyszny, lekko obiad w ciepłe dni lub kolację. Cukinia poprzez dodatek i czosnku jest aromatyczna

Danka Pichci
Duszona piers kurczaka w aromatycznej marynacie 50

każdą połówkę pokroić na zgrabne plastry.  Na talerz wyłożyć trochę sosu, na nim ułożyć plastry mięsa i delikatnie polać jeszcze po wierzchu. Wyśmienicie smakuje w towarzystwie frytek i sałatki, np. z kiszonych buraczków.      (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push

Kulinarne przemyslenia
Pasta z wędzonej makreli 42

Makrela to popularna ryba w Polsce. Często wykorzystujemy ją jako dodatek do sałatek czy składnik past. Świeża makrela jest stosunkowo trudno dostępna, dlatego najczęściej sięgamy po wędzoną rybę. Makrela to ryba tłusta i bogata w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witaminy D oraz selenu. Ma jednak także tendencję do kumulowania rtęci, dlatego zaleca się unikanie

Z notatnika dietetyka
Frittata wielowarzywna... 52

Posyp pozostałym serem i wstaw do piekarnika na okolice 30-35 minut - gotowa zapiekanka powinna być złotawo-brązowa i napuszona. Jeśli używasz od razu - przestudź w naczyniu i podawaj (sałatka, surówka, majonez, sweet chilli sauce, tzatziki, albo inny sos jogurtowy). Jeśli planujesz na przyszłość - ostudź w naczyniu, pokrój na porcje i rozłóż do pojemników na lunch

Lejdi of the house
Serrano, pomidory, oliwki, burrata, chleb 60

Serrano, pomidory, oliwki, burrata, chleb — czyli prosta sałatka z niezwykłą szynka Serrano. Szynka serrano jest jednym z najbardziej znanych i cenionych rodzajów szynki na świecie. Jest to produkt pochodzący z Hiszpanii, a jego historia sięga setek lat wstecz. Nazwa — Serrano — pochodzi od hiszpańskiego słowa — sierra, które oznacza góry. To dlatego, że szynka była tradycyjnie hodowana i wytwarzana w górzystych regionach

RafalCook
Deser z mleczkiem kokosowym i chia 47

przygotować kilka godzin wcześniej – nasiona chia muszą napęcznieć. Deser możecie przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami lub też poza sezonem skorzystać z owocowych mrożonek czy musów owocowych. Zobacz też: Sałatka z owocami i serem pleśniowym Carpaccio z arbuza z serem feta Koktajl malinowy Przepis na deser z mleczkiem kokosowym i chia Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 10 minut + czas

Kuchnia Bazylii
Sałatka z serka wiejskiego, ryby i warzyw 49

Pyszna pożywna sałatka, którą można przygotować sobie na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Składniki: 1 serek wiejski 1 opakowanie ryby z puszki (u mnie filet z makreli w oleju) 1/2 czerwonej papryki 1 ogórek kiszony (może być małosolny) zielona cebulka ewentualnie sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Rybę odsączyć z nadmiaru oleju.  2. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Zieloną

Kuchnia domowa Ani
Makaron z pesto z botwiny – wiosenny obiad 48

bazę do przygotowania pesto. Połączyłam je z pełnoziarnistym makaronem, parmezanem i pestkami granatu. Jednak równie dobrze tak przygotowane pesto może posłużyć jako pasta na kanapki, dodatek do ryżu czy sałatki. Takie pesto można też z powodzeniem przygotować z surowej botwiny bez jej gotowania. Będzie to jeszcze szybsza opcja. Ja jednak wolę krótką chwilę gotować warzywo, co zapewnia idealnie gładką konsystencję

Healthycreations.pl
Pesto z liści kalarepy i szpinaku 31

mój sprawdzony i ulubiony sposób nie tylko na gotowanie zero waste, ale przede wszystkim pyszny pomysł na obiad! Uwielbiam dodawać pesto nie tylko do makaronu, ale też do sałatek, a nawet smarować nim kanapki! Liście kalarepy mają delikatny, dość neutralny smak. Dlatego są świetną bazą do podkręcenia tego smaku ulubionymi przyprawami czy dodatkami. W poniższym przepisie na pesto

Healthycreations.pl
Ser pleśniowy, orzechy włoskie, melon, chorizo 53

głęboki pikantny smak. To połączenie idealnie łączy smaki pikanterii słodyczy i delikatnych nut orzecha. Ser pleśniowy, orzechy włoskie, melon, chorizo Można je podać jako przekąskę na przyjęciach dodatek do sałatek lub jako smakowitą przystawkę. Niezależnie od sposobu podania połączenie sera pleśniowego orzecha włoskiego melona i chorizo zapewnia niezapomniane doświadczenie smakowe. W kuchni fantazja i eksperymentowanie z różnymi składnikami są ważne

RafalCook

Proponowane wyszukiwania