sałatka świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację, a także jako lunch do zabrania do szkoły lub pracy. Bardzo lubię fasolkę szparagową, ale do tej pory trudno mi było ją połączyć w sałatce z innymi warzywami, raczej używałam jej jako dodatku do obiadu lub dodawałam do curry. Tym razem zupełnie przez przypadek na stole kuchennym fasolka spotkała się
Kuchcik gotujeSałatka z ciecierzycą i tuńczykiem to kolejna praktyczna sałatka , którą można wsiąść do pracy lub przyszykować na kolację. U mnie takie lekkie sałatki goszczą na stole niemalże codziennie zwłaszcza o tej porze roku. Zdumiewające może się wydawać jak tuńczyk cudownie pasuje z fasolą lub ciecierzycą. Sałatka jest pożywna dodam, że bogata w białko i bardzo smaczna. Można do niej
codojedzeniawarzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i pachnącą cebulą. Całość dopełnia nutka pikanterii w postaci małej papryczki, co sprawia, że sałatka obłędnie smakuje, a do tego ciekawie się prezentuje wśród wigilijnych potraw. Składniki: 750g płatów śledziowych Matias 4 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 mała papryczka chilli 1 czerwona cebula 100g pora 1 łyżka octu(...)pokroić w większą kostkę. 2. Ogórki konserwowe, cebulę i papryki pokroić w małą kostkę. 3. Por pokroić w plasterki, a następnie na pół. 4. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 5. Składniki sosu wymieszać ze sobą, a następnie doprawić pieprzem. 6. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać sos i całość dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą, pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinypomidora i polanymi light dressingiem…Oczywiście jeśli do takiej sałatki dołożę porcję mięsa lub jakiś fajny ser jak halloumi to już taka sałatka zasługuje na miano pełnowartościowego dania, które można jeść o każdej porze dnia. Piszę o każdej porze dnia, bo mam w pracy kolegę, który każdego dnia zajada sałatkę na śniadanie. Uwielbiam halloumi i często
codojedzeniaKolorowa i smaczna sałatka na śniadanie doskonała o każdej porze roku,nie tylko zimą. na jedną porcję: garść rukoli 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 awokado kilka pomidorków koktajlowych plaster wędzonego łososia dresing: 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól świeżo mielony pieprz Na talerzu rozłożyć porcję sałaty,ułożyć pokrojone(...)ćwiartki jajko,połówki pomidorków,plasterki awokado i kawałki łososia. Z oliwy,soku z cytryny,miodu zrobić dresing i polać nim sałatkę. Smacznego! Do sałatki doskonale smakują wafle ryżowe od Kupiec
Kolorowa kuchnia ElkiRobiąc przegląd moich szafek trafiłam na makaron tortellini - niestety moja ulubiona sałatka zawiera pomidory,które o tej porze roku nie są zbyt smaczne i wartościowe.....wiec postawiłam na ananasa,pora i kukurydzę.....przyznam,że wyszło smacznie.Przekonajcie się sami. Składniki: opakowanie makaronu tortellini 20-30 dag szynki 5 plastrów ananasa z puszki puszka kukurydzy biała część dużego(...)pora pęczek szczypiorku 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki śmietany 18 % 3-4 łyżki majonezu sól,pieprz Makaron tortellini ugotować,ostudzić. Pora umyć,pokroić w półplasterki, posolić i odstawić na kilkanaście minut,aby puścił sok,następnie odcisnąć. Szynkę oraz odsączonego ananasa pokroić w kostkę,szczypiorek posiekać,kukurydzę odsączyć. Przygotowane składniki przełożyć do miski,wymieszać,dodać przeciśnięty
Niespełnione zdolności kulinarnepokrojonych) 1 puszka groszku konserwowego 1 por 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy pieprz, ewentualnie sól do smaku Wykonanie: Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w krążki, jeżeli mamy grubego pora to najlepiej pokroić go w pół krążki. Groszek i pieczarki odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez, musztardę i pieprz (ewentualnie sól). Dokładnie
