Połączenie kaszy kuskus i pesto nie jest oczywiste, ale efekt który otrzymałam jest godny polecenia. Kuskus, który sam w sobie nie ma żadnego wyrazistego smaku dzięki pesto zdecydowanie nabrał charakteru. Do tego delikatny łosoś i lekka sałatka- idealny fit obiad. Przepis na pesto podałam przy okazji grzanki z kurczakiem i pesto więc po przepis odsyłam tutaj . Rukolę można zastąpić również(...)wymieszać ze szczyptą soli i zalać wrzątkiem ok 1,5 cm ponad poziom kaszy. przykryć talerzykiem i zostawić na kilka minut. Gdy kuskus napęcznieje wymieszać go 2-3 łyżkami pesto i pozostawić jeszcze na dwie minuty pod przykryciem. Podawać z plasterkami cytryny i ulubioną sałatką, u mnie sałata lodowa, listki szpinaku baby, pomidor, sól, pieprz i oliwa z oliwek
Cook&Lovepoczątek, moim zdaniem, bardzo ciekawa sałatka, nie spotkałam się z nią jeszcze nigdzie i u nikogo, można zatem zaliczyć ją do wyjątkowych. Smakuje cudownie, a przy tym jest bardzo zdrowa, ze względu na jej składniki. Może stanowić zarówno samodzielną zakąskę jak i posłużyć jako starter. Składniki: 100 gramów kaszy jęczmienny pęczak 1 nieduża cukinia 1 papryka czerwona(...)drobno lub przecisnąć przez praskę czosnek. Po wystudzeniu pokroić cukinię oraz papryki na drobniutką kostkę, następnie połączyć z przestudzoną kaszą. Dodać pozostałe składniki. Do małego słoiczka odmierzyć wszystkie składniki sosu, zakręcić i mocno potrząsnąć. Dodać sos do sałatki. Bon appetit
Garniec Magaliemiękkim i delikatnym tofu, które rozchodzi się pod delikatnym naciskiem języka, a co dopiero zębów Sałatka z fasolki szparagowej będzie super dodatkiem do obiadu, jak i sama w sobie może go zastąpić. Jeśli chcesz na jej podstawie stworzyć fajny i sycący obiad, dodaj ugotowaną kaszę gryczaną niepaloną, komosę ryżową lub po prostu ryż. Takie danie będzie nawet lepsze na zimno(...)Sałatka z fasolki szparagowej i tofu Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 2 kostki tofu 500g fasolki szparagowej 3-4 garści młodego szpinaku 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki sok z połówki limonki lub cytryny 4-5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku *opcjonalnie zielona cebulka (dymka), kasza
Blendmandieta mięsna. Można kombinować, wymyślać, próbować i w większości przypadków wychodzi coś naprawdę pysznego. I nie, nie, nie kończy się tylko na sałatkach czy zupach. Zresztą, co ja będę wielce tłumaczyć - sprawdźcie sami! KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ W SOSIE BOROWIKOWYM /własny; współpraca z Winiary; / na 8-10 kotlecików 2 woreczki kaszy gryczanej prażonej 2 duże jajka
W kuchni Karmel-itkiśniadanie (dla tych, co lubią wytrawne posiłki o poranku). Polecam podać ją lekko podgrzaną (wg mnie najlepsza), w towarzystwie lekkiej sałatki winegretem. Inspiracja: Zawsze głodna Składniki na formę o średnicy 27 cm: Ciasto: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej (około 1,5 woreczka) 2 jajka 2 łyżki tartego sera, np. parmezanu Sól Pieprz Szczypta ostrej papryki w proszku Farsz
Fabryka pomysłówtackach w marketach. Klopsików nie należy zbyt mocno przyprawiać, aby ich smak pasował do delikatnego i aromatycznego sosu. Klopsiki podaję z puree ziemniaczanym, kaszą jęczmienną, gryczaną, jaglaną lub kopytkami. Dobrymi dodatkami do nich są korniszony, sałatka z pieczonych buraków , ogórki kiszone, sałatka z marynowanych warzyw . Dla dzieci można podać surówkę z tartej marchewki, marchewkę z groszkiem. Składniki
Codziennik Kuchennyoliwek z obu stron, aż się zrumienią kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki Smacznego! p S do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret
Luźna Kuchniapłatkach. Układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut (po 15 minutach obracamy na drugą stronę). Podajemy z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z ziemniaczkami* (można z ryżem lub kaszą): Ogórek i pomidor kroimy w kostki, mieszamy z jogurtem naturalnym szczyptą pieprzu, soli i papryką mieloną. Ziemniaki obieramy, kroimy w małe kawałki, gotujemy. Kiedy
Moje-pitraszeniegodzinę. Na koniec dla podkreślenia smaku dodać sos pieczarkowy, rozprowadzony w niewielkiej ilości wody i chwilkę pogotować. Bo bitek idealnie pasuje kasza gryczana, ale u mnie ze względu na córkę ziemniaki w towarzystwie sałatki z buraczków
Kuchnia w opałachJak ja lubię takie dni jak dzisiejszy. Chociaż minął jak z bicza strzelił.Gizmo nie grymasił. I dał się do ósmej wyspać.Nie zaznawszy już dawno
bastalenasmaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu kluczową rolę. Taki a'la pasztet może stanowić danie obiadowe (do tego jakiś sos i sałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Kolorowy PrzepisownikKotleciki nie smażę tylko piekę w piekarniku, dzięki temu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki
Gotowanie Patkipierwszego przygotowania. Urzekł mnie fakt, że nie trzeba jej gotować, smakuje wybornie i idealnie nadaje się do sałatek. Jest to mój numer 1 na lunchboxowej liście potraw do pracy :) Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 3-4 Składniki: ½ szklanki kaszy kuskus ½ szklanki wywaru 6-7 pomidorków koktajlowych Ok. 100g sera feta 2 łyżki nasion słonecznika Pęczek szczypiorku 1 łyżka oleju
Kolizje Smakówpodałam swojego kurczaka na ciepło z mixem sałat ale można potraktować go jako samodzielne danie na ciepło lub sałatkę do pracy na zimno. Danie podałam na porcelanie Bogucice "Scania" . duży pojedynczy filet z kurczaka 1/2 szkl zielonych oliwek 1-2 torebki kaszy owsianej CENOS 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
Smakołyki Asi