składniki: 250 g szynki konserwowej 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 2 pory 150 g sera żółtego majonez (u mnie
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię sernik, ale najbardziej gotowany. Jest delikatny, wilgotny. Dzisiaj wzbogaciłam go jagodami. Ciasto z pewnością będzie wszystkim smakować. Jest doskonały na święta i przeróżne rodzinne
Salonik smakówNiedawno przeglądałam zdjęcia swoich wypieków i znalazłam fotkę z sernikiem ze śliwkami. Nie wiem dlaczego jeszcze nie zamieściłam tego przepisu, więc robię to teraz. Na
Salonik smakówdomu własne konserwy to tak naprawdę sałatka też wychodzi dość tanio. Nie jest to wersja jakoś specjalnie dietetyczna (makaron i majonez), ale kiedy mamy mieć gości i chcemy coś podać do zjedzenia to warto sięgnąć po ten przepis. Makaron jaki tu użyłam to tortellini z szynką, ale dostępne są też z grzybami, serem. Tutaj możemy sobie smaki zmieniać według(...)posklejał. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki i paprykę odsączyć i pokroić w kostkę - nie musi być bardzo drobna. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w dużym naczyniu i dodając przyprawy połączyć ze sobą. Przyprawy dodać według własnego uznania. Na końcu wmieszać majonez. Gotowe :) Smacznego! Pozdrawiam ciepło - Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzy piątku, lekko, pysznie i przyjemnie. Sałatka a'la caprese tylko po polsku. Bazylię zamieniłam na selera naciowego a oliwę z oliwek na sos koperkowo - ziołowy. Osobiście uwielbiam mozzarellę, także dla mnie ona jest najważniejsza a czy będzie z pietruszką czy marchewką to już obojętnie :-) Nie wiem czy wiecie ale caprese w swojej pięknej odsłonie ma odzwierciedlać flagę włoską dlatego(...)oryginale liście bazylii powinny być wierzchu, czyli pomidor - -kolor czerwony , ser - kolor biały i bazylia kolor zielony. U mnie zdecydowanie po naszemu :-) Składniki: 3 malinowe pomidory pęczek natki z selera 2 kulki mozzarelli sól, czarny świeżo mielony pieprz Na sos: 3-4 łyżki oliwy łyżka octu balsamico 3-4 łyżki wody mineralnej
pieprzny smaczekSzukasz pomysłu na pyszną sałatkę? Pyszna sałatka ze świeżym szpinakiem i chrupiącym boczkiem. Błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Sałtkę przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki , marki Master Cook Handel , marko Ole , Helio oraz marki Stovit . Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 podwójna pierś z kurczaka 100 g boczku w plastrach(...)świeżych liści szpinaku 100 g suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami Ole 2 łyżki czarnych oliwek krojonych Ole kulka sera mozzarella 1 placek tortilli 4 łyżki nasion słonecznika 1 łyżkę pestek dyni Helio łyżeczka Oliwy z Oliwek Stovit sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy w paseczki, wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy kilka minut, aż będzie chrupiący, następnie
Podróż w kulinariadoprawiamy do smaku *** *** Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ STROGONOW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytembyć lekko twardy i chrupiący. Słonecznik uprażyć na gorącej patelni na rumiano. Ser feta pokroić w niedużą kostkę. Na półmisku ułożyć różyczki brokuła i kostki fety. Jogurt wymieszać z majonezem,dodać rozgnieciony czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać dokładnie. Gotowym sosem polać brokuła i fetę. Sałatkę obficie posypać prażonym słonecznikiem
Kolorowa kuchnia Elkiboczkiem i kozim serem Marta Kurczak w sosie kurkowym Iwona Placki ziemniaczane z cukinią i sosem kurkowym Diana Kurczak curry z bananem Justyna Marynata do kurczaka Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora Marzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę
Magiczne Życie Martywstrząsamy do zemulsyfikowania składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (mocno!). Sałatkę zalewamy sosem, dokładnie ale delikatnie, żeby nie połamać bobu, mieszamy. Wkładamy do lodówki na przynajmniej 3-4 godziny, żeby smaki zdołały się połączyć. Przed podaniem wyjmujemy – najlepiej smakuje gdy osiągnie temperaturę otoczenia – posypujemy pokruszonym serem feta i dekorujemy bazylią. SKŁADNIKI 1 puszka bobu konserwowego 1 średnia czerwona papryka
Karo in the Kitchenciasta, jagnięcina Ma pobudzający, cytrusowy zapach. Możemy używać jej do herbat i sałatek. Jest doskonałym dodatkiem do dań słodkich. Mięta – lemoniady, drinki, ryby, jagnięcina Mięta to nie tylko napoje i słodkości. Świetnie będzie współpracowała z mięsem, zwłaszcza z jagnięciną oraz rybami. Doskonale nadaje się również do greckiego sera. Oregano – makarony, kuchnia włoska, wołowina Lebiodka, inaczej zwana oregano, jest naturalnym antybiotykiem
MarcinChefwyobrażają sobie w sałatce papryki. Ja natomiast nie pożałowałam niczego i przyrządziłam sałatkę na bogato, po swojemu. Jest naprawdę smaczna Jeżeli chodzi o oliwki, osobiście wolę czarne, jednak tym razem nie mogłam ich dostać. Składniki (ilość składników wedle upodobań): sałata lodowa papryka czerwona świeży ogórek pomidorki koktajlowe ser typu feta oliwki zielone czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka
Kuchnia BazyliiSłoneczna sałatka w żółtym kolorze :) Bardzo szybka w przygotowaniu więc będzie idealnym poczęstunkiem dla niespodziewanych gości :) Składniki: 1 słoik selera marynowanego 1 puszka kukurydzy 200 g szynki konserwowej jasna część pora 1 puszka ananasa 150 g sera żółtego 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Marynowany seler oraz kukurydzę osączamy z zalewy (seler można pokroić w krótsze paski). Szynkę
Na Ciasteczkowych Papierachsmaki się przegryzą. Gorąco polecam wszystkim fanom, ale przede wszystkim wrogom brukselki :) Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi Składniki (na 2-4 porcje): 200 g brukselki 3 łyżki białego octu winnego lub octu jabłkowego 1 łyżka musztardy sól, pieprz 6-7 łyżek oliwy 50 g sera parmezan 100 orzechów włoskich Przygotowanie: Z brukselki odetnij zdrewniałe końcówki i oderwij
Chilli Czosnek i Oliwaolej arachidowy do skropienia 3-4 kwiaty nasturcji Składniki na 2 porcje sałatki. Na talerzach ułożyć rukolę. Pieczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Czerwony buraczek obrać i również pokroić w dużą kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pokrojone warzywa ułożyć na rukoli. Posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem feta. Całość opruszyć ziołami włoskimi i skropić olejem arachidowym. Przybrać kwiatkami nasturcji
Monia miesza i gotuje