salatka z serem - 4818 przepisów (strona:254/322)

Świeży tuńczyk z grilla 218

Tuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do

Kuchnia PROzdrowotna
Orzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorami 140

Orzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorkami to sycące i konkretne danie. Orzo to makaron z pszenicy durum (bez jajek), wyglądający jak ziarenka ryżu, który

Moja Delicja
Gryczane naleśniki faszerowane porami. 181

Mamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest por. Dla tych, którzy lubią pory to będzie pyszne danie, a mamy nadzieję, że wszystkim posmakuje :) My bardzo lubimy różne odmiany przyrządzania pora, bo to niezwykle smaczne warzywo, a można z nim robić naprawdę dużo(...)pieprz Wszystko miksujemy i smażymy naleśniki. My smażymy na suchej patelni. Składniki farsz: 3 duże pory 1 mała muszka drobnego groszku 4 jajka gotowane na twardo 15 dkg wędzonego sera gouda oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka Por kroimy w drobną kostkę i blanszujemy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek, przekładamy do miski i dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka oraz

vegetanie
Smaki Hiszpanii cz.3: Restauracja La Bota (Tossa), Hotel Alhambra (Santa Susana) 140

Restauracja La Bota w Tossie - także znaleziona przypadkowo. Po prostu "chodziły za nami" owoce morza. Kuchnia bardzo smaczna, aczkolwiek nie wszystko wpisuje się w moje upodobania

Karola gotuje
Makaron z sosem ze świeżych pomidorów 169

smak, na który wpływ ma słońce oraz różną wielkość i kształt, a te zależą od ich rodzaju. Na kanapkę niezastąpione jak dla mnie są pomidory malinówki. Jeśli chodzi o sałatki to zazwyczaj sięgam po pomidorki koktajlowe. Pomidory koktajlowe użyłam też ostatnio do przygotowania mojego makaronu. Tak się złożyło, iż pomidorki były różnej wielkości, mniejsze i większe. Te większe pokroiłam(...)oliwek 2 duże ząbki czosnku 7 dkg świeżego zielonego groszku 1 i 1/2 łyżeczki soli czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie makaronu np. penne opcjonalnie ser Parmezan do posypania makaronu Makaron z sosem ze świeżych pomidorów Jak przygotować makaron z sosem pomidorowym. Na patelnię wlać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno krojoną papryczkę

mecooks
Co jeść na diecie 146

MEKSYKAŃSKA SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM SAŁATKA Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH Z ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I ŁOSOSIEM SAŁATKA GRECKA Z QUINOA SAŁATKA TABBOULEH SAŁATKA NICEJSKA CARPACCIO Z BURAKA CARPACCIO Z CUKINII OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ GOŁĄBKI Z WŁOSKIEJ KAPUSTY PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z KASZĄ KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ BOEUF(...)GAZPACHO FRYTKI Z BATATÓW FRYTKI Z WARZYW KOKTAJL ZE SZPINAKIEM KOKTAJL OCZYSZCZAJĄCY Z BURAKA NAPÓJ IMBIROWY NA ODPORNOŚĆ KOKTAJL Z JARMUŻU, JABŁKA I BRZOSKWINI PIECZONA CIECIERZYCA CHIPSY Z BATATÓW SER Z JOGURTÓW GRECKICH   Artykuł Co jeść na diecie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Placki ziemniaczane z marchewką, fetą i czosnkiem 223

Placki ziemniaczane chodziły za nami od dłuższego czasu i nadszedł moment kiedy w końcu je zrobiliśmy - użyliśmy do ich przygotowania nowość na warzywnym rynku - makaronu warzywnego

Plate of Joy
Śniadanie do szkoły 122

rokiem szkolnym w pudełeczka śniadaniowe. Ładnie zapakowane śniadanie dzieci zjedzą z przyjemnością. Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem(...)ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Surówka

Moja smaczna kuchnia
Drobiowa sałatka z truskawkami, szpinakiem i chrupiącymi migdałami 164

Szybka w przygotowaniu, bogata w witaminy sezonowa sałatka na bazie dobrze przyprawionego kurczaka, słodkich, soczystych truskawek, liści szpinaku i chrupiących migdałów. Polana dressingiem z nutą jabłkowej słodkości smakuje rewelacyjnie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 350g świeżych truskawek 120g mini mozzarelli 100g świeżego szpinaku 40g płatków migdałowych przyprawa do kurczaka olej kokosowy Dressing: 5 łyżek oleju arachidowego 3 łyżeczki miodu(...)patelni. 5. Dressing: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły. 6. Na talerzu ułożyć szpinak, filet z kurczaka, truskawki, ser mozzarella posypać płatkami migdałowymi, wymieszać i polać dressingiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Caprese - kanapka na ciepło 194