IMPRESJA SMAKUsmakołyków. Dziś przedstawiam przepis na lekką sałatkę warzywną z makaronem. Sałatkę tę przygotowuję na każdą imprezę. Nie może jej zabraknąć na moim stole. SKŁADNIKI: 1 por, ½ puszki kukurydzy konserwowej, ½ słoika selera konserwowego, 100g makaronu w kształcie ryżu, 3 jajka, 4 łyżki Majonezu Kieleckiego lekkiego , sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w półplasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę(...)odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo. Obieram i kroję w małą kostkę. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam. 2. Do salaterki przekładam pora, kukurydzę, seler, jajka oraz makaron. Dodaję majonez. Mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę wykładam na talerz
Tradycyjna kuchnia Kasichęcią ją je i jest bardzo zadowolony. Myślę, że jest bardzo łatwa do wykonania i nie droga. Sałatka Z Wędzonej Makreli Składniki: 1 Makrela Wędzona 3 Jajka Gotowane 6 Ogórków Konserwowych Pół Pora Pół Cebuli 10 dag Sera Żółtego 2 Łyżki(...)Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu Sól i Pieprz Sposób Przygotowania: Makrelę rozdrabniam i sprawdzam czy nie ma ości Jajka,Ogórki,Cebulę kroję w kostkę Pora kroję drobno Ser trę na grubych oczkach Do sałatki dodaję jogurt i majonez oraz przyprawy Wszystko mieszam SMACZNEGO
Gotowanie PatkiPotrzebna Wam inspiracja na wykorzystanie sezonowych warzyw? Dzisiaj u mnie zielona sałatka z bobem, szpinakiem i szparagami. To najlepsza pora na takie połączenie. Bób zaczął już tanieć, a szparagi niebawem się skończą, więc korzystajcie, póki czas. Moja zielona sałatka zawiera w sobie najlepsze dary późnej wiosny i wczesnego lata. Jest zdrowo, sezonowo i na pełnym wypasie. Szparagi wprost uwielbiam
DietologSałatka porowa z jajkami nie wymaga wielu składników, a jest zaskakująco pyszna. Idealnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs, albo samodzielny posiłek. Sprawdzi się również na świątecznym stole! Składniki: 5 jajek por (1 duży lub 2 małe) puszka kukurydzy średnie jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą wodą
e-PrzepisyKulinarneszybką sałatkę z kabanosem i serem żółtym: 6 jajek 4 ogórki kiszone (mogą też być konserwowe) 250 g sera żółtego (dałam goudę) 120 g kabanosów dobrej jakości por 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. W kostkę kroimy również ser żółty, ogórki i pora. Kabanosy(...)kroimy w plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki. [caption id="attachment_7638" align="aligncenter" width="685"] sałatka z kabanosem[/caption] Zobacz inne sałatki na imprezę: Sałatka Imprezowa Z Tortellini Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Szybka Sałatka Imprezowa Pyszna
e-PrzepisyKulinarnekapusta pekińska 1 owoc kaki 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 por 1 jabłko olej + woda przyprawa do sałatek (lubię Prymat) Sposób przygotowania: 1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski. 2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę. 3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej. 4. Pora (białą część) kroimy w półplasterki, solimy, odstawiamy na 5 minut
Kuchnia domowa Aniwszystkiego, delikatnie zaostrza smak potraw. Sałatka farfalle z łososiem, grillowanymi pomidorami i jajkiem będzie pysznym śniadaniowym daniem, może zastąpić również obiad, jak i kolację. Ta makaronowa sałatka może być jedzona o każdej porze dnia. Składniki: garść makaronu farfalle/ kokardki 1 łyżeczka oliwy 4 pomidory koktajlowe kopiasta łyżka ugotowanego groszku zioła włoskie w młynku Kotanyi chili w młynku świeży tymianek(...)makaron, mieszamy wszystko i przekładamy na talerz wyłożony plastrami gotowanego jajka, obkładamy „różyczkami” wędzonego łososia. Delikatnie doprawiamy płatkami chili w młynku. Podajemy zaraz po przygotowaniu. The post Sałatka farfalle z łososiem, grillowanymi pomidorami i jajkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięalbo inaczej to nazywając chwilowej zachcianki, ze składników ,które zawsze mam w domu (no może poza porem). W tej wersji wykorzystałam tuńczyka,kukurydzę i soczewicę. Kto ma ochotę spróbować? SAŁATKA WARSTWOWA z TUŃCZYKIEM Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1/2 pora majonez 1 szklanka zielonej drobnej soczewicy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy
Bon appetit mon amie