zlekceważę to na drugi rok się obrazi i w ogóle nie urośnie! No więc wymyślam nowe sałatki :) Będzie na dwa lata. Chyba, że trochę oddam w dobre ręce :) Ilość warzyw dowolna. -cukinia -marchewka -kalafior -cebula -gałązki zielonej pietruszki i selera -ziarna gorczycy i suchego kopru -ziele angielskie -liść laurowy -rozmaryn suszony Zalewa: -8 szklanek przegotowanej wody -1 szklanka octu(...)krótko, dosłownie minutę. Studzimy i dzielimy na małe różyczki. Cebulę kroimy w piórka. Szatkujemy seler i pietruszkę. Wszystkie warzywa wkładamy do dużego garnka i zalewamy zalewą. Dodajemy przyprawy w ilości wg. uznania. Zalecam, użyć szczyptę rozmarynu. Większa ilość zdominuje smak sałatki. Odstawiamy na minimum godzinę. Można sałatkę przetrzymać całą
Kulinarne przemysleniamiłej atmosferze, przy barwnym stole nawet takie niewyszukane sałatki jak ta smakują niczym królewskie jedzenie. Polecam. Sałatka najsmaczniejsza na świeżo, najpóźniej należy zjeść ją na następny dzień. Składniki : mały pęczek rzodkiewek 2 ugotowane jajka mała sałata lodowa 4 łodygi selera naciowego natka pietruszki, szczypiorek majonez+ jogurt, pieprz czarny mielony Przygotowanie : Jajka, łodygi selera, rzodkiewki pokroić w dość grubą kostkę
Proste Potrawyniespodziankę: mały przedświąteczny konkurs. Ciekawi ? Zapraszam po szczegóły we wpisie 😊. Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle 100 g wędzonego łososia 1 mała czerwona papryka 2 łodygi selera naciowego 1/2 cebuli olej rzepakowy sok z cytryny sól pieprz koperek Wykonanie: Cebulę drobno(...)siekamy i przelewamy wrzątkiem na sitku. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Łososia rozdrabniamy widelcem, łodygę selera kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy kukurydzę. W szklance mieszamy olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Dresing wlewamy do sałatki i mieszamy. Sałatkę możemy podać na dwa sposoby: w salaterce lub uformować indywidualne porcje. Podajemy ozdobione koperkiem. Konkurs
Kulinarne przygody GatityCoś, co zna chyba każdy - sałatka warzywna z majonezem. Uboczny produkt rosołów i wywarów. Robię ją rzadko, może dlatego , że był czas kiedy pojawiała się na
Stare Garyżeby smakowało. Po okresie myślenia co by tu zrobić zakupiłam produkty i przystąpiłam do produkcji. Okazało się, że wyszła naprawdę fajna sałatka. Do imprezowego menu w sam raz. Sprawdźcie sami: Składniki: pierś z kurczaka mieszanka meksykańska w puszce seler naciowy ser żółty ananas 3 jajka majonez curry, chilli, sól i pieprz biały do kurczaka Przygotowanie: Produkty z puszek odsączamy. Kurczaka(...)rumiano. W przeźroczystej misie układamy kolejno: seler naciowy pokrojony w paski, ostry ser żółty krojony w kostkę drobną, mieszanka meksykańska, ananas pokrojony w kostkę oraz kurczaka. Każdą z tych warstw przekładamy majonezem. Na wierzch posypujemy tartym żółtym serem, porem drobno krojonym oraz posiekanym jajkiem (tych warstw nie oddzielamy juz majonezem) Sałatka naprawdę sprawdzi się. Jest kolorowa, sycąca i ma mięsko
Kuchnia po mojemuświeże warzywa, owoce robię sałatki lekkie i kolorowe z delikatnymi sosami. Dzisiaj zrobiłam sałatkę makaronową z surową marchewką i majonezem. Powiem Wam, że koniecznie musicie zrobić, bo jest wyśmienita. Składniki: 300 g makaronu kolanka 2 duże marchewki 1 czerwona papryka 1 długi ogórek 2 gałązki selera naciowego pączek szczypiorku 1 średnia cebula Sos 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(...)papryka słodka papryka ostra Makaron ugotować odcedzić i wystudzić. Marchewki i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. Wszystkie składniki sosu połączyć i wlać do sałatki. Wymieszać i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem. sałatka makaronowa z marchewką i majonezem
O kuchni z uczuciemziołowy, sól, zioła prowansalskieSałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w słupki, a seler w plasterki.Na sałacie układamy seler, ogórek, ser feta i posypujemy ziarenkami granatu.Jogurt doprawiamy solą, pieprzem musztardą i ziołami, polewamy po wierzchu sałatki.Gotowe
Czerwona Porzeczkaobiad a do tego wyglądają i smakują wykwintnie. Do przygotowania mojej sałatki z polędwiczkami wieprzowymi i gruszką, nie potrzeba wybitnych zdolności ani dostępu do unikalnych składników. Delikatny smak polędwiczek podkreśli masło wraz ze świeżo startą gałką muszkatałową i białym pieprzem. Dodamy unikalne w smaku orzechy nerkowca, chrupki seler naciowy, soczystą gruszkę i winogrona a wszystko to pod sałatą i szpinakiem
Kuchnia PROzdrowotnamielony 2 łyżeczki, majonez light 180 ml, matiasy 8 sztuk marchew, pietruszkę, seler ugotować i wystudzone pokroić w kosteczkę ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać i pokroić w kosteczkę ogórek kiszony pokroić w kostkę obrany ze skórki dodać groszek konserwowy odsączony na sitku do smaku sałatkę doprawić pieprzem, majonezem light i soli dać mało bo matiasy są słone sałatkę
W Mojej Kuchni Lubiędodajemy osobno ugotowaną ciecierzycę i podgrzewamy razem przez krótką chwilkę. Podajemy na ciepło. Z wierzchu możemy udekorować natką pietruszki albo liśćmi selera. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 57 total views, 57 views today Tweetnij The post Sałatka z ciecierzycy, bulguru z warzywami. appeared first on MODA
MODA NA BIOmajonezziemniaki gotowane w mundurkach obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę ugotowane pietruszki, marchewki, seler tez pokroić w kostkę ogórki kiszone obrać ze skórki i drobno pokroić w kostkę groszek z puszki wylać na sito aby obciekł z zalewy i dodać do sałatki do smaku dodać soli, ile- to zależy czy ogórki kiszone były mocno słone doprawić pieprzem
W Mojej Kuchni LubięSałatki mają to do siebie, że można spokojnie wymieszać kilka składników, doprawić i zawsze "jakoś" smakują :) Ja tym razem przygotowałam na szybko taką z kolorowym ryżem, selerem i pieczarką. Znalazło się tam też kilka innych składników, ale o tym już w opisie ;) Tak podane walentynkowe śniadanie na pewno spodoba się Waszej drugiej połowie :) Przecież nikt nie powiedział, że musi być(...)gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy przestudzony i odcedzony ryż, posiekanego selera, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki oraz pokrojoną w cieniutkie, drobne paseczki szynkę konserwową. Z majonezu, ketchupu oraz jogurtu przygotowujemy sos, dodajemy do sałatki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Kuchnia w czekoladziekolejna wersja sałatki warzywnej. Ty razem z dodatkiem kabanosów. Połączenie to jest połączeniem doskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4 ogórki kiszone, 4 jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól(...)Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę około 10 minut pod przykryciem, odcedzam. Selera i kukurydzę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Ogórki kiszone także kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie całość mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia KasiBardzo pożywna i pyszna kurczakowa sałatka:). Proste składniki, łatwe przygotowanie, więc może macie ochotę wypróbować jej smak? Składniki: 3-4 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera marynowanego w wiórkach 1 puszka białej fasoli 4-5 jajek kilka łyżek majonezu lub jogurtu naturalnego sól pieprz można dodać orzechy włoskie Piersi udusić w lekko osolonej wodzie(...)oliwie ze wszystkich stron, ostudzić i pokroić w kostkę. Ugotowane jajka drobno pokroić. Kukurydze i seler odcedzić. Jeśli dodajemy orzechy to warto je wcześniej uprażyć na patelni. Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać, dodać majonez lub jogurt, przyprawić do smaku. Bardzo treściwa i pyszna sałatka. Polecam
Apetyczna babeczkawszystko kroimy w kosteczkę. Do salaterki wrzucamy selera, ogórka, kukurydzę, fasolkę, pokrojone paluszki krabowe i mieszamy wszystko. Następnie przygotowujemy sos: łączymy w misce 3 łyżki musztardy (ja użyłam kremu z gorczycy) z 3 łyżkami majonezu,przeciśniętym przez praskę czosnkiem, 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka oraz solą i pieprzem do smaku. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy
Zainspirowana w kuchni