wybrałam 2 dodatki widoczne na zdjęciu, jeden to ser z wędliną, drugi ogórki kiszone, wędlina i niestety nie pamiętam dokładnie co jeszcze, generalnie dodatki są jak sałatki, bardzo proste składniki z dodatkiem majonezu). Czy to jest dobre? Absolutnie tak! No i jest to fajna i ciekawa alternatywa do marnego hamburgera, bo zazwyczaj właśnie z tym kojarzy mi się fast-food
psgotujemyminut z Apetiną" pokazał jak wiele wspaniałych smacznych potraw można przygotować w pół godziny. Dziś przepis na kolejne takie szybkie danie, w którym postanowiłam wykorzystać resztki majonezu ziołowo-cytrynowego od wczorajszej sałatki. Czytaj więcej
Wiem co jemJest zima. I to nietypowa, bez specjalnego wyrazu zawieszony mop do podłogi na niebie...brrrrrr! I myślę, że nie jestem jedyna, która nie cierpi tych ponurych
upichconaTroszkę inna wersja tej popularnej surówki. Z dodatkiem jarmużu, imbiru i tahiny. Jest pyszna! Składniki: 1/3 główki średniej kapusty, 1 mała cebula, 1
Plate of Joydesce do krojenia powstały tej samej wielkości kopczyki. Kopczyk szczypiorku powinien być o połowę mniejszy od pozostałych. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać z łyżką majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Taką sałatkę można w zasadzie już zjeść, ale najlepiej smakuje podana na kromkach świeżego, białego pieczywa w formie Paryskich kanapek
Kulinarne InspiracjeIdealna na każdą okazję! Lekka, chrupiąca i pyszna… SKŁADNIKI 1 szt. brokułów 30 dag pieczarek (najlepiej drobnych) 1 duża papryka 1 puszka kukurydzy 4 jajka
zabawa smakiemuwierzcie mi jest to naprawdę pyszne połączenie. Słoneczna sałatka perfekcyjnie sprawdzi się na rodzinną kolację jak i spotkanie w gronie znajomych. Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowanego z ananasem 3 ugotowane na twardo jajka 1 biała część pora 1 mała puszka ananasa 200 g żółtego sera sól, pieprz majonez Kukurydzę, ananasa i seler konserwowy odsączyć z zalewy(...)dużych oczkach). Jajka obrać, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Por umyć i drobno posiekać. Dodać do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Za pomoca majonezu wszystkiego składniki ze sobą połączyć. Posmakować sałatkę i ewentualnie ją doprawić. Najlepiej smakuje, gdy jest podana schłodzona
Ugotowaćskorupki popękały i zalewam zimną wodą. Skorupki odchodzą same. Pamiętajcie, że im świeższe jest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania
ladykitchensmakuje bardzo sympatycznie. 1/2 główki sałaty 1/2 rzodkiewki Sopel lodu 1/3 puszki kukurydzy sos: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka majonezu Z podanych składników przygotować sos. Sałatkę porwać na strzępy, rzodkiew zetrzeć obierakiem lub na tarce na grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać z kukurydzą
Jadło i czytadłoprzepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Sałatka z Pora Nasza sałatka z pora doskonały dodatek do obiadu! Składniki : 1 duży por sól oraz pieprz 2 jabłka 3 marchewki 2,5 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Marchew ścieramy na drobnym gradiencie tarki a jabłka ścieramy na większym oczku. Pora(...)następnie siekamy, następnie dajemy do miseczki czy innego naczynia zalewamy wrzątkiem i parzymy przez około 5 min. Gdy wszystkie składniki gotowe dodajemy majonez, jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego. Nasza porcja warzyw do sałatki. Jabłko ścieramy na tym oczku a marchew na mniejszym. Por na pół, i kroimy na paseczki. Następnie zalewamy wrzątkiem. Dodajemy majonez
Sprawdzone przepisy kulinarneNasze chlebki można zagnieść wcześniej i nakryć je ściereczką, aby nie obsychały, a smażyć je jak mięso już będzie prawie gotowe. Wtedy będą cieplutkie. *Do sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego. Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy
Moje pyszne gotowaniekolejne 50 minut, od czasu do czasu podlewam. M ięso było soczyste, mięciutkie , wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem. Pychotka! * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokład nej temperatury panującej w moim piekarni ku , nie chce on ze mną współpracować, piekę w nim wsz ystko
NA MOIM TALERZUrukolą. Skrapiamy kremowym sosem balsamicznym i jemy! W bogatszej wersji składników sałatki postępujemy analogicznie, wszystkie składniki rozdrabniamy, obsmażamy (kurczak) i układamy na talerzu w dowolnej kolejności. Sałatkę możemy polać sosem zrobionym z: majonezu ketchupu sosu sojowego Proponuję połączenie składników w stosunku 5:1:2. Smacznego
Taste Of My Dayoliwę, przyprawy i inne dodatki, które wzbogacają smak, ale nie zmieniają konsystencji surówki. Teoretycznie już nawet zwykłe dodanie śmietany, czy jogurtu do surówki zmienia ją w sałatkę. Jednak poniżej nawet ‚surówki’ z majonezem,czy śmietaną przydzieliłam do kategorii ‚surówki’, o ile pasują one do dań obiadowych. Nie od dziś wiadomo, że surowe warzywa są bardzo zdrowe, tak więc zapraszam
Kulinarne Przebojewody. Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić, usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Koperek umyć i drobno posiekać. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać doprawiając pieprzem. Uwaga: Sałatkę można również doprawić dużą łyżką majonezu ale bez niego jest zdecydowanie lżejsza a też pysznie smakuje
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała