Słoneczna sałatka w żółtym kolorze :) Bardzo szybka w przygotowaniu więc będzie idealnym poczęstunkiem dla niespodziewanych gości :) Składniki: 1 słoik selera marynowanego 1 puszka kukurydzy 200 g szynki konserwowej jasna część pora 1 puszka ananasa 150 g sera żółtego 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Marynowany seler oraz kukurydzę osączamy z zalewy (seler można pokroić w krótsze paski). Szynkę
Na Ciasteczkowych Papierachsmaki się przegryzą. Gorąco polecam wszystkim fanom, ale przede wszystkim wrogom brukselki :) Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi Składniki (na 2-4 porcje): 200 g brukselki 3 łyżki białego octu winnego lub octu jabłkowego 1 łyżka musztardy sól, pieprz 6-7 łyżek oliwy 50 g sera parmezan 100 orzechów włoskich Przygotowanie: Z brukselki odetnij zdrewniałe końcówki i oderwij
Chilli Czosnek i Oliwaolej arachidowy do skropienia 3-4 kwiaty nasturcji Składniki na 2 porcje sałatki. Na talerzach ułożyć rukolę. Pieczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Czerwony buraczek obrać i również pokroić w dużą kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pokrojone warzywa ułożyć na rukoli. Posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem feta. Całość opruszyć ziołami włoskimi i skropić olejem arachidowym. Przybrać kwiatkami nasturcji
Monia miesza i gotujemogłabym je jeść każdego dnia - ale muszą być one różne. Ostatnim razem sałatkę z makaronem w kształcie ryżu zrobiłam ze świeżymi warzywami, tym razem postawiłam na nieco inne składniki. Składniki: 250g makaronu w kształcie ryżu, puszka kukurydzy, puszka zielonego groszku, puszka czerwonej fasoli, 5 ząbków czosnku, 120g sera żółtego, 120g wędliny, sól, pieprz, czubata łyżka ketchupu, majonez. Przygotowanie: Ugotować
W kuchni u Monikismakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki: - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki kukurydzy - łosoś wędzony - 1/3 szklanki słonecznika - pół opakowania sera feta - 4 łyżki oliwy - łyżka soku z cytryny -sól i pieprz
Pan i Pani Smith w kuchniBardzo prosta i przepyszna trójkolorowa sałatka jest bardzo aromatyczną i charakterystyczną przystawką kuchni włoskiej. Składniki duży pomidor duża kulka mozzarelli garść świeżej bazylii 50 ml oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidor i ser kroimy na plasterki. Układamy jeden obok drugiego (na zakładkę). W wysokim naczyniu miksujemy bazylię z oliwą ,doprawiamy solą
R'n'G Kitchenwprowadzeniu łososia przestają być ruskimi... Może są po prostu pierogami z ziemniakami, serem, łososiem i koperkiem? Jakkolwiek nie dumać by nad nazwą, powiem jedno. Czasami mam wrażenie, że resztki z lodówki specjalnie czekają na swój moment. Tak miałam z łososiem. Kupiłam opakowanie 200 g, trochę dałam do sałatki, dwa razy zrobiłam kanapki do pracy z łososiem i białym serkiem
bistro mamasię robi? Na pewno wszyscy doskonale wiedzą... niektórzy używają do tej sałatki śmietany (pyycha!), a ja ze względu na hmm.. kalorie, dobrego jogurtu 0%. Zajadam oczywiście bez pieczywa... rozkoszując się tylko smakiem pomidorów...oczywiście można ją wzbogacić o zielonego ogórka (chociaż nie zalecają łączyć), rzodkiewkę, ser żółty, pekinkę... i wiele innych rzeczy, jednak mnie wersja podstawowa, mimo
Walijskie PichcenieSkładniki Ciasto i masa serowa: 500 g ciasta knafeh - lub w polskich warunkach zmiksowanego chleba tostowego 220 g masła Ghee lub dobrego masła np. Osełka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki na 1 pizzę: 250g mąki pszennej 125ml ciepłej wody 1 łyżeczka drożdży Instant 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki soli 300g sera sos
Kuchnia Łukaszakóz w jednym miejscu...na tle jesiennych krajobrazów Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Następnie spacer po gospodarstwie Państwa Grabaciaków sery-kozie.pl , rzut oka na dojrzewające sery, łyk mleka „prosto od kozy”, zakup serów na kolację i w drogę.... Kolejnym przystankiem na naszej drodze była wizyta w Gospodarstwie Rybnym Pstrąg w Chechle, gdzie zjedliśmy ciepłe, wyjęte prosto z wędzarni pstrągi i węgorza. Wspaniałe(...)ujęcia głębinowego.. no, ale popływamy później... Po dniu pełnym wrażeń, w końcu przystępujemy do gotowania... ale najpierw łyk nalewki pigwowej, przygotowanej przez Grześka Miśtę. Podczas warsztatów przygotowaliśmy: Sałatkę ze szpinaku z wędzonym pstrągiem (tak, z tym przywiezionym z hodowli), z figami i granatem, polewkę jurajską – przepis powyżej, carpaccio z piersi gęsi sous vide z oliwą truflową i prawdziwkami
królestwo garówkażdej postaci!Gości on w mojej kuchni bardzo często , nie tylko ze względu na walory smakowe , ale i zdrowotne.Ryba ze szpinakiem … pierogi … jako dodatek do mięs czy sałatek – pomysłów jest mnóstwo i wszystko zależy tylko i wyłącznie od naszej wyobraźni!Dziś mam dla Was jeden z moich najpyszniejszych przepisów właśnie z dodatkiem szpinaku.Ciasto jest niesamowicie delikatne(...)SKŁADNIKI:CIASTO:- mąka pszenna – 150 g- świeże drożdże 10 g- śmietana kwaśna 18% – 3 łyżki- margaryna – 120 g- sól – 1 łyżeczkaFARSZ:- szpinak – 250 g- ser ricotta – 125- czosnek – 2 ząbki-sól – d0 smaku- pieprz – do smakuDODATKOWO:- jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Mąkę przesiewamy z solą.Dodajemy margarynę i drożdże rozmieszane
Ostra na SłodkoNasza ulubiona sałatka, królująca w moim domu dosyć często, którą zazwyczaj traktuję jako lekkie, samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne. So c zysta i mięciutka pierś z kurczak a w wersji grillowanej w towarzystwie świeżego ogórka, soczystej czerwonej papryki, słonej i kremowej fety, zielonych oliwek, czerwonej cebuli nadającej lekkiego 'pazura' oraz podprażonych i chrupiących pestek słonecznika... Ta pyszna kombinacja smaków dodatkowo(...)ser feta- 100 g * mix sałat- całe opakowanie (około 150 g) * pestki słonecznika- 2 łyżki * oliwa z oliwek- 1 łyżka * słodka papryka- 1 łyżeczka * suszona bazylia- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz- do smaku Dressing: * oliwa z oliwek- 3 łyżki * ocet jabłkowy- 1 łyżka * świeży, posiekany koper- 1 łyżka * suszone oregano- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz, cukier trzcinowy- do smaku Sałatka: Pierś
Kraina Miodem Płynącaser . Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na kilka godzin lub noc. Następnie odwiń folię, przystaw talerz i przełóż tortownicę do góry dnem. Ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy i folię spożywczą :) GOTOWE **każdą warstwę delikatnie przypraw pieprzem i solą. *** ważne jest dociskanie każdej warstwy Smacznego :-) Jeśli spodobał Ci się przepis, zainspirowałam Cię lub gdy znasz tę sałatkę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSałatka z selerem konserwowym jest dość popularna i wcale się nie dziwię, bo jest pyszna i robi się ja błyskawicznie. Sprawdza się na domowych imprezach, albo zupełnie bez okazji np. jako dodatek do kanapek do pracy. U nas w domu pojawia się dość często, zwykle robię ją z dodatkiem żółtego sera, ale tym razem na prośbę męża ser zamieniłam(...)składników. Białą część pora umyć i pokroić na półplasterki, dorzucić do miski. Szynkę pokroić w kostkę, dodać do miski. Na koniec dodać majonez, przyprawy i wszystko razem dobrze wymieszać. Sałatka smakuje lepiej, gdy chwilę postoi, a składniki się "przegryzą
Simply Food