zblendowany jest idealnym dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę meksykańską . Film Składniki – dip serowo-piwny 300 g sera mimolette – poczytaj więcej
Kuchennyviral.plzapobiega infekcjom wirusowym. Z botwiny można przygotować zupę, barszczyk, chłodnik, sałatkę, może też być farszem do pierogów lub „opakowaniem” na gołąbki. Mnie osobiście botwina w każdej postaci zwiastuje zbliżające się lato! Składniki: • 3 pęczki botwinki • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • 1 cebula • 1/2 pora • 5 ziemniaków • 3 łyżki masła • sól, pieprz
To co kochamSzybka i smaczna sałatka,którą przygotowałam na niedzielne śniadanie.Polecam. Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej mała puszka kukurydzy konserwowej ( bądź 1/2 op dużej) mała puszka groszku konserwowego ( bądź 1/2 op dużej) 1 słoik selera konserwowego 20 dag szynki 3 -4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebulka pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku sól,pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu
Niespełnione zdolności kulinarnezakończenie 2015 roku na blogu przepis na jedną z moich ostatnich sałatek. Bardzo polecam i życzę, aby Nowy 2016 Rok był wyjątkowy. Składniki: 3 grube plastry szynki konserwowej 120 g sera żółtego 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 3-4 łodygi selera naciowego 80 g suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki łuskanego słonecznika (można
Czerwień i błękitimbirem i cytryną znaleziony na Food Porn, Vegan Style Do swojej wersji dodałam jeszcze seler naciowy i marchewkę, pysznie, syto i mało pracy :) Do tego składniki, które większość ma w domu zawsze (o ile staramy się odżywiać zdrowo :) 5) Marchewka pieczona z imbirem i sałatka z rukolą, fetą i migdałami z Kwestii Smaku Na koniec danie, które idealnie nadaje się
Corner With Recipesłyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól morska Seler zetrzeć na tarce. Orzechy obrać i pokroić na kawałki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt grecki, oliwę i musztardę. Doprawić solą. Dodać do sałatki. Wymieszać. Przepis pochodzi z książki "Żyj zdrowo i aktywnie z Anną Lewandowską
Moja Galeria SmakuSkładniki: 4 garście liści salaty (w 2 kolorach) 2 pomidory 3 ogórki konserwowe 8 rzodkiewek 3 łodygi selera naciowego kilkanaście oliwek czarnych 1/2 malej cebuli 1/2
magiczna kuchnia Kasijedna z moich ulubionych sałatek. Nie tylko dlatego, że w jej skład wchodzą warzywa,które bardzo lubię, ale również dlatego, że robi się ją bardzo szybko. W przepisie w składnikach podałam kiełki soi lub seler w puszce, ale według mnie lepsza jest z kiełkami soi. Składniki: 1 puszka kiełków soi lub selera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy
Mama GotujeSkładniki: pół piersi z kurczaka 100 g kaszy Jaglanej cebula 3 ząbki czosnku marchewka, pietruszka, ćwiartka selera 2 łodygi selera naciowego 100 g fasolki szparagowej szczypta
Gaździnka warzyburaka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka gałązek selera naciowego – nie każdy lubi więc można pominąć paprykę dowolnego koloru cebulka dumka – jej zielona część
ladykitchenŚniadaniowy duet idealny. Moja pasta jajeczna jest mocno przyprawiona a dodatek curry, selera naciowego i kwaskowych korniszonów idealnie podkreśla w niej smak jajek. Ubóstwiam jajka. Najbardziej te z jeszcze płynnym żółtkiem, czyli jajka na miękko i poszetowe, takie gdzie w żółtku mogę maczać grzankę, fasolkę, szparagi… Sałatka jajeczna którą robię jest zawsze bardzo mocno doprawiona – pieprzna, lekko kwaśna, kremowa(...)tartinkach (świetnie smakuje z pumperniklem), lub – jeszcze bardziej rozrzedzona majonezem, kwaśną śmietaną czy kremowym serkiem – jako dip do chipsów, nachos i warzyw. SKŁADNIKI 6 jajek L 2 łodygi selera naciowego 50-80g korniszonów 3-4 łyżki majonezu 2 pełne łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki ½-1 łyżeczka curry sól pieprz wędzona ostra
Karo in the Kitchenwiosną każdy z nas zaczyna dbać o figurę. Porzucamy ciężkie dania na rzecz lekkich sałatek i koktajli. Koktajle możemy przygotować z ulubionych owoców, warzyw i dodatkami takimi jak czekolada czy orzechy. Przygotowałam więc smoothie warzywno-owocowe aby przywitać wiosnę z powerem. Użyłam do tego selera naciowego, który jest coraz bardziej popularny w polskiej kuchni. Jest składnikiem diet odchudzających a uprawiany
Kuchnia w oparachzabrać go do pracy w osobnym pojemniczku, np. małym zakręcanym słoiczku i polać sałatkę tuż przed podaniem. Błyskawiczne kaszotto z grzybami i soczewicą Składniki / na 2 porcje: 1/2 średniej cebuli, przekrojonej na ćwiartki 1 ząbek czosnku 1 marchewka, pokrojona na duże kawałki 2 łodygi selera naciowego, pokrojone na duże kawałki 200 g pieczarek, przetartych ściereczką 1 łyżka suszonego tymianku
Chilli Czosnek i Oliwałyżki posiekanej rzeżuchy 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Seler odsączyćz zalewy, cukinię również. Cukinię pokroić w kosteczkę, dodać groszek, drobno posiekaną cebulę, rzeżuchę i pokrojone na plasterki oliwki. Oliwę, musztardę, i ocet włożyć do słoiczka i energicznie wymieszać. Doprawić sałatkę
Gotowanie jest łatwegodzinę, następnie zebrałam szumowiny. Dodałam 3 obrane marchewki, 2 pietruszki, 1/2 dużego selera, pora, 4 suszone grzyby, 3 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz jedną cebulę. Wywar gotowałam jeszcze 3 godziny. Następnie wyłowiłam mięso i warzywa (z mięsa powstał pasztet, z warzyw sałatka jarzynowa) a sam wywar posłużył mi jako baza do wielu innych zup. Na końcu
Mango Papaja