pysznymi wędlinami. Jeszcze raz dzięki :) Jedna z nich, baleron, posłużył mi do przygotowania tej sałatki. Składniki: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę baleronu 1 szklanka pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych 1/2 szklanki pokrojonego białego pora 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 szklanka majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sol i pieprz do smaku Dodatkowo(...)przygotowania : Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę i śmietanę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na podłużny półmisek i uformować jajko. Całość posmarować majonezem, aby nie były widoczne poszczególne elementy sałatki. Mrożony groszek i marchewkę ugotować i ostudzić ( wybieram groszek mrożony, bo po ugotowaniu ma piękny zielony kolor). Na końcu zrobić dekorację. Myślę, że taka sałatka zaskarbi
Gosia gotujekolację? :) Do sałatki wykorzystałam seler wiórki Jamar . Idealny do takiej właśnie sałatki. Składniki: * 1 słoik (280 g) selera konserwowego wiórki * 3/4 puszki kukurydzy konserwowej * 200 g szynki konserwowej * 7-8 plastrów ananasa z puszki * 1 por (biała część) * płaska łyżka majonezu * sól(...)smaku Wykonanie: Seler i kukurydzę odsączyć na sitku z zalewy. Ananasa i szynkę pokroić w kostkę. Pora drobno pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez i sól do smaku, ponownie wymieszać. Sałatkę odstawić na około godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły
Zrób to smaczniejuż pokrojonego, czas na przygotowanie się automatycznie zmniejsza Zobaczcie też: Lekka ryżowa sałatka Przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki torebka ryżu (ja używam rodzaju parboiled, jest on fajnie twardawy, dzięki czemu w ryż nie wsiąka majonez) puszka tuńczyka puszka kukurydzy pół puszki ananasa 2 łyżki majonezu sól i pieprz (duuużo pieprzu(...)Przepis 1 Ryż gotujemy. Kiedy ostygnie przekładamy go do miski. 2 Do ryżu dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa w kawałkach i tuńczyka. 3 Całość mieszamy i dodajemy majonez. 4 Doprawiamy solą i pieprzem. Artykuł Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiKolejny przepis na sałatkę, którą można jeść bez wyrzutów sumienia. :-) Majonez został zastąpiony pysznym sosem. Gwarantuję - jeśli nie zdradzicie, że to sos z dodatkiem serka homogenizowanego i jogurtu, nikt się nie zorientuje. Poza tym nic więcej nie dodaję, bo sałatkę gyros zna każdy. Taki imprezowy niezbędnik. ;-) 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 sporych korniszonów 1 czerwona papryka
Szefowa kuchnikarnawałowych szaleństwach kulinarnych proponuję prostą, smaczną...sałatkę śledziową :) Składniki : 2 płaty śledziowe - wcześniej wymoczone w wodzie i zamarynowane w occie 1 duże jabłko 3 ugotowane jajka 3 średnie ogórki konserwowe 1 cebula 2 małe ziemniaki majonez + jogurt, sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki pokroić(...)kostkę, wymieszać Dodać do smaku sól, pieprz, ewentualnie natkę i polać majonezem połączonym z jogurtem, ponownie wymieszać. Moja rada : pokrojone ogórki odcisnąć na sitku, a majonez i jogurt dodać tuż przed podaniem sałatki
Proste Potrawyidealny dodatek do pieczonego mięsa. Składniki: 1 por 1 puszka kukurydzy śliwki suszone majonez sól Por pokroić w półtalarki i posolić. Dodać osączoną kukurydzę i majonez. Śliwki drobno pokroić, część dodać do sałatki, a pozostałymi ozdobić. Smacznego
Salonik smakówczerwona papryka - 4-6 jajek - kilka pomidorków koktajlowych do ozdoby - 1-2 cebule - 2 łyżki ketchupu - majonez kielecki , jogurt naturalny , - kapusta pekińska - sól , pieprz oraz ulubione zioła do smaku - odrobina oleju Sałatka warstwowa Gyros Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, w trakcie przyprawić przyprawą gyros. Po usmażeniu(...)rozprowadzić. Pokroić w kostkę kilka ogórków konserwowych , tak żeby powstała nam kolejna warstwa. To samo zrobić z czerwoną papryką. Z majonezu i jogurtu naturalnego zrobić sos , doprawić go do smaku pieprzem , odrobiną soli i ulubionymi ziołami. Sos rozprowadzić na sałatce. 4 ugotowane jajka , obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć na sosie. Kapustę pekińską przekroić
Aromatyczne Podróżeświetne , a często nie doceniane warzywo. Buraczki są tanie i bardzo zdrowe . Dzięki swojemu delikatnemu lekko słodkiemu smakowi , doskonale nadają się do sałatki jarzynowej . Nieco odkurzony przepis na warzywną sałatkę w wersji ukraińskiej Czyli jak barszcz ukraiński z buraczkami.. chyba trochę zakręciłam , cóż , gotuję nie jestem pisarką Składniki : 2 gotowane lub pieczone w łupince , czerwone buraczki średniej wielkości(...)trochę obeschnie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie warzywa . Dodajemy majonez,chrzan, majeranek , sól i pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy do lodówki na dwie godziny , a najlepiej na cała noc , żeby smaki się połączyły . Serwujemy schłodzoną . Smacznego ! Artykuł Ukraińska sałatka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysłonecznika, ugotowanego jajka i odrobiny startego oscypka jest bardzo smaczna i bardzo chrupiąca. Znakomicie nadaje się jako sałatka do obiadu, na imprezy, Sylwestra czy na grilla. Świeża, wiosenna, z dużą ilością świeżej natki pietruszki posmakuje każdemu, kto lubi sobie pochrupać. Zamiast majonezu można dać sam jogurt grecki, ja dodałam odrobinkę majonezu, jedynie dla przełamania smaku. 