planowanie świątecznego menu. Jedną z propozycji jest szybka, pyszna i prosta sałatka z selerem, ananasem i orzechami. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta! Przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Helio . Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasów 50 g prażonych orzechów laskowych 300 g szynki Około 6 łyżek majonezu Sposób przygotowania przepisu: Seler, kukurydzę i ananas
Podróż w kulinariaSałatki to najczęstsza przystawka na imprezach. My lubimy zjadać je na kolację, ale nie tylko. Z ryżem jest pożywna no i smaczna. Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 20g szynki, 1 puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, 1 szklanka ryżu, 15g żółtego sera, sól, pieprz Sos: 1 łyżezka musztardy, 200g jogurtu naturalnego, Ryż musi mieć odpowiednią konsystencję, czyli ani zbyt
Słodki Zakątekudało mi się to z pastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł. Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Do rondelka o grubym dnie
Raj dla Podniebieniaspróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie
Kulinarne przygody Gatityblogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Zimą , kiedy brak nam witamin polecam sałatkę z porów, pożywną ,smaczną i łatwą w przygotowaniu. Składniki : 2 duże pory , 4 jajka gotowane, 3-4 ogórki w occie w zależności od wielkości , 1 kiełbasa ( może być kawałek szynki ), majonez, sól,pieprz, Wszystko kroić w pół plasterki, Pokrojoną porę ” morzę „( czyli
Pysznosci Babci Basitylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSałatka powstała przy okazji przygotowywania innego dania. Składniki 1 sałata rzymska 1 ogórek 1 czerwona papryka 3 jajka sól pieprz sos czosnkowy ocet balsamiczny z sokiem figowym 150 g gotowanej szynki 1 cebula świeży tymianek Przygotowanie Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem
R'n'G Kitchenpięknym dniem. W taki dzień zapraszam na sałatkę - kilka składników i sycący efekt. Wiosenna sałatka z makaronem, świeżym ogórkiem i kukurydzą. Smacznego! Składniki: 250 g suchego makaronu w kształcie ziarenek ryżu 1,5 szt. długiego, świeżego ogórka 4 jajka ugotowane na twardo 150 g szynki pęczek szczypiorku 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Makaron gotujemy
psgotujemyprzepis na szybką i bardzo smaczną sałatkę :) Składniki: -750 g selera w zalewie octowej (masa selera po odsączeniu zalewy) -1 puszka kukurydzy -6 jajek ugotowanych na twardo -1 cebula czerwona -100 g sera żółtego -150 g szynki konserwowej -majonez -sól, pieprz czarny i ziołowy -szczypta cukru Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą, czarnym pieprzem oraz szczyptą cukru
KasiekGotujeFajna, ciekawa i bardzo dobra ta sałatka! Znalazłam w "Wielkim Żarciu". Autorem przepisu jest Trusia. Składniki: 1 słoiczek cebulki konserwowej; 1 puszka kukurydzy; 0,5 opakowania marchewki mrożonej w kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu; 200 ml śmietany
In my kitchenpierożkami tortellini . Jak zwykle prosta i szybka w przygotowaniu, mile połechce podniebienia wszystkich smakoszy sałatek do których i ja się zaliczam . składniki na 6 porcji 1 opakowanie tortellini z serem 150 g 4 pomidory 3 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 30 dag szynki 1 por 5 kopiastych łyżek majonezu pieprz przepis Pierożki tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu
Smakowite Daniazalewy. 3. Na dno miski wyłożyć połowę selera i 100g pokrojonej w kostkę szynki. Cienko posmarować majonezem ( ok. 2-3 łyżeczki). Posypać solą i pieprzem. 4. Jajka obrać, pokroić w cienkie półplasterki. Połowę przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować majonezem. 5.Do sałatki dodać pół pokrojonej cienko pory, pół puszki odsączonej kukurydzy i pół puszki pokrojonego w mniejsze
A Ty Smakuj MnieSałatka gotowa można zaczynać długi weekend. Tortellini złamane smakiem curry. Polecam SKŁADNIKI 1 opakowanie tortellini (serowe) 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 3-4 łyżki majonezu 15 dag szynki konserwowej 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz, curry, WYKONANIE Tortellini ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Wędlinę, jajka i ananasa pokroić w drobną kostkę
W kuchennym oknie Ewykiełki rzodkiewki. Pierwszy raz je jadłam, nadają cudowny, świeży i ostry smak mojej sałatce. Jest pysznie! Składniki: garść umytej rukoli 3 jaja jeden pomidor (o dziwnej nazwie, nie pamiętam hihi) 100 gram koziego sera trochę kiełków rzodkiewki, taka mała garstka 2-3 plasterki szynki prosciutto łyżka miodu łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy limonki
Mango Papajadesing… Cudowna sałatka z arbuza do przyrządzenia w 15 minut. Jeśli zrezygnujecie z kaszy, albo zastąpicie ją kuskusem, danie będzie gotowe w kilka minut. Do stworzenia tego przepisu zainspirowały nas pomysły Marka Bittmana , mistrza prostych form kulinarnych. Składniki: Kawałek dojrzałego arbuza Kostka sera feta 250 g pomidorków koktajlowych 150 g prosciutto lub innej suszonej szynki (szwarcwaldzkiej, serano) 1/2 szklanki(...)Pokrój arbuza i fetę w kostkę, pomidorki przekrój na połówki, a prosciutto w paski. Przełóż do dużej misy, dodaj rukolę i przestudzoną kaszę. Skrop dresingiem i wymieszaj. Podawaj sałatkę posypaną nasionami lub pokruszonymi orzechami. Smacznego! Artykuł Środa: Sałatka z arbuza, fety i prosciutto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz