sałatka z majonezem - 8094 przepisów (strona:102/540)

Leczo z patisonem i klopsikami 154

się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać.         Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki

Kulinarny S.O.S.
Leczo z patisonem i klopsikami 154

się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać.         Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki

Kulinarne S.O.S.
Surówka do mięs z kapustą pekińską 283

kolorowa i pyszna składniki : 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 zwykłej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 świeży ogórek 1 średniej wielkości marchewka sos do sałatki : 1 łyżka gęstego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżeczka świeżego ,siekanego czosnku niedźwiedziego ( można zastąpić suszonym ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól , pieprz do smaku Kapustę pekińską szatkujemy

Ogrodnik w podróży
Marynowane maślaki 160

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Marynowane maślaki Marynowane maślaki to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania maślaków potrzebne będą oczywiście grzyby, cebula oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę) . Do marynowania najlepsze są małe grzybki, które marynuje się w całości

Gotujemy i jemy
Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej 139

Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę) . Marynowane rydze czekają już na zimę Do marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba odkroić - można podsmażyć je na cebulce

Gotujemy i jemy
Sałatka Żydowska 178

Sałatka Żydowska – prosta i szybka sałatka, idealnie pasująca do wędlin, czy dań mięsnych – szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5

Kulinarne Przeboje
Surówka z selera i jabłka 119

Surówka z selera i jabłka – najlepsza na słodko z soczystymi jabłuszkami i w dodatku pełna witamin :) Więcej przepisów na surówki do obiadu i inne sałatki

Kulinarne Przeboje
Panzanella 139

Nadeszło lato! A razem z nim pyszne, kolorowe i mięsiste pomidory. Aż żal przejść koło nich obojętnie. Sprzedam Wam patent na ich pyszne wykorzystanie. Panzanella, bo

PatiGotuje
Sałatka z tortellini 322

tortellini, u mnie z ricottą i pesto bazyliowym 100 g kabanosów 4-5 kawałków papryki konserwowej 1/2 pora 1 puszka groszku 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini

czarrna od kuchni
Sałatka ze szparagami i truskawkami 168

Zielono i czerwono mi Na taką niepogodę najlepszym poprawiaczem humoru jest dobre i kolorowe jedzenie. Sałatka ze szparagami i truskawkami spełnia obydwa te warunki A ponieważ

PatiGotuje
Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem 135

Dzisiaj będzie pikantnie Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem to fantastyczna i pikantna propozycja na przykład na romantyczną kolację. Ponoć pikantne potrawy to afrodyzjaki Zatem

PatiGotuje
Jak przygotować majonez 221

Jak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Aby przygotować majonez potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę

Podstawy Gotowania
Jak przygotować majonez 236

Jak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Do przygotowania majonezu potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę

Podstawy Gotowania
Jajeczno-sojowa sałatka 191

Jajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej

Pichceniomania
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem 183

Sałatki z tuńczykiem i majonezem goszczą u nas dość często. Ta jest jedną z klasycznych, do której co jakiś czas wracamy. Prosta i smaczna, świetnie nadaje się na kolację. Składniki (4 porcje) -5 jaj -2 puszki tuńczyka w sosie własnym -5 większych ogórków konserwowych -1 puszka kukurydzy -pół pęczka szczypioru -3 łyżki majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania