Składniki: 250 g paluszków krabowych 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 200 g makaronu 1/2 pęczka koperku majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w
magiczna kuchnia Kasirównych proporcjach. Do sałatki w różnych regionach dodaje się czasem również zielony groszek, kapustę kiszoną, natkę pietruszki, jajka, kapary itd. W odróżnieniu od większości wschodnich sałatek, do sałatki winegret nie dodaje się majonezu. Składnikiem łączącym warzywa jest popularny w przedrewolucyjnej Rosji francuski sos vinaigrette (jego prosta wersja), skąd bierze się również nazwa sałatki. Aczkolwiek sałatkę tę przygotowuje się czasem również
Trzeci talerzRzodkiew, oraz marchewki myjemy, obieramy a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Całość wkładamy do misy , dodajemy jogurt, majonez, sól oraz pieprz. Sałatkę odstawiamy na 15-20 minut w chłodne miejsce aby smaki mogły się połączyć, a następnie podajemy
Miód i pieprzpestki Mięso umyć, pokroic w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu Orzechy pokruszyć Wszystkie składniki połączyć, posypać na natką i dodać majonez- wymieszać. Pomysł na sałatkę podsunęła mi Dorota, dzięki
Proste PotrawyWitajcie :) Chciałam Was zaprosić na zakupy do Frisco.pl i polecić wyśmienite sosy firmy FOLWARK. Znajdziecie tam szeroki asortyment sosów do sałatek, mięs, ketchupy oraz majonezy. Produkty te testowałam już wiele raz i szerze polecam. Sosy Folwark możecie kupić w supermarkecie online tu podaję link do strony https://www.frisco.pl/q,folwark/stn,searchResults . Zapraszam
Sama słodycz i szczypta chiliokoło 10-15 min. kapustę odciskamy Ogórka i marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej. Warzywa (ewentualnie kukurydzę również ) mieszamy z posiekanym szczypiorem, a jogurt z majonezem i chrzanem. Polewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy
Proste PotrawyŁatwa w przygotowaniu i smaczna :) Składniki 1/2 paczki drobnego makaronu ok. 125 g u mnie kwiatuszki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 3 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchniKażdy w swoim życiu staje przed wyzwaniem pod tytułem: „impreza proszona”. Repertuar zazwyczaj ten sam – sałatka jarzynowa, jajka w majonezie, śledź, bigos i zimna płyta. Jednym z elementów fascynujących mnie niezmiennie jest cudo pt. „śledź po japońsku”, ale nim zajmiemy się kiedy indziej. Staram się, żeby przy okazji imprez podać coś innego niż takowy śledź. Mało skomplikowanego, ale fajnego
ladykitchenmamy pod ręką (kalafior rzadziej). Trzy składniki wystarczą żeby powstało coś co urozmaici nam wieczór w towarzystwie przyjaciół. Polecam, warto. Zapraszam.... Skala smaku 10/10 do sałatki można dodać sam majonez i też będzie ok. Przepis od koleżanki Basi, sos to już moja inwencja :) Składniki: 1 duży kalafior 4 średnie pomidory 2 średnie najlepiej młode cebule Sos 2 czubate łyżki majonezu
Kubki smakumiski w której są kabanosy i papryka. Ser pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Drobny makaron np gwiazdeczki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sałatki, na koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Pokoleńdurszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Papryki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Monikigrilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą
Darcia w kuchniKiedy nadeszły już te chłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce ) Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym
Z Majeczką w kuchniUwielbiam sałatki bez śmietany czy majonezu, a z minimalnym dodatkiem sosu czosnkowego. Ta powstała w sobotę i do dziś mam jej smak w ustach:) Składniki: Połowa główki sałaty lodowej 1 papryka czerwona świeża 1 ogórek świeży 2 pomidory 1 smażona z przyprawą gyros pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera sałatkowego np. Favita ok 4 garści malutkich
Kuchnia w czekoladzie