drobiu. Jak zwykle i tym razem postawiłam na szybki przepis, który nie wymaga dużo zaangażowania i wysiłku. Ostatnio opublikowałam ekspresowy przepis na bezglutenowy makaron z indykiem a teraz mam dla Ciebie przepis na pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami. To danie świetnie nadaje się do przygotowania w tygodniu, kiedy nie mamy czasu, chęci albo(...)dodatki, choć to wielka szkoda. Kurczak pieczony w piekarniku Najlepsze jest to, że po ułożeniu wszystkich składników w naczyniu żaroodpornym niczego nie trzeba pilnować. Nie trzeba mieszać, sprawdzać, danie po prostu robi się samo. Po 40 minutach wyciągamy z piekarnika gotowego kurczaka, którego można zjeść z kaszą jaglaną, brązowym albo czerwonym ryżem, sałatką lub bez żadnych dodatków. Piersi z kurczaka
Book of spellsWygodne dania jednogarnkowe specjalnie dla Was! Powraca podobno zimą,będą wiec idealne na ten czas, w dodatku można przygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i
Moja smaczna kuchniaW Al-Khobar są knajpki hinduskie, libańskie, włoskie, jest też mój ulubiony Steak House Restaurant , ale typowo chińskiej knajpki tutaj nie widziałem, a
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasiebie na blogu. Tym samym i ja zaczynam swoje wywody na Czucherkowe pytani :) Pomidorowa z ryżem czy z makaronem? Tak najbardziej to z kluskami lanymi :) Czyli bliżej mi do makaronu… Ulubiona potrawa z dzieciństwa, to… Zawsze lubiłam i pozostało to do dziś- pierogi ruskie. Gadżet, bez którego nie możesz się obejść w kuchni? Mam takich kilka, do niedawna była(...)mikser, stawiam na wałek… Ulubiony program kulinarny? Top Chef chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Pomysł na niebanalne śniadanie do pracy/szkoły? Raczej niebanalne to to nie jest, ale sałatki pod wszelkimi postaciami z chęcią sama bym zjadała. Jakiej potrawy nigdy nie weźmiesz do ust? Czerniny… Jeśli miałabyś okazję zjeść kolację z jakąkolwiek znaną osobą, żyjącą
Kuchnia w czekoladzieKurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przy takiej pogodzie, niech przynajmniej nasze talerze będą kolorowe i smaczne:) Byle do wiosny!!!:-) Chciałam zaprezentować wam moją ulubioną sałatkę. Zdecydowanie jest to sałaty element mojej
Kuchnia Pełna PasjiKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!feta Makaron ryżowy z pak choi Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron z marchewką i grzybami shitake Makaron z pesto z rukoli Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Marchew na gęsto Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą(...)pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku
Moja smaczna kuchniaZazwyczaj jadamy rosół na kurczaku lub kurczaku i wołowinie. Tym razem zamarzył mi się rosół z kaczki i pierogi z gęsiną. Kupiłam zatem oba rodzaje mięsa i ugotowałam przepyszny rosół na obu rodzajach mięsa. Rosół był bardzo esensjonalny, ale i bardzo tłusty. Kiedy ostygł, zdjęłam z niego większość tłuszczu, ale mimo tego zachował swój aromat. Mięso, tak jak wspomniałam, zużyłam(...)wierzchu, zdjąć ok. 3/4 tłuszczu. Jeszcze raz zagotować, doprawić solą, pieprzem, przyprawą i maggi. Podawać z ugotowanym makaronem (najlepsze będą nitki). Ugotowane i oczyszczone ze skóry i kości mięso można wykorzystać do krokietów lub pierogów. Natomiast selera, pietruszkę i marchew zużyłam do sałatki jarzynowej. Rosół można udekorować natką pietruszki
Czerwień i błękitdużą ćwiartkę z kurczaka) i gotuję na niej bulion. A mięso podaję w sosie ( z reguły różne wariacje na temat potrawki). Czas: 1,5 godziny Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek selera wielkości użytej pietruszki 1 cebula 1/3 pora 2 liście laurowe 1 gałązka lubczyku 2 ziela angielskie 4 ziarna pieprzu czarnego 1 goździk 1 mały(...)przyprawę do zup i gotować godzinę. Gdy mięso jest miękkie wyjąć z wywaru *. Wywar przecedzić. Lekko ostudzić , a potem usunąć skórę, chrząstki i kości. Warzywa podzielić na te do sałatki i resztę ( nie potrzebne wyrzucić razem z kośćmi)** W garnuszku rozgrzać masło. Wlać mleko i śmietankę. Wrzucić sery i ogrzewać na małym gazie aż się rozpuszczą. Doprawić utartą gałką muszkatołową
Buniabaje w kuchniPołączenie miodu z musztardą jest jednym z moich ulubionych. Kurczak w takiej marynacie wychodzi naprawdę wspaniały, dlatego postanowiłem poeksperymentować i zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie na
Kuchnia Łukaszamożna mrozić): Polędwica z dorsza 500 g Mięso mielone wołowe 0,5 kg Skrzydełka z kurczaka 1,5 kg Filet z kaczki 0,2 kg Kasza gryczana Drobny makaron Jajko Masło Koncentrat pomidorowy Biała fasolka w puszce 2 kalafiory 1 kalarepa 1 biała rzepa 1 cukinia 2-3 marchewki 2 pietruszki 1 kg ziemniaków 2 kolby kukurydzy 2 szalotki Czosnek(...)bejcy do smarowania kurczaka: rozpuszczonym w rondelku maśle z olejem. Martha Stewart dodała do mikstury szafran dla nadania skrzydełkom ładnego, rumianego koloru. W naszym sklepie takich ekstrawaganckich przypraw nie ma, a nie chciało nam się jeździć po mieście w poszukiwaniu szafranu, dlatego wymyśliliśmy nasze zamienniki. Efekt to chrupiące skrzydełka, soczyste i mocno przyrumienione. Kurczaka podaliśmy z pieczonymi warzywami
Niedzielny kucharzjaka pyszna. Ślimaki ziemniaczane zdecydowanie królowały w tym roku. Przepis znajduje się tutaj. Sałatka na miarę XXI wieku Tylko cztery składniki, tylko chwilka roboty, a dostajemy niezwykle smaczną, cudowną sałatkę, której nigdy nie mamy dość. Przepis znajdziecie tutaj. Najfajniesze babeczki Dzieci jednogłośnie i bezapelacyjnie za najfajniesze babeczki minionego roku uznały babeczki sowy :) Polecamy! Tortowo i wytrwanie czyli tort(...)Naszym hitem minionego roku było bananowe brownie . Wracało jak bumerang w różnej formie, z rozmaitymi dodatkami. Zawsze pysznie, zawsze dietetycznie. Moje ulubione danie minionego roku to makaron naleśnikowy z sosem pomidorwym z kurczakiem . Jeśli jeszcze nie znacie to może warto właśnie nim rozpocząć 2017 rok :) Jakie dania królowały u Was w minionym roku? Co było Waszym kulinarnym odkryciem?:) Podzielcie się
Kolizje SmakówRosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Rosół polski z pieczonego kurczaka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata