kostkę, ser zetrzeć Ananas i czerwona fasolę osączyć (fasolkę przepłukuję wodą i osączam) Pokrojonego w pół krążki pora parzę i osączam na sicie Składniki łączę, mieszam z majonezem i jogurtem, solę i dodaję pieprzy według swojego smaku. I to wszystko, sałatka gotowa
Proste Potrawysmakuje Sałatka słoneczna SKŁADNIKI: ser żółty w kawałku -200 g kukurydza -1 puszka ogórek konserwowy -3 szt por -mały kawałek jajka -5 szt papryka żółta -2 szt sól i pieprz majonez- 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do sera żółtego. Ogórki pokroić w kostkę, pora w piórka. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki, udekorować (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Kuchnia DanusiSałatka śledziowa, z dodatkiem czarnej fasoli. czarna fasola Skworcu filety śledziowe papryka czerwona, żółta ogórek konserwowy cebula por szczypiorek majonez Kielecki Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin [ warto zmienić wodę, bo tak samo jak fasola będzie czarna].Ugotować do miękkości, odcedzić.Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę,pora, paprykę i ogórka pokroić
Moje domowe kucharzenieJedna z moich ulubionych sałatek. Po raz pierwszy jadłam ją u cioci, od tej pory gości u mnie bardzo często. Może i Wam posmakuje :) Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 1 czerwona papryka 3 ogórki(...)minimum 30 minut. Następnie usmażyć na oleju. Jajka i warzywa pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do miski, dodać przecedzoną kukurydzę, majonez i keczup. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Gotową sałatkę wstawić do lodówki żeby się przegryzła
Agusiowe smakołykisojowy. Dodajemy szczyptę soli i miód lub syrop z agawy. Wlewamy sos do wodorostów i dokładnie mieszamy. Odstawiamy gotową sałatkę na 30 minut na kuchenny blat. Przed podaniem posypujemy ją prażonym sezamem i drobniutko posiekaną białą częścią pora. Nie musicie jeść jej tylko przy okazji domowego sushi – jest prosta, pyszna i zdrowa, a raz kupiona paczka suszonych wodorostów wystarczy(...)kilkanaście porcji. Sałatka z wakame równie dobrze jak do sushi sprawdzi się podana do smażonych i gotowanych ryb, krewetek oraz do kurczaka. SKŁADNIKI 4 porcje na przystawkę 25g suszonych glonów wakame ciepła woda 2 łyżeczki sezamu podprażonego na patelni 1,5 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka miodu, syropu z agawy albo
Karo in the Kitchenskrócić czas gotowania, można je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki lub nawet od razu pokroić w kostkę i w takiej postaci parować. Do sałatki można dodać pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, a zamiast pora użyć cebuli. SKŁADNIKI: 4 ziemniaki 3-4 marchewki 1 korzeń pietruszki (ew.) 5 jajek ugotowanych na twardo, drobno posiekanych 1/2 białej części pora, pokrojona(...)godzinę lub do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzamy i studzimy - obieramy ze skórek, kroimy w kosteczkę i wkładamy do dużej miski. Krok 2. Do miski z warzywami dodajemy pozostałe składniki sałatki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Wierzch sałatki wygładzamy, pokrywamy cienką warstwą majonezu i dekorujemy wg. uznania. Smacznego
Moja Książka Kucharskaindyka 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu naturalnego zioła do drobiu Sałatka jarzynowa 3 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 średniego selera naciowego 3 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 1/4 pora (biała część) 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowanego 1 łyżeczka musztardy stołowej lub delikatesowej(...)natrzeć całe skrzydło. Odstawić do lodówki na dobę. Piec przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Warzywa na sałatkę dokładnie wyszorować i umyć. Gotować do miękkości. Następnie wszystkie ugotowane warzywa i jajka ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki i pora również kroimy w drobną kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i groszek. Wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Odstawić
Truskawkowa Fiestasprawdzi się na niejednej imprezie - choćby tej najbliższej - sylwestrowej :) Sałatkę możemy "odchudzić" - i dać połowę majonezu - a resztę jogurtu greckiego! SKŁADNIKI 200 g selera konserwowego - 1 słoik 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa w syropie 5 jajek 1 puszka czerwonej fasoli 1 większa marchew - ok. 150 g 1 mały por 7 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo i studzimy(...)tarce o drobnych oczkach. Pora kroimy w drobną kostkę.W przezroczystej misce układamy warstwy - seler, kukurydzę, ananasa, 3 łyżki majonezu, marchewkę, pora, czerwoną fasolę, białka, 4 łyżki majonezu. Górę posypujemy startymi żółtkami. Wstawiamy sałatkę do lodówki na 24 godziny. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepęczek rzodkiewek pół puszki groszku konserwowego majonez i jogurt sól, pieprz Przygotowanie: Pora drobno pokroić i ewentualnie sparzyć na sicie Jajka i rzodkiewkę pokroić Groszek osączyć na sicie, ewentualnie ugotować z mrożonki Składniki połączyć , dodać do smaku sól, pieprz i polać zmieszanym majonezem z jogurtem Wszystko, sałatka gotowa
Proste Potrawysztuki pora - w zależności od wielkości, starty ser żółty, puszka kukurydzy, sól,majonez, ketchup pikantny, pieprz. Przygotowanie: 1. Ugotowany ryż wyłożyć na dno miski, lekko posolić i popieprzyć . 2. Posmarować pierwszą warstwę ketchupem. 3. Dodać drobny pokrojony por. 4. Przesmarować majonezem i popieprzyć. Nie dawać za dużo majonezu, by sałatka nie była za ciężka - będzie
W kuchni u Monikidodatku niemal każdy jest w stanie je przygotować i to mając do dyspozycji składniki, które na ogół królują w kuchni albo są dość łatwo dostępne praktycznie o każdej porze roku w większości sklepów. Prosto i oryginalnie? O tym, że można wykwintnie, smakowicie i w prosty sposób gotować przekonuje Erin Gleeson w swej książce „Wielka uczta”, która(...)papryką czy medaliony z pora. Wśród koktajli odnajdziemy m.in. ogórkowy szprycer, borówkowe olśnienie czy chai grog. Wśród sałatek mamy do wyboru chociażby dyniowe caprese, sałatkę z kapusty i pomarańczy czy wreszcie sałatkę z awokado i pomarańczy a nawet sałatkę persymony. Tu znajdziemy również rady jak przygotować dressingi robione w słoiku czy dipy robione przy pomocy blendera. Dania z warzyw
Krzywa ProstaCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} W sieci na taką sałatkę jest mnóstwo różnych przepisów. Zazwyczaj makaron zalewany jest wodą przed wymieszaniem z innymi składnikami ja kruszę go na sucho, mieszam ze wszystkimi składnikami i wychodzi naprawdę smaczna. Składniki(...)ogórków konserwowych 1 średni twardszy pomidor biała część pora mały pęczek zielonej pietruszki ale również może być to koperek lub szczypiorek majonez sól, pieprz Przygotowanie: Suchy makaron połamać, wsypać do miski. Szynkę oraz warzywa pokroić w kostkę, por i natkę drobno. Dodać do makaronu. Przyprawić wymieszać z majonezem. Sałatkę odstawić do lodówki aby się schłodziła a makaron zebrał
W garach u Gosiprzywitanie wiosny. Klementynki, kiwi i roszponka, które przez całą zimę dzielnie dotrzymują nam towarzystwa (to niekwestionowane królowe sklepowych lad o tej mroźnej porze roku, a przy okazji wnoszą w nią odrobinę słońca). Zestawione razem w sałatce warzywno-owocowej dają pyszną porcję witalności i dobrego humoru. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 150 g roszponki, 2 klementynki, 2 kiwi
MODA NA BIOpyszny obiad. Jeśli macie ochotę i składniki zróbcie je dziś na obiad. Nie pożałujecie. Duża liczba warzyw jest tu bardzo kluczowa. Dodatkowo pyszna sałatka.... Mniam, muszę je zrobić znów :) Warzywne schaby 2 ząbki czosnku 1 pora 1 cebula 1 filet pojedynczy 1 jajko 2 kotlety schabowe sól, pieprz, kucharek Fileta pokroić w mniejszą kostkę. Jajko zagotować. Obrać ze skorupki(...)pokroić w kostkę. Porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulkę poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić na patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką
Gotuję TestujęSmaczna surówka obiadowa z czerwonej kapusty. Składniki: pół główki czerwonej kapusty mały por marchew sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu (lub jogurtu) sól i pieprz
e-PrzepisyKulinarne