sałatka z łososia - 1481 przepisów (strona:68/99)

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 211

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 141

placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna  Placki z cukinii i makaronu   Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano DOP Marzena Ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym   Małgosia Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Marta  Łosoś na rukoli z cytrusowym dressingiem

Magiczne Życie Marty
Pstrąg łososiowy z ryżem i fasolką szparagową 194

kuchni"   mój przepis Sałatka z melona, kiwi i ryżu  został wyróżniony i otrzymałam wielką pakę z produktami firmy  Uncle Ben’s, której produkty są bardzo smaczne i dobrej jakości. Składniki: (na 2 osoby) 125 g (jeden woreczek) ryżu basmati (u mnie  Uncle Ben’s) 300 g pstrąga łososiowego lub łososia (u mnie pstrąg

Kuchcik gotuje
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 267

wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  26. Sos tatarski -  Kliknij po przepis.  27. Sos koperkowy -  Kliknij po przepis.  28. Ostry sos -  Kliknij po przepis. 29. Sos majonezowo czosnkowy -  Kliknij po przepis. Jeszcze mam dla Was playlistę z 43 pomysłami na smaczne sałatki

W kuchni u Moniki
Awokado z wędzonym łososiem 185

leczeniu innych. Nadaje się do sałatek, koktajli, na przekąski, a nawet do ciast i smarowania. Udało mi się ostatnio zakupić te owoce po dość przystępnej cenie i w bardzo dobrym gatunku. Na początek przygotowałam przekąskę, którą mam zamiar podać na sobotnim przyjęciu imieninowym męża. Właśnie ją przetestowaliśmy i bardzo nam posmakowała. Wędzony łosoś, szczypiorek i chrzan dobrze się sprawdzają

Wiem co jem
Kotlety mielone z łososia 152

całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Podaj kotlety rybne z ziemniacznym puree, zieloną sałatka, u mnie jarmuż i sosem

codojedzenia
Sałatka z łososiem 149

posiłek idealny przed snem. Sałatkę przyrządziłem dla mojej ukochanej żony z okazji imienin. Jako dodatek poszła lampka białego półwytrawnego wina - i muszę przyznać bardzo nam smakowało. Kilka prostych składników, pyszny limonkowy dressing chwila w kuchni i Wasza druga połówka będzie zachwycona. Łapcie ten prosty przepis i zachęcam do spróbowania w domu.  Składniki: 200g łososia norweskiego w kawałku 1 kulka

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pasta jajeczna z makrelą 130

jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z wyspy Zakynthos 130

Dziś jedna z moich ulubionych sałatek - wspomnienie cudownych wakacji na greckiej wyspie Zakynthos. Dlaczego tak ją lubię? Oczywiście ze względu na sentyment do Grecji i ciepłych klimatów, które mi przypomina, ale także ze względu na to, że ma wszystko czego mi potrzeba na szybki lunch, albo kolację. Można ją uzupełnić także o kawałki pieczonego łososia, lub piersi kurczaka - wtedy będzie

Kulinarne Inspiracje
Łosoś pieczony w cieście filo z sosem pomidorowym 165

filo do środka włóż kawałek łososia, posmaruj z obu stron czerwonym sosem (po 2 łyżeczki na kawałek). Zawiń np. tak jak krokiety, posmaruj z wierzchu odrobiną tłuszczu. Piecz ok. 25 minut w 180 stopniach, przez pierwsze 15 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, potem zdejmij i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj np. z zieloną sałatką. *Najlepiej, żeby nie był zbyt

Corner With Recipes
Kilka pomysłów na... 122

letnie posiłki ;)  sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami  ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym  ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem i kalafiorem Makaron ryżowy z wędzonym łososiem i fasolką w mleczku

More food, love and dreams
Tempura - łosoś w tempurze 158

wtedy mnie to nie zachwycało jakoś szczególnie. Nie oszukujmy się: jesteśmy wzrokowcami i najpierw jedzą nasze oczy. A tempura, no cóż...wygląda na pewno mniej apetycznie niż np. kolorowe sałatki.  Poszukując bardziej szczegółowej wiedzy na temat tempury zauważyłam jedno: niektórzy mianem tempura określają sposób przygotowania (czyli smażenie w cieście), inni nazywają tak samo ciasto lub gotowy produkt. W każdym(...)ciekawy i smaczny sposób podania warzyw, mięsa czy owoców morza. Można kupić gotowe mieszanki do przygotowania ciasta, ale można też je samemu zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj zapraszam na łososia w tempurze. Składniki ciasta: 2/3 szklanki mąki pszennej  1/2 szklanki bardzo zimnej wody 1/4 łyżeczki soli kawałek świeżego łososia dodatkowo: olej do smażenia mąka do oprószenia ryby papierowy ręcznik

Codzienna kuchnia niecodzienna
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 168

mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL GRZYBOWA – do łososia smażonego, pieczonego i gotowanego na parze, wołowiny, do makaronu, bulionu. Kwintesencja smaku umami. Spróbujcie jej koniecznie z ziemniakami w każdej postaci, do gotowanego makaronu i do jajecznicy. Suszone grzyby, najlepiej(...)blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady

Karo in the Kitchen