Jest ktoś kto nie lubi sałatki Caprese? Chyba nie! Ponieważ pomidory są teraz najsmaczniejsze, dużo ich zjadamy, przetwarzamy. To u mnie zobaczycie dzisiaj propozycje na pyszną kanapkę. Oczywiście na ciepło, z racji deszczowej pogody. Do tego herbatka z cytrynką i tak możemy zaczynać dzień! Składniki : * 4 kromki ulubionego chleba * pół kulki mozzarelli  * 2 pomidory * listki bazylii * sól, pieprz * oliwa(...)oliwek Przygotowanie : Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Chleb skropić oliwą z oliwek, ułożyć plasterki pomidora, sera oraz listki bazylii. Przyprawić. Opiekać na suchej patelni grillowej bądź w opiekaczu. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Restauracja Dalmatina w Šibeniku (Chorwacja) 142

Kolejny raz pragnę przedstawić Wam wyjątkowe miejsce. Będąc w Šibeniku na Chorwacji nie sposób przegapić restaurację Dalmatina. Kolejny raz nie znalazłam strony internetowej. Może to

Karola gotuje
Klasyczne risotto na białym winie 229

Hej!,  Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów

Kuchnia PROzdrowotna
Sałata z fasolą, mozzarellą i pomidorkami 217

świątecznych mięsnych daniach brakowało mi świeżych warzyw. Dlatego w sylwestrowy wieczór przygotowałam kolorową sałatkę z kilku prostych składników. Zapomniałam jednak dodać zielonych oliwek, choć miałam to w planie. Sałatka jest lekka i według mnie bardzo smaczna, może i Wam przypadnie do gustu... Składniki: 3 mini główki sałaty rzymskiej lub główka lodowej opakowanie mozzarelli mini ok. szklanki czerwonej fasoli odsączonej(...)delikatnie przepłukać na sitku. Wszystkie składniki delikatnie przemieszać i polać sosem przed podaniem. Można również rozłożyć na talerzach lub dużym półmisku liście sałaty, a na nich ułożyć warzywa i ser i polać sosem

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 136

Dzisiaj zapraszam na faszerowaną cukinię. Skład farszu jest bardzo umowny. Ja dodaję to co mam pod ręką. Z ostatniej sałatki została mi połowa puszki cieciorki, gdzieś tam czekało na swoją kolej mięso mielone, a pieczarki mam zazwyczaj w lodówce bez specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem(...)pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki 2+2 łyżki sera żółtego sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie Wykonanie Cukinie przekrawamy na połówki i wydrążamy łyżeczką. W garnku gotujemy wodę i na wrzątek wkładamy cukinie

Mieszam w Garnku
Camembert kokosowo pistacjowy 139

Jest bardzo wiele wersji tego dania, ale camembert kokosowo pistacjowy, to moje ulubione. Przekąska lub danie kolacyjne. Podane z sałatką i ryżem idealnie nada się też na obiad.     Składniki:  -  1 serek camembert (250g)-  ok.150g wiórków kokosowych-  ok. 50g orzeszków pistacjowych niesolonych-  1 jajko-  olej kokosowy  Wiórki kokosowe i orzeszki pistacjowe mielimy w blenderze (osobno – najpierw wiórki(...)minut, serek lekko stężeje i nie będzie wypływał. Moim zdaniem, taki jest najlepszy.Camembert kokosowo pistacjowy, w towarzystwie sałaty, wygląda bardzo wykwintnie. Chrupiąca panierka kokosowo pistacjowa i miękki, kremowy ser, to świetne połączenie smaków i struktur. Danie ciekawe, apetyczne… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Camembert kokosowo pistacjowy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Horta vrasta - (dzika) zielenina z oliwą i cytryną 183

dobry, Pamiętacie, jak na początku maja opowiadałam Wam o tradycji spożywania dzikiej roślinności kultywowanej w krajach śródziemnomorskich? Zebrałam przy tej okazji spory koszyczek liści mlecza, z których przygotowałam francuską sałatkę oraz tradycyjne greckie danie o nawie horta vrasta . Horta vrasta , czyli gotowana horta, to zielenina ugotowana i podana z tradycyjnym greckim dressingiem zrobionym z oliwy i soku z cytryny. Grecy(...)idealna na nasze tegoroczne majowe upały:) Do przygotowania horty vrasta nadaje się dowolna zielenina, również botwinka i szpinak , które teraz są w sezonie. Zielenina ożywiona dressingiem i posypana słonym serem feta to świetny dodatek do wiosennego i letniego obiadu. P.s. Przy okazji pisania tego wpisu dowiedziałam się, że wegetarianin po Grecku to hortofagos, czyli dosłownie "zjadacz zielska". Można

Chilli Czosnek i Oliwa
Mielone w greckim stylu 299

dlatego nie mam obaw przed dodawaniem go do swoich potraw. Używam go często i nigdy nie brakuje go w mojej kuchni. Składniki: 500 g wieprzowego mięsa mielonego 100 g sera feta 1 łyżka jogurtu greckiego lub naturalnego 1 łyżeczka musztardy suszony tymianek oregano sól, pieprz kilka czarnych oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Mięso połączyć z fetą, jogurtem, musztardą, olejem(...)Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Kotlety można też obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do gorącego piekarnika na ok. 10 minut.  Podawać z dipami lub sałatką ze świeżych pomidorów, fety i czarnych oliwek skropionych oliwą z oliwek i przyprawioną świeżymi ziołami

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania