sałatka z kukurydzą - 3777 przepisów (strona:93/252)

Sałatka śledziowa gyros 589

Wszyscy znają lubianą  sałatkę gyros , a ja postanowiłam zrobić tym razem sałatkę gyros ze śledziem i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Składniki: 4-5 płatów śledzia 1/2 puszki kukurydzy około 1/2 słoika papryki konserwowej około 1/2 słoika ogórków konserwowych 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa Śledzie namoczyć w wodzie około 2 godzin(...)gyrosa, odstawić na jakiś czas, żeby się razem przegryzło. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową pokroić w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę konserwową. Do śledzi z cebulą dodać warzywa, majonez, ketchup i wymieszać. Można dodać trochę pieprzu jeśli użyty był ketchup łagodny. Sałatka najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień kiedy wszystkie smaki się ze sobą przegryzą. Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Sałatka TOSCANI 3339

drobnego makaronu (np. małe muszelki)250 g papryki konserwowej250 g ogórków kiszonych1 puszka kukurydzy z groszkiem (285 g)5 łyżek majonezu½ pęczka szczypiorku1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszkisólpieprzNa blogu wkuchennymoknie znalazłam wyśmienity przepis na sałatkę, łączącą delikatny drobny makaron z kwaskowatymi piklami, które w rezultacie dają bardzo ciekawą kompozycję smaków. Serdecznie polecam.W stosunku do oryginału zmniejszyłam jedynie ilość makaronu.Odmierzy

Świat Domowej Kuchni
Sałatka z ogórków kiszonych 187

Sałatka z ogórków kiszonych Świetna, kiedy ogórki kiszone są już za kwaśne albo wtedy, kiedy ktoś zwyczajnie nie przepada za nimi bo są za kwaśne, a jak wiemy, zdrowe.... SKŁADNIKI: ogórki kiszone (kilka sztuk) 1 cebula szalotka 1 łyżeczka cukru pieprz(...)olej/oliwa WYKONANIE: Ogórki kroimy w kosteczkę + cebula w kosteczkę + cukier + pieprz + oliwa - wymieszać. PODAWAĆ: Można do obiadu, albo do śniadania.... UWAGI: Można dodać też kukurydzy z puszki i startego żółtego sera - wtedy jest to świetna sałatka na imprezy

Tradycyjna kuchnia inaczej
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 235

Warstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy . Ta konkretna , jest bardzo smaczna , ja osobiście uwielbiam jej sos , a raczej miks sosów ..zresztą tuńczyka też bardzo lubię " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No dobra już nie chwalę , tylko(...)zalewy kukurydzę i tuńczyka . Następnie w dużej, przejrzystej misce układamy warstwę kapusty pekińskiej ( lekko solimy ) , fasoli , kukurydzy , papryki , tuńczyka , cebuli ogórka – kolejność możecie zmienić , wedle fantazji Składniki z listy sos, mieszamy ze sobą w misce i polewamy ,grubą warstwą ,wierzch sałatki . Wykańczamy tartym serem i szczypiorkiem. Sałatka raczej do spożycia na świeżo, bo drugiego dnia, może puścić

Ogrodnik w podróży
SAŁATKA Z KURCZAKA Z POMARAŃCZĄ (BEZ MAJONEZU) 142

Myślisz „sałatka z kurczaka” i co widzisz? Kurczak, majonez i.. coś. Ananas, kukurydza, w „oryginalnej” wersji seler naciowy, może ser żółty pokrojony w kostkę? Co by to nie było, majonez zazwyczaj spaja wszystkie składniki. A jakby tak zrezygnować z niego i przygotować lżejszą i świeższą wersję z pomarańczą, miętą i czosnkiem? Składniki (na 1 porcję

SandraFrej.com
Sałatka z marynowanymi pieczarkami, papryką i kukurydzą 144

Zapraszam na pyszną sałatkę. Jej przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Powstała z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Połączenie marynowanych warzyw z jajkiem i przyprawami było strzałem w dziesiątkę. Sałata wyszła bardzo smaczna. SKŁADNIKI: 1 słoiczek marynowanych pieczarek 1 słoik marynowanej papryki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej  3 jajka sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki marynowane wyjmuję(...)plasterki (mniejsze przekrawam tylko na pół). Paprykę wyjmuję z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki dokładnie ze sobą mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem i wędliną

Tradycyjna kuchnia Kasi
,,Sałatka nachos’’ 499

efektowna, warstwowa sałatka z kurczakiem udekorowana koroną z chipsów nachos która na pewno zrobi wrażenie na nie jednej osobie podczas zabawy karnawałowej. Do przygotowania sałatki wykorzystałam produkty Jamar oraz ePrezenty Składniki: opakowanie chipsów Nachos 1 filet z kurczaka 2 pomidory 5 ogórków kiszonych 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 sałaty pekińskiej 1 puszka kukurydzy Jamar 1 puszka czerwonej fasoli(...)kurczaka smażymy na złocisty kolor. Ogórki, pomidory oraz papryki kroimy w kostkę a sałatę szatkujemy dość drobno. W misce układamy warstwy sałatki według poniższej kolejności: Pomidory Ogórki kiszone Papryka żółta Sos Fasolka odsączona i przepłukana Sałata Papryka czerwona Kukurydza odsączona Sos Kurczak Nachosty

Podróż w kulinaria
sałatka z ananasa i selera konserwowego 149

owocami. Ananasa często wykorzystuję do dań innych niż desery bo świetnie komponuje się np. z mięsem czy szynką jak w tej sałatce. Składniki: mały słoiczek selera konserwowego 1/2 puszki ananasa 4 jajka 200 g szynki 1/2 puszki kukurydzy duża łyżka majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić drobno. Ananasa i kukurydzę  odsączyć. Seler odsączyć i przepłukać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka gyros na ostro 405

gyrosa firmy Folwark. Folwark produkuje również wiele innych sosów, ketchupy oraz pyszny majonez, który również wykorzystałam do sałatki. Składniki: 2 piersi z kurczaka  3 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka papryki słodkiej 4-5 szt ogórków konserwowych 0,5 puszki kukurydzy 3 pomidory 0,5 kapusty pekińskiej 4 łyżki ketchup Premium Folwark 1-2 łyżki sosu gyros-kebab ostry(...)majonezem. Ketchup wymieszać z sosem gyros-kebab. Szczypiorek drobno pokroić. Układać w szklanej misce warstwami: kurczak, ketchup z sosem, ogórki, kukurydza, pomidory, kapusta pekińska. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki by sałatka się przegryzła. Po wyjęciu na wierzchu udekorować i posypać szczypiorkiem

Ala piecze i gotuje
WEGAŃSKA SAŁATKA JARZYNOWA 161

drugi dzień świąt. W tym roku było podobnie. Już tęsknię za jej smakiem ...  Składniki na 4 duże słoiki sałatki: 5-6 dużych marchewek, 4 ziemniaki, 6 dużych ogórków kiszonych, 1 pietruszka, 1/2 bulwy selera, 2 pory, puszka ekologicznej kukurydzy, puszka ekologicznego groszku zielonego, ewentualnie kostka sera żółtego wegańskiego, przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki,  majonez wegański(...)ugotowaniu i przestygnięciu obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Ogórki, pory i, opcjonalnie, ser wegański również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę i groszek. Przyprawiamy wedle uznania i dokładnie mieszamy. Umieszczamy w wyparzonych słoikach. Majonez z musztardą mieszamy z sałatką przed podaniem

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sałatka meksykańska 193

Przepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś kurczaka torebka ryżu parboiled mała czerwona papryka puszka ananasów puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy wg instrukcji

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z fasolką szparagową i marynowaną cebulką 170

które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z pewnością przygotuję ją kolejny raz.  SKŁADNIKI: 25 dag fasolki szparagowej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 słoiczek cebulki marynowanej, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP SPOŁEM, sól(...)Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę kroję na mniejsze kawałki.  2. Kukurydzę, cebulki oraz seler odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.  3. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który

Tradycyjna kuchnia Kasi
S... Sałatka z tuńczykiem . 352

garnkami, doglądać czegoś w piekarniku, więc przygotowuję takie danie z czystą świadomością, że jem zdrowo, a mój brzuszek będzie najedzony i szczęśliwy.Wystarczy nam kilka składników na wyczarowanie szybkiej sałatki! Dzisiaj wersja z zieloną fasolką.Składniki (2 porcje):1/2 sałaty lodowej1 pomidor1/2 zielonego ogórka4 łyżki kukurydzy1/2 puszki zielonej fasolki2 jajka ugotowane na twardo1/3 czerwonej paprykipuszka tuńczyka w sosie własnym(...)przepis tu).Warzywa myjemy. Rozkładamy sałatę na talerze, polewamy lekko sosem.Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy zieloną fasolkę i kukurydzę.Jajka kroimy na ćwiartki. Lekko solimy i pieprzymy.Dodajemy tuńczyka.Polewamy resztką sosu.Dla G. obowiązkowo była bagietka :) Sałatka fajnie smakuje też z dodatkiem makaronu lub sera. Smacznego i zdrowego

Kitchens Alphabet
Sałatka selerowa 141

Wielkanoc. Wyszła naprawdę pyszna. Przepis zaczerpnęłam z książki Regionalna Kuchnia Polska – Mazowsze (przepisy zebrała M. Orłowska). Sałatka selerowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, sitka, miskę, łyżkę, niezbyt duży garnek, ewentualnie otwieracz do puszek. Przygotuj składniki: 1 słoik selera marynowanego, 1 puszkę kukurydzy, 20 dag chudej szynki, 1 puszkę ananasa, 3 jajka, 1 mały słoik majonezu, sól, biały pieprz mielony(...)innym celu. Szynkę, obrane jajka i odsączonego ananasa pokrój w kostkę. Przełóż je do miski. Do miski przełóż także odsączone seler i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotową sałatkę odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Sałatkę selerową podawaj z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Sałatka z selerem, marynowaną cukinią, jabłkiem i fasolą 200

przedpołudnie zapraszam na pyszną sałatkę warzywną. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! SKŁADNIKI: 1 słoik selera sałatka ORZECH , 1 słoik marynowanej cukinii, 1 duże winne jabłko, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1/2 puszki fasoli czerwonej, 4 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Seler, cukinię, kukurydzę i fasolę odsączam z zalewy. Cukinie

Tradycyjna kuchnia Kasi