sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:70/190)

Grillowany tuńczyk 178

jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie.  Potrzebne składniki: filet tuńczyka 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego 1/3 startej gałki muszkatołowej  3 łyżki soku

Łycha smaków
Pieczony łosoś z makiem 158

Łososia umyj, posól i oprósz pieprzem. Wsyp mak na płaski talerz i obtocz w nim rybę. W rozgrzanym piekarniku  do 200 stopni piecz rybę ok 30 minut. Z rukoli, pomidorków i awokado zrób sałatkę. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy z oliwek

AZgotuj!
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 193

drzew liściastych. Setki lat temu stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku

My Chcemy Jeść
Sałatka śledziowa z burakami 188

Przepis na smaczną sałatkę ze śledziem, burakami, ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Składniki: 0,5 kg śledzi 2 duże buraki cebula czerwona ok 4 średnie ziemniaki marchew

e-PrzepisyKulinarne
Hawajska tuna poke bowl 252

TUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka z ryżem i łososiem 177

Przepis na smaczną i szybką sałatkę z ryżem, jajkami, łososiem i groszkiem. Składniki: 5 jajek puszka groszku ok 150 g pieczarek konserwowych 100 g ryżu arborio

e-PrzepisyKulinarne
KASZA JAGLANA Z PIECZONYM BAKŁAŻANEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 127

Kasza jaglana nazywana jest "królową wszystkich kasz". Jest bezglutenowa, zasadotwórcza, posiada właściwości bakteriobójcze i antywirusowe. Sałatka z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i pieczonego bakłażana może być świetnym dodatkiem do mięs, ryb czy owoców morza. Skropiona czosnkowym winegretem, posypana fetą i pestkami dyni lub słonecznika może stanowić pełnowartościowe samodzielne danie. Upieczony bakłażan jest soczysty, bardzo aromatyczny i znacznie wzbogaca smak kaszy

cool and minty
CHACZAPURI 169

pizzę lub rwiemy rękami na kawałki.  Wierzch placków możemy z jednej strony posmarować masłem. Najlepiej smakują jako dodatek do serów, mięs i ryb z grilla. Dobre, zamiast tradycyjnego pieczywa do wszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 8-9 sztuk CIASTO 340 g mąki pszennej 250 ml ciepłej, ale nie gorącej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru

cool and minty
Muscadet na gorące dni 96

jest świeże i orzeźwiające. Dobrze schłodzone idealne na taki gorący dzień jak dziś. Można je pić samo jako aperitif, ale równie dobrze sprawdzi się rybami , owocami morza, można spróbować do sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla

królestwo garów
What Katie Ate. Weekend Katie – recenzja książki 209

jaśniejsze więc nic nie przeszkadza w zapoznaniu się z przepisem. Książka dzieli się na następujące rozdziały: Wstęp Śniadania i brunche Weekend w Dolinie Barossa Sałatki i zupy Weekend w Dublinie Drób, inne mięsa i ryby Weekend we Włoszech Warzywa Weekendowe babskie lunche Pizze, makarony i pieczywo […] Artykuł What Katie Ate. Weekend Katie – recenzja książki pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 170

tygodnie (z małym haczkiem), wybieram się nad nasz cudowny Bałtyk. Już nie mogę się doczekać: błogiego lenistwa, cudownego klimatu i bogactwa ryb jaki tam znajdę. A póki co, zapraszam na smaczną sałatkę z tuńczykiem. SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lollo bianco (lub innej "twardej" sałaty) 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty 2 jajka ugotowane na twardo kilka zielonych oliwek kapary

Kuchnia w opałach
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 144

talerze (jeśli w Twojej zmywarce jest opcja podgrzewania talerzy – wykorzystaj ją) nałóż sos, a następnie na każdy talerz wyłóż po jednym kawałku usmażonej ryby. Podawaj w towarzystwie np. Zapiekanki ziemniaczano-selerowej oraz Sałatki z ogórka .   The post Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków. 182

Nigdy, przenigdy nie byłem miłośnikiem słodkowodnych ryb. Tak na prawdę z ryb pływających w rzekach, stawach, czy innych jeziorach toleruję tylko pstrąga. W domu zawsze mieli

BaRepas
Sałatka z rukoli z chipsem z mozzarelli i nerkowców z pomarańczową nutą. 201

zielone kocha (zresztą ją w tym dopinguję), to musiałbym to zjawisko jakoś nazwać. Nieważne zresztą. Dziś mała porażka. Topinambur niezbyt podszedł Żonie Mej; przynajmniej rybę pochłonęła w całości. Dlatego w ramach odkupienia robię jej sałatkę na szybko wymyśloną w mej głowie. Poszła z synkiem dziadków odwiedzić, więc jak wróci będzie surprise. Czego użyłem? -rukola -fileciki pomarańczy -oliwki zielone -zgniecione

BaRepas