czosnek, dodać szpinak i przyprawy, wysmażyć i odparować. Wystudzić i wymieszać z serem feta i białym. Piekarnik nagrzać do 180 st, podpiec spody ok 15 min. Wyjąć, nałożyć nadzienie, wyrównać, Położyć plasterki kiełbasy , posypać żółtym serem i szczyptą oregano. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec przez ok 15 min. Podawać z sosem pomidorowo paprykowym lub sałatką z warzyw sezonowych
Gotowanie jest łatweKoktajl warzywny ze szpinakiem Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Ten koktajl jest doskonały zarówno na śniadanie, na obiad i na kolację. Idealny na cały dzień. Buraki gotowane można kupić w sklepie na literę L. pakowane są po 3 sztuki, na ich bazie można przygotować szybki chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem, barszcz , czy też sałatkę .Oczywiście można sobie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsałatki. Jednak nigdy nie robiłam znanego sosu guacamole więc czas było to nadrobić. I oto przedstawiam Wam moją wersję. Do sosu podałam chipsy błonnikowe i macę, produkty które otrzymałam do testowania od Sonko. Część macy spałaszowaliśmy ze zupką a resztę schrupalismy właśnie z guacamole. Razem z guacamole chrupaliśmy również chipsy błonnikowe o smaku szpinaku i 7 warzyw
Monia miesza i gotujejako samodzielne danie czy do zabrania do pracy. Dzięki zieleninie i pestkom, doskonale chrupie. Oczywiście, możecie nie ograniczać się przy jej przyrządzaniu do rukoli i sałaty lodowej, ale użyć szpinaku, roszponki czy miksu sałat. Ja wprost uwielbiam podprażone na suchej patelni różnego rodzaju nasiona dodawane do sałaty. Mozzarelki użyte do sałaty jak i pomidory pochodzą ze straganu z greckimi specjałami(...)łyżek soku z pomarańczy Wykonanie Sałatę i rukolę myjemy. Sałatę drzemy na strzępki i z rukolą wrzucamy do miski. Dodajemy mozzarellę. Pomidory kroimy na paski i wrzucamy do sałatki. Na nagrzaną patelnię wrzucamy pestki i chwilę je prażymy. Dodajemy do sałatki. Sos Składniki sosu mieszamy, pamiętając, aby oliwę dodać na samym końcu. Sałatę polewamy sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-z-rukola-i-mozzarelkami/ BosowKuchni
Mieszam w GarnkuPieczone udka z kurczaka to bardzo proste, szybkie ale zarazem niesamowicie smaczne danie. Możecie je przygotować na rodzinny niedzielny obiad, będą idealnie komponować się z różnymi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ostudzony szpinakiem,jajkami i PŁATKAMI( nie mielimy i nie gotujemy,maja być surowe ).Doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.Dobrze masę wymieszać.Jesli masa będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem.Podajemy z frytkami lub z chipsami i sałatką z pomidora.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimieszając, aż szpinak stracił swoją objętość. Dopiero wtedy przyprawiłem całość niewielką ilością soli i białego mielonego pieprzu. Następnie dodałem na patelnię 150 ml słodkiej śmietany 30% i 150 gram delikatnie pokruszonego sera gorgonzola. Całość podgrzewałem na średnim ogniu, aby ser się rozpuścił, nadmiar płynu odparował, a sos uzyskał pożądaną dość gęstą konsystencję. W międzyczasie przygotowałem prostą sałatkę z pomidorów. Umyte
Wyprawy kulinarnesałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Wraps z kurczakiem Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Patatas alioli Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze
Kulinarne przygody Gatityrabarbarze i szpinaku (czyli naszych wiosennych nowalijkach). Szczawian potasu jest substancją antyodżywczą, ponieważ utrudnia wchłanianie wapnia i magnezu w przewodzie pokarmowym. Ponadto szczawian potasu wiąże się z wapniem, tworząc nierozpuszczalny szczawian wapnia. Dlatego spożywanie szczawiu nie jest wskazane osobom cierpiącym na kamicę nerkową, reumatyzm i artretyzm. Reszta z nas spokojnie może posilić się zupą szczawiową, czy sałatką od czasu
Chilli Czosnek i Oliwawersji z sałatką. Pan mąż lubi brać tartę do pracy, odgrzewać ją i nęcić zapachem nosy współpracowników. A ta, w wersji z grzybami pachnie doskonale Jeśli nie macie czasu lub ochoty, na robienie ciasta kruchego, możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Zamiast kurek, sprawdzą się każde grzyby, łącznie z naszymi pieczarkami. Tak w ogóle, to planowałam tartę ze szpinakiem i byłam
Mieszam w Garnkuwarstwami: 1. Szpinak. 2. Rukola. 3. Przekrojone na pół pomidorki. 4. Pokrojone mniej więcej w paski prosciutto. 5. Przekrojone na pół oliwki. 6. Skropić oliwą ( do oliwy wcisnąć czosnek, dodać pieprz, odrobinę soli i wymieszać ) - można zrobić z połowy porcji, którą podałam, ponieważ mi trochę zostalo. 7. Oprószyć serem. 8. Polać delikatnie sosem balsamicznym. Jako dodatek do sałatki można podać
W kuchni u MonikiTo że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego
Kuchnia PROzdrowotnaMamy wiosnę to i odnośnie jedzenia nasuwa nam się tylko jedno określenie: ŚWIEŻOŚĆ. Dania z makaronem cieszą się dużą popularnością ze względu na szybkość ich przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnasię przenieść trochę wiosennych smaków do dzisiejszego obiadu. Od niedawna stałam się fanką białego serka typu włoskiego - jest niezwykle delikatny i smaczny. Uwielbiam jako dodatek na kanapki, do sałatek czy zapiekanek. Ale przyznam, że zdarza mi się go podjadać bez niczego. Jest taaaaaki pyszny! Tym razem użyłam go do dzisiejszej pasty. Bardzo rzadko jadam potrawy w których główną(...)efekty możecie zobaczyć na zdjęciach😄 Mam nadzieję, że narobiłam Wam smaka i wypróbujecie ten przepis! Składniki: 1 większa lub 2 mniejsze porcje 90 g makaronu spaghetti* 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1/3 opakowania serka typu włoskiego** 2 ząbki szosnku łyżka masła łyżeczka oleju rzepakowego odrobina mleka/jogurtu odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano * u mnie bezglutenowy, kukurydziany ** może być też mozzarella
Kuchnia EllieDziś trochę bardziej się trzeba będzie napracować :) ale też będzie smaczniej :). Zawita sos podobny do tatarskiego ale jak zawsze w wersji lekkiej bez majonezu. Zarumienione połówki
Kuchnia PROzdrowotna