Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę) . Marynowane rydze czekają już na zimę Do marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba odkroić - można podsmażyć je na cebulce
Gotujemy i jemySałatka Żydowska – prosta i szybka sałatka, idealnie pasująca do wędlin, czy dań mięsnych – szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5
Kulinarne PrzebojeSurówka z selera i jabłka – najlepsza na słodko z soczystymi jabłuszkami i w dodatku pełna witamin :) Więcej przepisów na surówki do obiadu i inne sałatki
Kulinarne PrzebojeNadeszło lato! A razem z nim pyszne, kolorowe i mięsiste pomidory. Aż żal przejść koło nich obojętnie. Sprzedam Wam patent na ich pyszne wykorzystanie. Panzanella, bo
PatiGotujetortellini, u mnie z ricottą i pesto bazyliowym 100 g kabanosów 4-5 kawałków papryki konserwowej 1/2 pora 1 puszka groszku 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini
czarrna od kuchniZielono i czerwono mi Na taką niepogodę najlepszym poprawiaczem humoru jest dobre i kolorowe jedzenie. Sałatka ze szparagami i truskawkami spełnia obydwa te warunki A ponieważ
PatiGotujeDzisiaj będzie pikantnie Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem to fantastyczna i pikantna propozycja na przykład na romantyczną kolację. Ponoć pikantne potrawy to afrodyzjaki Zatem
PatiGotujeJak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Aby przygotować majonez potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę
Podstawy GotowaniaJak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Do przygotowania majonezu potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę
Podstawy GotowaniaJajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej
PichceniomaniaSałatki z tuńczykiem i majonezem goszczą u nas dość często. Ta jest jedną z klasycznych, do której co jakiś czas wracamy. Prosta i smaczna, świetnie nadaje się na kolację. Składniki (4 porcje) -5 jaj -2 puszki tuńczyka w sosie własnym -5 większych ogórków konserwowych -1 puszka kukurydzy -pół pęczka szczypioru -3 łyżki majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo
Zielona KuchniaDziś przedstawiam Wam kolejny przepis na surówkę z czerwonej kapusty,tym razem z dodatkiem majonezu. O właściwościach czerwonej kapusty pisałam tu klik. Jeśli chcecie surówkę w
Kolorowa kuchnia Elkiwspomóc wydalanie zatrzymanej wody metabolicznej przez wspomniany alkohol. Ogranicz w miarę możliwości ilość spożywanych potraw – jeżeli chcesz spróbować wszystkich potraw na stole – nakładaj sobie małe porcje. Unikaj majonezu, a przygotuj aromatyczne sałatki z sosami typu winegret z dodatkiem np. oleju lnianego . Wykorzystaj świąteczny czas po to, aby porządnie wypocząć, a przy okazji zaplanuj sobie wypoczynek aktywny – przejdź się na długi
MintTasteMarynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę) . Marynowane rydze czekają już na zimę Do marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba odkroić - można podsmażyć je na cebulce
KorniszonkiMakaron gotujemy 8 min. i wrzucamy do zimnej wody, w drugim garnku gotujemy jajka 5 min. i też chłodzimy. Gdy się gotuje robimy majonez:1
chleba naszego