(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy i szybki przepis na zupę ogórkową. Będzie idealnym pomysłem na obiad, kiedy macie ochotę zjeść coś ciepłego, a czas nie pozwala Wam
Przepiski.plSłowo keema lub kheema oznacza w języku urdu " mielone mięso " i nie ma w tym przypadku znaczenia czy mówimy o drobiu, jagnięcinie czy wołowinie. Ta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOlivier" z powodów politycznych trafili na wygnanie i zabierali ze sobą podstawowy przepis na sałatkę jarzynową, przez co spopularyzowali ją w Europie. Jednak emigracyjna rzeczywistość wymusiła zmianę receptury i sałatka jarzynowa w zmienionej formie trafiła na stoły całej Europy. Nie ulega wątpliwości, iż na dobre wpisała się w naszą polską tradycję. Drukuj Czas przygotowania 40 min Czas gotowania(...)Czas przygotowania 40 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Ingredients 8 dużych marchewek 8-10 sztuk ogórków kiszonych 4 średnie ziemniaki 2 korzenie pietruszki ½ dużego selera 1 duży por 1 duże jabłko 1 mała cebula 4 jajka 1 puszka groszku konserwowego Sos 300 g majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pieprz czarny
Wędrówki po kuchnidlatego staramy się je spożytkować, niekoniecznie w sałatce jarzynowej. W sobotę zrobiliśmy więc duży gar rosołu. Pytanie co zrobić z włoszczyzny? Wybór padł na cottage pie czyli angielską zapiekankę wiejską, w której gotowane w rosole warzywa sprawdzają się doskonale. W zapiekance jest też pure, z tym że zrobiliśmy je na bazie pieczonych ziemniaków i batatów. Żeby było zdrowsze. Gotowane warzywa
Niedzielny kucharztylko z zupie, ale też w sałatkach, zapiekankach czy na pizzy. Nie wyobrażam sobie aby zupy z kukurydzy zabrakło na stole. Przygotowuję ją dość często z gałką muszkatołową i imbirem. Rozgrzewa lepiej niz rosół. Dziś jednak przedstawiam Wam inną wersję zupy z kukurydzy. Zupa jest bogatsza ponieważ jest z dodatkiem poru, ziemniaków i makaronu. Makaron, który użyłam w tej zupie
Kuchnia w oparachTradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do
Krokusowy DomDziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków
Zasmakuj KuchniPyszna i lekka sałatka, która sprawdzi się na spotkania z rodziną, przyjaciółmi oraz na świąteczny stół. Połączenie ostrego smaku sera ze słodką gruszką zaskoczą Waszych gości
Kuchnia Pełna Pasjipowstałą lukę. Zagnieść ciasto dodając wyjęte ziemniaki, puree z dynii i jajko. Bez jajka też się udadzą formować okrągłe kluseczki, w każdej palcem lub trzonkiem drewnianej łyżki zrobić dziurkę wrzucać na osolony wrzątek, a gdy wypłyną gotować jeszcze chwilę, aż wyraźnie urosną podałam ze schabem w sosie chrzanowym (przepis tutaj ) i sałatką z czerwonych buraczków (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Maliny są dobre na wszystko, są lekiem na całe zło:) Jako że sezon na maliny już się rozpoczął, korzystajmy z tego co oferuje nam lato. Do
Kuchnia Pełna PasjiHej! Tym razem wstawiam przepis na super pyszną surówkę. Można ją podawać do obiadu, bo wspaniale pasuje do ziemniaków, ale też cudownie komponuje się z mięsem
Tylko pysznieMarchewka zasmażana bez zasmażki. Idealne zdrowe warzywo na ciepło lub na zimno, dziś jako dodatek do obiadu. Znacie ją pewnie jako dodatek do tradycyjnego niedzielnego obiadu
Zasmakuj KuchniŚwietny sposób na wykorzystanie sezonowej botwinki, a któ rą czas właśnie się zaczął. :-) K ilka prostych składników i na obiad jak znalazł! 2 pęczki botwiny
Szefowa kuchni