drodze. Polecam szybką i smaczną sałatkę która smakuje wszystkim. Brokuł z dodatkami to świetne połączenie, sosu czosnkowego jest więcej przez to zawsze każdy może sobie go dołożyć. Polecam. SKŁADNIKI : 1 ugotowany brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 200 g łososia wędzonego 2 pomidory 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka kawałek pora 1/2 puszka kukurydzy(...)łyżeczka siekanego koperku PRZYGOTOWANIE : Brokuł po ostudzeniu rwiemy na kawałki i układamy w dużym naczyniu, na to rozkładamy pokrojoną paprykę, ogórek, por i kukurydzę. Łososia rwiemy na kawałki i wciskamy w sałatkę. Na koniec rozkładamy pokrojone jajko. Składniki sosu dokładnie mieszamy i lekko polewamy sałatkę po wierzchu. Odkładamy do schłodzenia. Sałatka można podać od razu
Kulinarne Fantazje Mariolichrupiąca i lekko słodka dzięki dodatkowi rodzynek. Myślę, że będzie świetnym dodatkiem na świątecznym stole, ale także na każdej innej imprezie. Sałatkę z selera naciowego znam już od dość dawna, jednak nie wiem czemu do tej pory nie pojawiła się na blogu ;) Akcja wspólnego gotowania była świetną okazją, aby w końcu ją Wam pokazać. Sałatka z selera naciowego
Codzienne Gotowanieprzepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu nie rozpada się i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw Iglotex 1 por bez części ciemnozielonej ogórki kiszone najlepiej(...)warzyw parujemy. Do miękkości. Uparowane warzywa nie rozpadają się, ale przede wszystkim nie traca swoich cennych właściwości zdrowotnych ! Schładzamy. Dodajemy do fasoli, mieszamy delikatnie. Pora szatkujemy w cieniutkie dyski, przelewamy wrzątkiem, odciskamy, dodajemy do sałatki. Mieszamy.Kroimy ogórki w kosteczkę i dodajemy do całości. Robimy majonez. Kilka łyżek majonezu miksujemy z musztardą, solą, pieprzem. Wlewamy na salatkę. Mieszamy łopatką. Wkładamy
Z Kuchni Do Kuchniopakowanie tortellini z serem · 1 majonez średni · Mały kalafior · Biała końcówka pora · 5 ogórków konserwowych · 4 jajka · 1 pęczek rzodkiewki(...)dnie okrągłej tortownicy. Smarujemy cienko majonezem. 2. Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem. 3. Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem. 4. Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy
Kulinarna Chwilasycąca i łatwa do zrobienia z ogólnodostępnych składników. Taka sałatka bardzo zasmakowała moim gościom i gwarantuję, że wasi również będą zachwyceni! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (170 g) 3 jajka 1 nieduża cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki 80 g żółtego sera gouda lub edamski kawałek pora (biała część, około 4-5 cm) 1 puszka kukurydzy(...)miseczki, w której będziemy robić sałatkę. Następnie dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. 4. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączyć z zalewy. 5. Do sałatki wsypać odsączoną kukurydzę, dodać rozdrobnionego tuńczyka. Następnie dodać pokrojonego w półtalarki pora oraz starte białko jajka. Oprószyć solą, pieprzem. Wsypać odsączony groszek i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość posmarować przygotowanym sosem. Wierzch posypać startym żółtkiem
Danka Pichciowoce" wydanej przez Kuchnie Lidla. Znalazł się on w przepisach Karola Okrasy, którego przepisy bardzo lubię 😍 Topinambur do tej pory nie gościł w mojej kuchni, więc postanowiłam to warzywo, jak się okazuje, bardzo zdrowe, wypróbować. W oryginalnym przepisie do sałatki został wykorzystany bób, ale ja za nim nie przepadam, więc zamieniłam go na mrożony, zielony groszek. Do zupy(...)Przepis oryginalny: -500 g topinamburu -300 g podgrzybków mrożonych -2 ząbki czosnku -1 por -1 łyżka suszonego majeranku -1,5 l przegotowanej wody -100 ml kwaśnej śmietany 18% -50 ml oliwy -2 łyżki oleju rzepakowego -sól, pieprz do smaku Sałatka: -100 g mrożonego zielonego groszku -100 g pomidorków koktajlowych -2 szalotki -1/2 pęczka szczypiorku -gotowe grzanki -sól
Kulinarne przemysleniaSałatka Marudna Małgosia Sałatka, którą można podać na różne uroczystości, jak również dodatek do mięsa lub Grilla. Składniki: · 1 por · 2 pęczki rzodkiewki · 10 dag sera żółtego · 20 dag szynki konserwowej(...)Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki) 2. Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę 3. Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki 4. Następnie siekamy drobno
Kulinarna ChwilaLekka kolacja to niewątpliwie sałatka z kaszy, brokułów i orzechów. Lekkie sałatki to moja specjalność. Przyrządzam je na ciepło i zimno w zależności od pory roku i ochoty. Używam różnego rodzaju kaszy, warzyw, orzechów czy nasion aby je urozmaicić. Każda kasza ma swój specyficzny smak. Osobiście lubię sałatki z kaszą gryczaną prażoną. Nie stronię też od pęczaku . Sałatka z bulgur
codojedzeniaTaka sałatka zawiera wszystko mięso, warzywa gotowane i surowe oraz ryż. Sałatka jest pyszna. Przygotowanie sosu – ząbki czosnku posiekać drobno, wrzucić do moździerza i utrzeć
Kuchnia PokoleńDziś nadeszła pora na kolejne wyzwanie wspólnego gotowania pod hasłem 3 po 3, czyli danie przygotowane jedynie z 3 składników. Miało ono zawierać fasolkę, pomidory i cukinię - wszystkie te wspaniałe, letnie warzywa, które obecnie zalewają wszystkie ryneczki i warzywniaki. Ja postanowiłam przygotować sałatkę z gotowanej fasolki szparagowej, grilowanej cukini i pomidorków. Jest to bardzo proste i szybkie do przygotowania danie
Codzienne GotowanieSałatka z gyrosem jest chyba najbardziej popularną sałatką zaraz po sałatce warzywnej... Gdy mam dylemat jaką sałatkę zrobić każdy mi mówi... to może z gyrosem? Niby każdy ją robi, ale każdy inaczej... jedni dodają cebulę inni por, jedni ogórki kiszone, a inni konserwowe- ja np. wcale ich nie dodaję... jedni dodają czerwoną fasolkę, a inni świeżą paprykę... jedno(...)jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros :) A wy jaką macie swoją wersję? Może kiedyś odważę się zrobić ją w innej wersji :) Składniki: 3 piersi pojedyncze kurczaka, 1 czerwona papryka, 1/2 białej części pora, 1 puszka kukurydzy, 1/2 małej kapusty pekińskiej, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie: Piersi kurczaka dokładnie myjemy
Aga w kuchnipiersi z kurczaka przyprawa "Gyros" 1 por 4-5 niewielkich ogórków konserwowych 1 mała kapusta pekińska majonez Hellmann's Babuni 420 ml 3 łyżki ketchupu 3/4 puszki kukurydzy Przeglądając ostatnio swój stary zeszyt z przepisami - uświadomiłam sobie, że na moim blogu bardzo brakuje działu "Sałatki". Zacznę go od ulubionej sałatki mojej rodziny. Mam nadzieję, że i wam zasmakuje :) Podstawową zasadą(...)sałatki jest krojenie wszystkiego na bardzo cienko i bardzo drobno... dzięki temu jest o wiele lepsza. Piersi z kurczaka obmyć i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, zalać 2 łyżkami oliwy i posypać przyprawą "Gyros". Zamieszać. Przykryć talerzykiem i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie por i ogórki konserwowe pokroić w cieniutkie plasterki
Świat Domowej KuchniSzybka do zrobienia, zdrowa, pyszna, czegóż chcieć więcej? robimy i zajadamy. Ja stawiam miskę przed sobą i wcinam, idealna będzie do obiadu, jako dodatek do mięs
Moje Małe CzarowanieZnana i lubiana sałatka, którą dodatkowo możemy urozmaicić dodając np ser żółty, lub pokrojone w małą kosteczkę jabłko. 5 jajek 1 puszka kukurydzy 2 pory 5-6 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki – opcjonalnie kilka listów sałaty do dekoracji Liście sałaty myjemy, osuszamy i wykładamy nimi salaterkę. Jajka gotujemy na twardo
Smaki Na TalerzuNiedługo koniec Karnawału, a tuż za nim dużymi krokami zbliżają się Walentynki. Pora się na nie przygotować. Zapraszam więc Was dziś na lekką i bardzo kolorową sałatkę, idealną na romantyczną kolacje we dwoje. Do jej przygotowania użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dlatego jest bardzo ważn ym składnikiem
Kulinarne przygody Gatity