Pomysł na wielkanocną sałatkę - z jajkami, ananasem, kukurydzą, groszkiem, papryką, selerem konserwowym, wędliną i kapustą pekińską. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ wszystkie składniki połączą się ze sobą. Jeżeli lubicie połączenie mięsa i owoców to poniższa sałatka przypadnie Wam do smaku. Składniki na 1 dużą, szklaną miskę: 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 słoik selera konserwowego (160 g po odsąc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)