sałatka z majonezem - 8094 przepisów (strona:151/540)

Sałatka z tuńczykiem w cytrusowych miseczkach 183

miseczek tuż przed podaniem lub wcześniej, wtedy sałatka dodatkowo przejdzie cytrusowym aromatem. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym pół zielonego ogórka biała część pora 5-6 dużych kawałków papryki marynowanej lub jedna surowa czerwona papryka pęczek koperku kilkanaście sztuk czarnych oliwek pół puszki kukurydzy pół czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sól, pieprz Pora(...)plasterki. Ogórek, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Koperek siekamy drobno. Wszystko mieszamy razem. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy i dodajemy do pokrojonych składników. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos.  Zalewamy sałatkę i mieszamy.  Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do "przegryzienia" Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Sałatka z tortellini i kalafiorem 294

przelać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia.  Do składników wymienionych powyżej dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, odcedzony groszek konserwowy,pokrojoną w kostkę cebulę,  majonez, sól oraz pieprz. Wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

W kuchni u Moniki
Szybka sałatka z 3 składników-pycha 56160

lubi) PRZYGOTOWANIE: makaron zalewamy wrzątkiem ,przykrywamy na kilka minut aż spęcznieje,następnie odcedzamy, tarkujemy szynkę na tarce jarzynowej, ogórka też(ale zanim dodamy go do sałatki to odciśnijmy go z wody) dodajemy majonez i doprawiamy vegetą!! gotowe-smacznego

Swojskie jedzonko
Fast food po rosyjsku, czyli Kroszka Kartoszka 208

wybrałam 2 dodatki widoczne na zdjęciu, jeden to ser z wędliną, drugi ogórki kiszone, wędlina i niestety nie pamiętam dokładnie co jeszcze, generalnie dodatki są jak sałatki, bardzo proste składniki z dodatkiem majonezu). Czy to jest dobre? Absolutnie tak! No i jest to fajna i ciekawa alternatywa do marnego hamburgera, bo zazwyczaj właśnie z tym kojarzy mi się fast-food

psgotujemy
Placki z kaszy jęczmiennej z sałatką z wędzonego łososia 102

minut z Apetiną" pokazał jak wiele wspaniałych smacznych potraw można przygotować w pół godziny. Dziś przepis na kolejne takie szybkie danie, w którym postanowiłam wykorzystać resztki majonezu ziołowo-cytrynowego od wczorajszej sałatki. Czytaj więcej

Wiem co jem
Pomidorowe kapeluszniki z kolorową sałatką 158

Jest zima. I to nietypowa, bez specjalnego wyrazu zawieszony mop do podłogi na niebie...brrrrrr! I myślę, że nie jestem jedyna, która nie cierpi tych ponurych

upichcona
Coleslaw 169

Troszkę inna wersja tej popularnej surówki.  Z dodatkiem jarmużu, imbiru i tahiny.  Jest pyszna!  Składniki: 1/3 główki średniej kapusty, 1 mała cebula, 1

Plate of Joy
Kanapki paryskie i rodzinna anegdota 213

desce do krojenia powstały tej samej wielkości kopczyki. Kopczyk szczypiorku powinien być o połowę mniejszy od pozostałych. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać z łyżką majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Taką sałatkę można w zasadzie już zjeść, ale najlepiej smakuje podana na kromkach świeżego, białego pieczywa w formie Paryskich kanapek

Kulinarne Inspiracje
wiosenna sałatka z brokułami 298

Idealna na każdą okazję! Lekka, chrupiąca i pyszna… SKŁADNIKI 1 szt. brokułów 30 dag pieczarek (najlepiej drobnych) 1 duża papryka 1 puszka kukurydzy 4 jajka

zabawa smakiem
Słoneczna sałatka 366

uwierzcie mi jest to naprawdę pyszne połączenie. Słoneczna sałatka perfekcyjnie sprawdzi się na rodzinną kolację jak i spotkanie w gronie znajomych. Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowanego z ananasem 3 ugotowane na twardo jajka 1 biała część pora 1 mała puszka ananasa 200 g żółtego sera sól, pieprz majonez Kukurydzę, ananasa i seler konserwowy odsączyć z zalewy(...)dużych oczkach). Jajka obrać, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Por umyć i drobno posiekać. Dodać do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Za pomoca majonezu wszystkiego składniki ze sobą połączyć. Posmakować sałatkę i ewentualnie ją doprawić. Najlepiej smakuje, gdy jest podana schłodzona

Ugotować
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 131

skorupki popękały i zalewam zimną wodą. Skorupki odchodzą same. Pamiętajcie, że im świeższe jest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania

ladykitchen
Sałata z rzodkwią i kukurydzą 158

smakuje bardzo sympatycznie. 1/2 główki sałaty 1/2 rzodkiewki  Sopel lodu 1/3 puszki kukurydzy sos: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka majonezu Z podanych składników przygotować sos.  Sałatkę porwać na strzępy, rzodkiew zetrzeć obierakiem lub na tarce na grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać z kukurydzą

Jadło i czytadło
Sałątka z Pora 127

przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Sałatka z Pora Nasza sałatka z pora doskonały dodatek do obiadu! Składniki : 1 duży por sól oraz pieprz   2 jabłka     3 marchewki 2,5 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego     Przygotowanie: Marchew ścieramy na drobnym gradiencie tarki a jabłka ścieramy na większym oczku. Pora(...)następnie siekamy, następnie dajemy do miseczki czy innego naczynia zalewamy wrzątkiem i parzymy przez około 5 min. Gdy wszystkie składniki gotowe dodajemy majonez, jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego.  Nasza porcja warzyw do sałatki. Jabłko ścieramy na tym oczku a marchew na mniejszym. Por na pół, i kroimy na paseczki. Następnie zalewamy wrzątkiem. Dodajemy majonez

Sprawdzone przepisy kulinarne
Domowy kebab (z proziakowych placków) 184

Nasze chlebki można zagnieść wcześniej i nakryć je ściereczką, aby nie obsychały, a smażyć je jak mięso już będzie prawie gotowe. Wtedy będą cieplutkie.  *Do sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego. Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy

Moje pyszne gotowanie
Pieczony udziec z indyka 623

kolejne 50 minut, od czasu do czasu podlewam.    M ięso było soczyste, mięciutkie , wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem.   Pychotka!  * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokład nej temperatury panującej w moim piekarni ku , nie chce on ze mną współpracować, piekę w nim wsz ystko

NA MOIM TALERZU