sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:69/190)

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem pod żółtą pierzynką 517

Jakiś czas temu stojąc przed lodówką i szukając inspiracji na kolację wpadłam na pomysł skomponowania tej warstwowej sałatki z tuńczykiem i jajkiem pod żółtą pierzynką. Ku

Anielska Kuchnia Ani
Sałatka z łososia i sałaty lodowej 243

Sałata lodowa prawdopodobnie pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Swoją nazwę zapewne zawdzięcza kruchym liściom, które przy chrupaniu wydają dźwięk kojarzący się z łamaniem, pękaniem lodu. Obecnie

mojewypiekiinietylko
Sałatka śledziowa 595

Była już sałatka śledziowa z jajkiem i śledź pod pierzynką ze śmietany. Czas na zwykłą, szybką i pyszną sałatkę śledziową. Gdyby nie czas potrzebny na moczenie

Kolizje Smaków
SAŁATKA Z GOTOWANĄ RYBĄ 163

ryby.Zrobiłam więc sobie lekką i smaczną sałatkę na kolację ,pełną witamin ,omega 3 i selenu.Polecam:). Danie ma 150 kcal. 5 dag gotowanej ryby  dorsza lub karpia 5 dag.pory pokrojonej w plasterki 0.5 papryki czerwonej małej 1 duży ogórek kiszony Szczypta soli i pieprzu ********************************************  Warzywa wymieszać z rybą ,doprawić jak trzeba.Podawać z koronką chrupkie go chleba.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wytrawne 170

zime Papryka marynowana Leczo z kabaczka Mizeria z curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem

Biały fartuszek
Łosoś w koprze z młodymi ziemniakami 125

najstarszy syn ze Sztokholmu, więc dogadzam mu jak mogę. Biedny student nie jada często ryb, bo za drogo, więc dzisiaj na obiad był łosoś w koprze z młodymi ziemniakami. Rybę i ziemniaki piekę razem w piekarniku. Lubicie młode ziemniaki ze skórką? Takie pieczone są odlotowe! Całe danie okrasiłam obficie koprem. Uwielbiam koper z młodymi ziemniakami, uwielbiam łososia z koprem(...)tygodniu ale za każdym razem inaczej. Łosoś w koprze to moje standartowe danie latem. Piekę go w piekarniku lub na grillu. Podaję z sałatką, kaszą, ryżem lub ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji 800 g fileta z łososia sól

codojedzenia
Dorsz w sosie koperkowym 194

obiad - dorsz w panierce polany sosem koperkowym. Lubię takie proste połączenie smaków. Oczywiście filety z dorsza możecie dodatkowo skropić sokiem z cytryny, aby ryba nabrała kwaskowatego smaku. Poniższe danie najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorami.  Składniki dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg filetów z dorsza 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia

Ugotować
Szybka sałatka z wędzonej makreli 417

Dzisiaj błyskawiczna sałatka z wędzonej makreli. Można ją przygotować bardzo szybko jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Kupując makrelę zwróćcie jednak uwagę, żeby była świeża. Powinna mieć charakterystyczny zapach dym, w żadnym wypadku nie powinien się przebijać w nim kwas, bo to oznacza, że okres świeżości ryba ma już za sobą(...)ryzykujcie, bo zatrucie rybą jest mało fajne. Rybę wędzoną jemy na surowo, nie myjemy jej, więc ważne jest również w jakich warunkach jest przechowywana w sklepie. Unikajcie brudnych sklepów oraz takich, gdzie nie jesteście pewni źródła pochodzenia ryb. Czepiam się? raczej zdaję sobie sprawę z zagrożeń i wiem, jakie konsekwencje może przynieść niefrasobliwość. Jedzmy ryby, ale kupujmy je rozsądnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wiosenna sałatka z czerwonej kapusty i marchewki 165

które prawie zawsze mam w spiżarce: czerwona kapusta i marchewka. Dużą zaletą czerwonej kapusty jest to, że można ją przechowywać naprawdę długo. Sama sałatka pasuje do każdego dania. Szybka w przygotowaniu. Idealna jako dodatek do steku, ryb, mięsa czy cokolwiek innego macie w menu. Delikatny dresing nadaje jej wyrazistości – tutaj jest duże pole do popisu. Myślę, że sos vinegrette

PaleoLife
Marynowane ryby aromatyzowane 150

szklanka wody W szklanym naczyniu mieszamy solę i wodę, do której wkładamy kawałeczki ryb. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie ryby wyjmujemy, płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do szklanego naczynia. Zalewamy ryby na 12 godzin octem 10% wymieszanym z wodą, potem odlewamy ocet, rybę płuczemy i znów układamy w słoiku.   Marynata: 1/2 szklanki cukru 1 cebula(...)minut. Studzimy do ok. 80 stopni, ciepłą marynatą zalewamy kawałki ryby, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojoną w kostkę papryczkę chili. Kawałki ryby muszą być zanurzone całkowicie. Zamykamy słoik, rybę można jeść po upływie 5 dni. W ciągu tych 5 dni przynajmniej raz potrząsamy słoikiem z rybą w celu dobrego nasączenia kawałków rybyRybę możemy przechowywać w lodówce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nie jedz tego, to jest na święta 153

Ryba po greckuNajlepszy czas to niestety dzień przed Wigilią, a jak wiadomo wtedy jest najgoręcej. Generalnie tego dnia najlepiej szykować wszelakie ryby, które będą na świątecznym stole (np. w galarecie). To także ostatni dzwonek na śledzie. Sałatka jarzynowa Zważywszy na fakt, że jest z dodatkiem majonezu, najlepiej jeśli będzie przygotowywana jak najpóźniej. Wieczór przed Wigilią to już ten czas

bastalena
Pstrąg Pieczony z Pistacjami, Pietruszką, Rozmarynem, Cytryną i Czerwonym Pieprzem 140

Wiem, że świetne ryby każdy z Was potrafi przygotować.  Fajnie. My też lubimy ryby, wręcz uwielbiamy. Fajnie, gdybyście przygotowali rybę według tego przepisu. Jest przepyszna! Do tego jeszcze  Rozmarynowo - Cytrynowe Ziemniaki Pieczone  i sałatka, dla nas rewelacja! W wykonaniu nie jest to danie ani skomplikowane, ani czasochłonne. Zerknęliście na ziemniaczki i zastanawiacie się jak to wszystko razem

Blondynka Gotuje
Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów 241

tylko do jutra szybciutko odgrzebałam przepis na lunch, który mogłabym zaserwować.Ale może najpierw moja propozycja menu:LUNCH: Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów podany z zapiekanymi ziemniakami i sałatką ze szpargów na sałacie rzymskiejDESER:Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klikKOLACJA:Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym(...)Składniki:Filet z łososiaŚwierzy tymianekŚwierza miętaŚwierza pietruszkaLiść laurowy CytrynaSól i pieprz SOS:3 żółtkaGrajpfrutpłaska łyżeczka kolendry100 ml oliwy z oliwekkilka listków miętySAŁATKA:sałata rzymskapęczek białych szparagówczerwona cebulasos winegrePrzygotowanie:RYBA:Wyfiletowany płat łososia dokładnie myję i osuszam ręcznikiem papierowym nacieram sola i pieprzem. Rozkładam folię aluminiową układam na nią kilka listków laurowych, kilka gałązek tymianku, pietruszki i mięty oraz

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania