podam Wam co u nas się na stole znalazło. Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki
CookYourselfzasadzie składniki, na tę sałatkę, znajdą się w każdym domu. Szast, prast i gotowe ;) Składniki: 100 g ryżu 3 jajka 1 mały słoiczek kukurydzy 1 mały słoiczek groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 1/2 małej czerwonej papryki 1/2 małej pomarańczowej papryki 1/2 małej żółtej papryki 1 pęczek natki pietruszki 1 garść czarnych oliwek 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż
R'n'G Kitchenpodam Wam co u nas się na stole znalazło. Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki
CookYourselfSałatka gyros w innym, ciekawym wydaniu:). 1/2 główki sałaty lodowej makaron z 1 zupki chińskiej 1 filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych przyprawa kebab/gyros 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki keczupu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, posypujemy przyprawą kebab/gyros, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia
Szefowa kuchnikilka prostych składników, dobre przyprawy i można przygotować coś naprawdę pysznego. Taka właśnie jest dzisiejsza „sałatka” do obiadu. Niby prosto, a jak pysznie. Spróbujcie. Zdrowo, szybko, lekko. Idealnie dla osób dbających o swoją sylwetkę. Składniki: 3/4 czerwonej papryki 1 pomidor 1 ogórek kiszony około 2 cm pora (biała część) świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku ( Skworcu ) sól himalajska
Słodkie okruszkiwidzicie poniżej jest jednym z niezliczonej ilości wariantów na bardzo popularne i lubiane na Bliskim Wschodzie sałatki warzywne. Warto ich spróbować. Doskonale pasują nie tylko do falafeli, ale też do większości dań kuchni polskiej. Składniki - proporcje dla 6 - 8 osób 6 małych ogórków 4-5 dojrzałych mięsistych pomidorów 1 mała czerwona papryka ( dość często zastępujemy ją papryczką chili
Cztery FajeryPrzepis ten dostałam od Przyjaciółki. Ta sałatka jest pyszna i cieszę się, że mogę w końcu z Wami się nim podzielić. Poniżej również znajdziecie mój sposób na pasteryzowanie przetworów. Składniki: - 3 kg ogórków gruntowych - 1 średnia cebula - 3 marchewki - 2 pietruszki - natka pietruszki - 125 ml octu winnego - 125 ml oliwy - 2 łyżki cukru - 2 łyżki soli - pieprz mielony Ogórki
CookYourselfSałatka na szybko. Lekka, wręcz wiosenna propozycja na sałatkę min. do pracy. Składniki 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem 150 g polędwicy łososiowej z indyka puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 długi ogórek 100 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku 3 łyżki majonezu sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem(...)przelałem zimną wodą. Polędwicę pokroiłem w kostkę. Z papryki usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. W misce wymieszałem tortellini z pokrojonymi składnikami. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wymieszałem ze wszystkimi innymi
R'n'G Kitchenśledzie: Najlepsze śledzie z cebulą , Śledzie z czosnkiem , Śledzie w miodzie, Hekele. Sałatka śledziowa, Sałatka śledziowa z burakami, Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem, Śledzie marynowane w oleju lnianym , Śledzie z żurawiną i marynowaną cebulką, Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami . Składniki: 10 marynowanych filetów śledzia (użyłam śledzi wiejskich Lisnera) 2 marchewki 2 czerwone cebule kilka gałązek koperku
Codziennik KuchennyIdealny sos tatarski? A może jako sałatka? To już zdecydujcie sami. Pewne jest, że dobrze smakuje i chętnie sięga się po dokładkę! Koniecznie spróbujcie ! Składniki: 300 g pieczarek 1 cebula 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 1/2 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą
Gotuj z Mąkąryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uzależnienie. Co prawda to już myślę nad nowym ciastem na niedzielę. A dzisiaj proponuję Wam pyszną sałatkę, jest ona bardzo szybka w przygotowaniu. Można przygotować ją jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam :) Składniki: 1 pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 4 jajka pół pęczka szczypiorku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku kilka łyżek jogurtu naturalnego
IzabelawkuchniUwielbiam sałatki. Dziś miałam ochotę na brokuła , więc kupiłam ugotowałam i mam:) Zapraszam :) SKŁADNIKI DLA 4 Osób: →1 brokuł →4 jajka ugotowane na twardo →1 cebula →2 ogórki kiszone →10 dag sera żółtego → 5 łyżek łuskanego słonecznika →2 łyżki majonezu →2 łyżki jogurtu →Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Brokuła myję, dzielę na różyczki. W garnku gotuję wodę
Gotowanie Patkikiszonych, a później zapraszam na chutnej z mirabelek, jagody w syropie, dżem z czarnej porzeczki, sałatkę z zielonych pomidorów, korniszony i wiele innych. Sorry placki po węgiersku, kartacze, schabowe i wszystkie inne, jeszcze poczekacie na publikację :) Składniki na słoik 1 litrowy: ogórki koper (1 baldach+ gałązka) czosnek ( 2 ząbki na słoik) liście winogrona (3 na słoik) liście
Gosia gotujewidzicie poniżej jest jednym z niezliczonej ilości wariantów na bardzo popularne i lubiane na Bliskim Wschodzie sałatki warzywne. Warto ich spróbować. Doskonale pasują nie tylko do falafeli, ale też do większości dań kuchni polskiej. Składniki - proporcje dla 6 - 8 osób 6 małych ogórków 4-5 dojrzałych mięsistych pomidorów 1 mała czerwona papryka ( dość często zastępujemy ją papryczką chili
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata