szybko sałatkę zrobiłem. Fantastyczna sprawa, kilka minut i mieliśmy syty i zdrowy posiłek dla 3 osób. Wyskoczyłem jeszcze tylko do sklepu po mozzarellę, bo akurat nie mieliśmy. I tutaj smutek wielki mnie spotkał. Bo lubimy jeść dobre rzeczy, staramy się kupować jedzenie dobrej jakości i prawdziwe. Tak dla przykładu: oscypki tylko z Zakopanego, makarony raczej włoskie, twarożek klasyczny krajowy(...)dwie soli morskiej, 1 łyżeczka grubomielonego kolorowego pieprzu i 1 łyżeczka musztardy. Dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy 4 łyżki oliwy z oliwek. znowu dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Smacznego! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturewypróbował któregoś tak szybko jak się da. Jeśli ktoś twierdzi, że po całym dniu pracy człowiek nie ma już siły ani ochoty na bawienie się w robienie domowego makaronu to ten ktoś nie wie co mówi. Albo, zwyczajnie nie umie/nie lubi gotować i nie znajduje w tym radości, bez względu na miejsce i czas. A takim osobom zwyczajnie współczuję(...)rodzaju sałatek, w których jego lekko anyżowy smak może być bardzo ciekawym akcentem jak i po obróbce cieplnej, kiedy nabiera cokolwiek słodkiego smaku. Świetnie nadaje się na grilla lub jako baza dla zup typu krem. Doskonale komponuje się z gotowanymi brokułami, kalafiorem czy np. z ziemniakami. No i, oczywiście można z niego zrobić kremowy sos do makaronu... Składniki: 300g
Pasta Po Polskutempie (dobrze, że chociaż miska została:P) ;). Nie jest skomplikowana i pięknie prezentuje się na stole, ze względu na mnogość kolorów. Zachęcam gorąco do jej wypróbowania :) Przepis na tę sałatkę dostałam od koleżanki :) Choć pewnie w internecie także znajdziecie mnóstwo jej wersji :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką lub serem 1 puszka kukurydzy 2 małe czerwone papryki 1 ogórek(...)sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki majonezu Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wychłodzenia. Szynkę, ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron i pozostałe składniki łączymy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy całość solą i pieprzem. Ciąg dalszy współpracy: Kolejną kawą, jaką mieliśmy przyjemność
My simple kitchenzaliczany do rodziny selerowatych. Można z nim robić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna(...)neutralizuje wolne rodniki. Zawartość potasu sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi, zapobiega udarom i zawałom. Z kolei błonnik obniża poziom cholesterolu. Zarówno smażony, jak i surowy fenkuł może być dodatkiem do makaronu. I właśnie dlatego postanowiłam połączyć w dzisiejszym przepisie oba te składniki. Składniki: korzeń fenkułu włoskiego cebula kapary czarne oliwki suszone pomidory czosnek papryczka chili łyżka masła oliwa z oliwek pasta
potrawyregionalneCzas przygotowania: 30 min.Koszt przygotowania: ok. 25,00 złSKŁADNIKI:500 g filetów z piersi kurczaka1 czerwona papryka1 żółta papryka1 zielona papryka1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli350
kulinarnyJajedną porcję quinoa dodajemy 2 porcje wody lub bulionu czas gotowania to koło 15 - 18 minut Zastosowanie jako zamiennik ryżu lub kaszy (zwłaszcza kuskus i bulgur); może też zastępować makaron i ziemniaki jako dodatek do dań głównych do przygotowywania musów owocowych do zapiekanek warzywnych lub mięsno-warzywnych doskonale sprawdza się jako dodatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno(...)zmiksowana z mlekiem i owocami (banany, mango, truskawki, maliny itp) stanowi rewelacyjny i pożywny koktajl, w przeciwieństwie do kaszy jaglanej nie przytłacza smaku owoców można ją dodawać do sałatek warzywnych (np. do arabskiej tabbouleh) i owocowych oraz pikantnych lub słodkich verrine (wkrótce przepis) jest bardzo smacznym dodatkiem do zup w tym zupy z czerwonych buraków z imbirem ( tutaj przepis
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataserem. Moim faworytem jest ta z pomidorami. Sałatki są tu ogromne i pyszne. Bardzo mi smakuje ta nicejska polędwicą z tuńczyka, jajkami przepiórczymi, kaparami, podpiekanymi ziemniakami i anchois. Fajna jest też ta grillowanym kozim serem z dressingiem malinowym i boczkiem. Teraz czas na to co uwielbiam, czyli makarony. Na naszym stole pojawiają się: trójkolorowe gnocchi (buraczane, ziemniaczane i szpinakowe), czarne
Kulinarne przygody Gatityoraz mąką i doprawiamy do smaku *** *** Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ STROGONOW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI
Blog z ApetytemUwielbiam sałatki makaronowe. Smakowo komponują się praktycznie ze wszystkimi dodatkami, więc można do nich dodać to co mamy w lodówce i to co lubimy. Ja lubię je jeść "solo" a także jako dodatek do kotleta lub podgrzanej frankfurterki. Składniki: 200 g makaronu w kształcie ryżu orzo 200 g szynki konserwowej 1 ogórek sałatkowy 4 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki
Ala piecze i gotujecynamonem 5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) 6. Obiad z piekarnika. Pieczone ziemniaki (w delikatnych ziołach) z kiełbasą. 7. Spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Danie w 10 minut. 8. Domowa sałatka jarzynowa - przepis. Sałatka idealna na co dzień
Słodkie okruszkiDziś zamiast obiadu przygotowałam dla nas pyszną sałatkę makaronową z brokułami, szynką szwarcwaldzką i uwielbianymi przeze mnie suszonymi pomidorami. Mogłabym je wyjadać ze słoika bez końca. Zawsze robię jesienią spory ich zapas, podobnie jak marynowanego czosnku. Smakują wyśmienicie nie tylko ze świeżo upieczonym chlebem ale również z makaronem. Czytaj więcej
Wiem co jemMSM7406 +przyprawy Prymat) trafia do: Edyty Brackiej za sałatkę makaronową w cytrusowych koszykach Nagroda za drugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie Niech kociołek sobie
Wielki apetytPierwsza sałatka, jaką w życiu zrobiłam - a było to ładnych parę lat temu. Do dziś zajadam się nią ze smakiem. W pierwszej wersji nie miała orzeszków ziemnych, ale teraz nie wyobrażam sobie jej bez tego chrupiącego dodatku! SKŁADNIKI: 25-30 dag makaronu (ok pół standardowej paczki) 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 5 dag orzeszków ziemnych solonych 1 łyżka majonezu
Kto ugości moich gości?Dzisiejszy pomysł na sałatkę z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią sushi, ale nie koniecznie lubią kręcić rolki Ja uwielbiam tę sałatkę. Jest idealna na lekki lecz bardzo sycący obiad, doskonale się prezentuje na imprezowym stole i jest po prostu bardzo smaczna. Spróbujcie Składniki: – 1 kubek ryżu do sushi – 300g łososia wędzonego – ogórek – awokado(...)wystudzić. Ogórka pokroić w cienkie plasterki (kroiłam obierakiem do warzyw), awokado pokroić w cienkie plasterki. Listki nori pociąć na 4 paski, następnie pociąć w poprzek na cieniutkie paski (jak makaron). Do wystudzonego ryżu wsypać pokrojone paski nori i dokładnie wymieszać. Keksówkę dokładnie wyścielić folią spożywczą (dno i boki). Dno foremki wyłożyć kilkoma płatami łososia, następnie wyłożyć połowę ryżu i wyrównać
Smaki Armineswoich sklepach, warto. Składniki na 12 sztuk: ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g miękkiego masła 30 ml piwa (o temperaturze pokojowej) 1/4 łyżeczki soli dodatkowo: 2 puszki sałatek Insalatissime Rio Mare (każda po 160 g) - ja wykorzystałam: Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca(...)makaron) i wykrawać duże kółka (większe niż standardowa szklanka), kwadraty lub dowolne kształty. Ważne, żeby włożone do foremki zachodziły na brzegi. Wykrojonymi kawałkami ciasta wykładać foremki. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut - do lekkiego zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie wyjmować, gdyż są bardzo kruche, niemal tak jak ciasto francuskie. Przestudzone kruche miseczki napełniać sałatkami
Codzienna kuchnia niecodzienna