łatwa do przygotowania.Mozna ją podawać jako samodzielne danie dietetyczne obiadowe lub kolacyjne. 30 dag.pieczarek 8 łyżek mąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka 1/2 białego pora przyprawa uniwersalna sól i pieprz Olej do smażenia Sałatka: *********************** świeże liście szpinaku różno kolorowe pomidorki koktajlowe 1 mała cebula kapary oliwa odrobina octu winnego ******************************** 1.Pieczarki dokładnie myjemy , obieramy ze skórki i pokroić(...)Następnie do ciasta dodać pieczarki i por drobno posiekanego.Całość doprawić do smaku solą , pieprzem i przyprawą uniwersalną, po czym dokładnie wymieszać. 4.Na patelni rozgrzać olej i delikatnie kłaść łyżką porcje ciasta , formując nieduże placuszki.Smażyć na złoty kolor z obu stron. 5. Placuszki osączyć na ręczniki papierowym z nadmiaru tłuszczu.Podajemy z sałatką lub z ulubionym sosem albo keczupem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSoczyste czerwone pomidory, słodkie w smaku, aż proszą, żeby ich smak zamknąć na zimę. Sałatki warzywne w słoikach to najlepszy sposób na delektowanie się ulubionymi warzywami zimową porą. Własne pyszne warzywka do obiadu to coś o co warto zawalczyć. Dzisiejsza moja sałatka to w pełni eksperyment połączyłam ulubione warzywa z ziołami i mam nadzieję, że pozytywnie zaskoczy mnie smakiem
Kuchnia BeatySałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię. Składniki : 1 duży por 3-4 rzodkiewki 4 jaja ok 15 dag sera żółtego ok 20 dag kukurydzy w puszce sól, pieprz łyżka majonezu Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty(...)twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały". Informacja dodatkowa: Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia
Mechanik w kuchniBłyskawiczna sałatka z kurczaka i szparagów sprawdzi się wyśmienicie w upalne dni. Sałatkę możemy z powodzeniem zabrać do pracy i zjeść w porze lunchu. Nie potrzebujemy zbyt dużo czasu na jej przygotowanie, dlatego zróbcie ją tego samego dnia kiedy będzie przez Was jedzona. Sałatka z kurczaka i szparagów Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy przez 6-7 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moja ukochana tarta;) Składniki: ciasto 210 gram mąki 100 gram masła 1 jajko farsz 200 gram kurek 1 cebula 1/4 pora 200 ml śmietanki 1 opakowanie ricotty 50 gram żółtego sera 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy do sałatek firmy Prymat ulubione świeże zioła u mnie kolendra i natka pietruszki Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy(...)lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Kurki wraz z posiekaną cebulą oraz pokrojonym porem podsmażamy na maśle. Odstawiamy do ostygnięcia. Teraz czas na podszykowanie pozostałych składników. Ser żółty kroimy w kostkę. Śmietankę mieszamy z sosem do sałatek. Zioła siekamy drobno. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek o wielkości naszej blachy do tarty i wykładamy
Życie zaczyna się w kuchniwegeta, papryka czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno. Ser żółty kroję drobno. Ogórka kroję w drobną(...)kostkę. Mieszam ze skladnikami sosu. Na dno miseczki kładę świeży szpinak. Nastepnie sałatkę. Upieczonego kurczaka kroje w plastry, układam na sałatce
Gotowanie PatkiDzisiaj proponuje prosta i szybką sałatkę, idealna jako posiłek do pracy np w porze obiadowej. Ja przyznam się szczerze jadłam ją w zeszłym tygodniu w pracy przez 3 dni i wcale mi się nie znudziła. Bo szczególnie kiedy jesteśmy na diecie potrzebujemy jeść regularnie, a w pracy jak to w pracy czasu na posiłki zawsze jest mało, a taką(...)sałatkę łatwo zjemy nawet w przelocie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjajek 3 plastry ananasa 1 puszka groszku konserwowego 1 słoik selera (najepiej z ananasem) 2 średnie ogórki kiszone por zielony (około 15 cm) 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu sól pieprz Dziś propozycje na nowy sałatkowy kolor. Zielony. Sałatka jest lekka i ma przyjemny lekko słodkawy posmak. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość(...)słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny, żeby sałatka dobrze się "przegryzła". Źródło: salatkowo.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin
Świat Domowej KuchniBardzo prosta do przygotowania sałatka. Większość składników wystarczy wyjąć z puszki, do tego dodać upieczoną lub wędzoną pierś kurczaka, plasterki pora, pokrojoną świeżą paprykę oraz kosteczki żółtego sera. Myślę sobie, że dla wzbogacenia smaku, można by dodać jeszcze 2-3 jajka ugotowane na twardo. Niewielki nakład pracy, a efekt bardzo zadowalający:) 1 większa lub 2 mniejsze wędzone piersi kurczaka
Smaki Na Talerzumieszanką różnych kuchni śródziemnomorskich (greckiej, cypryjskiej, egipskiej, a nawet włoskiej). Calombaris proponuje nam m.in. popcorn o smaku taramosalaty, chlebek fenkułowy z salsą w stylu greckiej sałatki (mój numer 1 z książki :)), ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta, gnocchi avgolemono, czy cypryjskie keftedes. Książka "Kuchnia grecka" podzielona jest na 10 rozdziałów : greckie przekąski, sosy i dipy, makarony, souvlaki, street
Chilli Czosnek i Oliwaoknem powiało chłodem... jesień, niestety... Pora więc wrócić do nieco cięższych dań. Na początek polecam aromatyczną, pikantną i rozgrzewającą sałatkę ziemniaczaną, idealna na nadchodzące jesienne chłody. Doskonała na zimno, ale ja ją uwielbiam również na ciepło. Inspirację zaczerpnęłam z mojego ulubionego bloga Bea w kuchni . Sałatka ziemniaczana z fasolką Proporcje na 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut
Kulinarne przygody Gatitydobre strony gdyż lubię eksperymentować i dzięki temu moja piwnica pełna jest różnorodnych weków. W tym roku zrobiłam dwa nowe przetwory cukiniowe ( jak do tej pory ). Przyznam się również do tego że tą sałatkę z cukinii zrobiłam wczoraj i dzisiaj powtórzyłam, a to dlatego, że już na pierwszy rzut oka oceniam, że cieszyć się będzie powodzeniem. Pachnie i wygląda
Pieguskowa Kuchniajōm zrobić bez majōnezu. Taki szałołt to idzie zjejś i do grillowanego wōsztu, i do pieczōnego kurczaka, a nawet i zjejś bez niczego. Smacznego! [1] sałatka [2] przez to [3] jadł [4] por [5] łyżka [6] pół [7] wyciśniętej cytryny [8] dużej [9] złapał [10] sztuczna szczęka [11] do środka
Chop w kuchniSmaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora i
e-PrzepisyKulinarnepostoi godzinę w lodówce , wówczas pod wpływem mokrych składników makaron zmięknie i sałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4 średnie ogórki konserwowe biała część pora majonez 250 g przepis Paprykę i ogórki kroimy(...)kostkę a pora drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich wraz z sypkimi przyprawami. Dodajemy paprykę, ogórki, fasolkę, kukurydzę i pora .Wszystko składniki łączymy dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje gdy ochłodzi się godzinę w lodówce
Smakowite Dania