5-6 łodyg selera naciowego(...)patelni, aby były chrupiące, ale nie przypalone. Oscypek (lub inny ser) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w dużej misce - seler, rzodkiewki, jajka, słonecznik, oscypek i natkę. Majonez połączyć z jogurtem greckim, dokładnie rozmieszać i wlać do miski. Wszystko połączyć, doprawić solą i pieprzem (soli nie używać zbyt dużo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół. Post Kolorowa sałatka z
Marta Gotujedań z grilla czy też jako samodzielne danie. Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Przygotowuję ją kilka razy w roku i zawsze tak samo zachwyca mnie ona swym smakiem i prostotą. Polecam i Wam:) 1 duży kalafior 1 słoik korniszonów 1 pęczek koperku majonez sol, pieprz Kalafior dzielimy na mniejsze części. Gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie(...)dodatkiem odrobiny cukru. Po przestudzeniu dzielimy na małe różyczki. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce, dodajemy kilka łyżek majonezu, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje dobrze schłodzona
Smaki Na Talerzuszybka w przygotowaniu. W sam raz na spontaniczne spotkanie w gronie znajomych. Składniki na sałatkę z tuńczykiem i ryżem Basmati (około 6-7 porcji): torebka ryżu Basmati puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 2 cebulki dymki 2 duże ogórki kiszone majonez sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie, a także jajka(...)twardo. Odcedzić i poczekać chwilę aż ostygną. Pokroić w dosyć drobną kostkę ugotowane jajka, cebulki dymki i ogórki kiszone. Wsypać wszystkie składniki do miski. Dodać kukurydzę, majonez i przyprawy. Dodałam dużo przypraw, aby sałatka nie była mdła. Dokładnie wymieszać. Dla osób, które nie przepadają za cebulą dobra informacja jest taka, że jest ona w tej sałatce bardzo delikatna, ledwie wyczuwalna
Karola gotujeMoja propozycja na sałatkę z użyciem makaronu tortellini 1 op. 250g tortellini ( użyłam LA COLLORE PASTANI ) 1 biała papryka 2 łodygi selera naciowego 1 świeży ogórek 2 łyżki posiekanego koperku 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz Makaron ugotować(...)wskazówek na opakowaniu. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w kostkę. Seler naciowy również pokroić na drobne kawałki. Warzywa wymieszać z makaronem. Majonez połączyć z rozgniecionym czosnkiem,dodać do sałatki,wsypać koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć sałatkę do lodówki na co najmniej godzinę by aromat czosnku przeszedł na wszystkie składniki
Kolorowa kuchnia Elkijeszcze skorzysta z przepisu… same zalety… Zapraszam, oto sałatka z selera konserwowego. Sałatka z selera konserwowego Składniki: 2 słoiczki selera 370 g 150 g żółtego sera 150-200 g szynki puszka kukurydzy 3 jajka 200 g rzodkiewki natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować, ostudzić(...)pokroić w kostkę. Również pokroić w kostkę ser żółty, szynkę i rzodkiewkę. Posiekać natkę pietruszki. Seler i kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki połączyć dodając 2-3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego Post Sałatka z selera konserwowego pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pltarce jarzynowej marchew oraz dodajemy drobno pokrojoną cebulę, mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki – świeżo zmielony pieprz, ocet jabłkowy, sól (w razie potrzeby), cukier, sok z cytryny i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy sałatkę minimum na godzinę. Wszystkie smaki muszą się przegryźć, aby wydobyć aromat sałatki. Dla smakoszy – najlepsza na drugi dzień. Jak zwykle sprawdza się reguła
mojewypiekiinietylkojajka 1/4 czerwonej papryki 2 ogórki kwaszone 3 czubate łyżki kukurydzy 3 łyżki majonezu (u mnie kremowy Folwark) 1/3 łyżki sosu czosnokowego (u mnie Folwark) około 2,5 cm kiełbasy krakowskiej suchej (opcjonalnie innej podobnej) sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypiorek do posypania sałatki Jeśli szukacie dobrych sosów polecam sosy Folwark (duży wybór) – możecie je nabyć szybko(...)kostkę czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, 3 łyżki kukurydzy i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Całość mieszamy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i sos czosnkowy i znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki w celu przegryzienia smaków, choć można ją podawać od razu. Po wierzchu warto posypać sałatkę szczypiorkiem. Smacznego
Słodkie okruszkiudka wedzone kilka łyżek majonezu sól,pieprz Wykonanie: Warzywa mieszamy ze sobą, jabłka siekamy wdrobną kosteczkę, dodajemy do sałatki. Jajka drobno siekamy, dokładamy do sałatki. Dodajemy obranego pokrojonego w drobne kawałki udka - bez skóry. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy
Z Majeczką w kuchni