które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z pewnością przygotuję ją kolejny raz. SKŁADNIKI: 25 dag fasolki szparagowej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 słoiczek cebulki marynowanej, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP SPOŁEM, sól(...)Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. 2. Kukurydzę, cebulki oraz seler odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który
Tradycyjna kuchnia Kasigarnkami, doglądać czegoś w piekarniku, więc przygotowuję takie danie z czystą świadomością, że jem zdrowo, a mój brzuszek będzie najedzony i szczęśliwy.Wystarczy nam kilka składników na wyczarowanie szybkiej sałatki! Dzisiaj wersja z zieloną fasolką.Składniki (2 porcje):1/2 sałaty lodowej1 pomidor1/2 zielonego ogórka4 łyżki kukurydzy1/2 puszki zielonej fasolki2 jajka ugotowane na twardo1/3 czerwonej paprykipuszka tuńczyka w sosie własnym(...)przepis tu).Warzywa myjemy. Rozkładamy sałatę na talerze, polewamy lekko sosem.Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy zieloną fasolkę i kukurydzę.Jajka kroimy na ćwiartki. Lekko solimy i pieprzymy.Dodajemy tuńczyka.Polewamy resztką sosu.Dla G. obowiązkowo była bagietka :) Sałatka fajnie smakuje też z dodatkiem makaronu lub sera. Smacznego i zdrowego
Kitchens AlphabetWielkanoc. Wyszła naprawdę pyszna. Przepis zaczerpnęłam z książki Regionalna Kuchnia Polska – Mazowsze (przepisy zebrała M. Orłowska). Sałatka selerowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, sitka, miskę, łyżkę, niezbyt duży garnek, ewentualnie otwieracz do puszek. Przygotuj składniki: 1 słoik selera marynowanego, 1 puszkę kukurydzy, 20 dag chudej szynki, 1 puszkę ananasa, 3 jajka, 1 mały słoik majonezu, sól, biały pieprz mielony(...)innym celu. Szynkę, obrane jajka i odsączonego ananasa pokrój w kostkę. Przełóż je do miski. Do miski przełóż także odsączone seler i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotową sałatkę odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Sałatkę selerową podawaj z pieczywem
blog.moje-pasje.infoprzedpołudnie zapraszam na pyszną sałatkę warzywną. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! SKŁADNIKI: 1 słoik selera sałatka ORZECH , 1 słoik marynowanej cukinii, 1 duże winne jabłko, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1/2 puszki fasoli czerwonej, 4 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Seler, cukinię, kukurydzę i fasolę odsączam z zalewy. Cukinie
Tradycyjna kuchnia KasiJeśli lubicie sałatki tak jak ja, to polecam Wam pyszny tort sałatkowy. Złożony z trzech warstw, a każda może stanowić oddzielną sałatkę. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Polecam ! Składniki: Warstwa I 1 puszka kukurydzy 7-8 ogórków konserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć
O kuchni z uczuciemBardzo lubię te sałatkę i to już od baaardzo dawna:) Przepis dostałam od koleżanki, która dostała od swojej koleżanki... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 słoik marynowanych cebulek; sól i pieprz; kilka łyżek majonecu; 1 ząbek czosnku (jak ktoś lubi); Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować i posolić(...)zmiękła. Kukurydzę i cebulkę dobrze odsączyć, dodać do kapusty. Fasolę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą i również dodać do kapusty. Do majonezu dodać roztarty ząbek czosnku, wymieszać. Majonez dodać do sałatki, popieprzyć do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę dobrze jest przed podaniem lekko schłodzić w lodówce, ale nie koniecznie
In my kitchenCześć :)Jak wczoraj obiecałam - dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych sałatek :)Sałatka prosta i smaczna, proporcje składników dowolne :) Zapraszam do zapoznania się z przepisem :)Czytaj
Pora coś zjeśćrzeżuchą, pycha! Istnieje wiele rodzajów tej sałatki, lecz ja dzisiaj zapraszam Was na jej klasyczną wersję. Składniki na sałatkę Gyros: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1-2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1-2 łyżki oleju 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1-2 średnie cebule 4 ogórki korniszony SOS: 6 łyżek keczupu 6 łyżek majonezu 2 ząbki czosnku(...)trochę ogórków, trochę kukurydzy, część kurczaka i to wszystko polewamy 3 łyżkami sosu. Na sos znów układamy część kapusty, cebuli, ogórków, kukurydzy, kurczaka, sosu, znów kapusty.... i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Kończymy kapustą pekińską. Tak przygotowana sałatka nadaje się od razu do spożycia, choć po schłodzeniu i "przegryzieniu się składników" nabiera intensywności. Przed podaniem polecam udekorować sałatkę rzeżuchą
Rozpustne gotowanieDostałam od koleżanki słoik marynowanych borowików. Pokrojone grzyby dodałam do sałatki. Bardzo wszystkim smakowała. Składniki: słoik marynowanych borowików 2 duże marchewki 250 g żółtego sera puszka kukurydzy 1 por 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 10-12% Marchewki wyszorować, ugotować w łupinach. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki(...)Zalać osolonym wrzątkiem, a po 5 minutach przelać zimną wodą i odcedzić. Kukurydzę i grzyby odcedzić z zalewy, grzyby i żółty ser pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, musztardą i śmietaną oraz solą i pieprzem. Sałatkę podawać schłodzoną
Czerwień i błękitfirmy ORZECH paczkę z produktami do testowania. Dziękuję:) W paczuszce znajdowały się następujące produkty: - ogórki konserwowe po żydowsku - pieczarki marynowane - sałatka rubinowa - kartuskie ogórki konserwowe - kapusta kwaszona z grzybami leśnymi - papryka marynowana - seler salatkowy - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - dżem wiśniowy Firma ORZECH to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, powstał w 1996 roku. P roducent przetworów ze świeżych owoców
Kuchnia z widokiem na ogródpapryką, kroimy w kosteczkę, obsmażamy na rumiano. *Na talerz wykładamy rukolę, połówki pomidorków, kostki sera feta, kolby kukurydzy pokrojone na małe kawałki. * Miód , musztardę, olej lniany mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchnicebulki konserwowej * sos sałatkowy (najlepiej grecki) Sposób przyrządzania: Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Papryki kroimy w podłużne paski, kukurydzę odsączamy. Oliwki przekrawamy na pół. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Polewamy sosem tuż przed podaniem na stół. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami
Pobite gary Barbaryswojej ofercie mają szeroki asortyment kaw, herbat, bakali jak i innych produktów. Sałatka była pyszna. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa ale-raj 1 łyżeczka papryki słodkiej ale-raj 0,5 kapusty pekińskiej 1-2 łyżki majonezu (do kapusty) 0,5 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej 3-4 łyżki majonezu(...)zalewy. Czerwoną cebulę pokroić w krążki. Szczypior drobno pokroić. Majonez wymieszać z śmietaną. W szklanej misce ułożyć kolejno warstwy: podsmażony kurczak, ketchup, kukurydza, majonez z śmietaną, ogórki, papryka, kapusta z majonezem, krążki cebuli i szczypior. Sałatkę przykryć folią spożywczą i włożyć na co najmniej 3-4 godziny do schłodzenia i przegryzienia się smaków
Ala piecze i gotujeZapraszam na weekendową sałatkę. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się na każdej imprezie. Spróbujcie, a nie pożałujecie. SKŁADNIKI: 2 filety z piersi kurczaka, 1/2 puszki ananasa, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 50g słonecznika łuskanego, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję i kroję(...)oraz pieprzem. 2. Ananasa i kukurydzę odsączam z zalewy. Ananas kroję w kostkę. Słonecznik prażę na suchej patelni. 3. Kurczaka łączę z kukurydzą, ananasem i słonecznikiem. 4. Majonez mieszam ze śmietaną, solą oraz pieprzem. Dressingiem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia KasiKilka miesięcy temu prezentowałam tu ryżową sałatkę z kurczakiem, którą można zamówić w różnych chińskich jadłodajniach. Tym razem proponuję jej bardziej warzywne wydanie. Składniki : ok. 500 g kapusty pekińskiej podwójna pierś kurczaka puszka kukurydzy puszka ananasa 4-6 łyżek majonezu łyżeczka kozieradki pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pieprz czarny łyżeczka soli + ewentualnie(...)usmażyć. Przełożyć kawałki do salaterki. Kapustę pekińską poszatkować na drobno. Dodać do kurczaka. Kukurydzę odcedzić i dodać do kurczaka. Plastry ananasa pokroić na kawałki. Dodać do salaterki. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. ----- Podobne: Ryżowa sałatka z kurczakiem Sałata z szynką, mozzarellą i brzoskwinią Kurczak z chorizo i ananasem
Weekendy w domu i ogrodzie