Surówka z kapusty pekińskiej do dan obiadowych mięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimnie surimi są troszkę mało charakterystyczne smakowo, dlatego aby efekt końcowy sałatki nie był mdły i nudny, postanowiłam podać ją z sosem z brandy. paluszki surimi - 250 g 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych lub najlepiej 1 długi ogórek świeży pół paczki makaronu - drobnego kapusta pekińska - 1/4 średniej główki 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz
Jadło i czytadłoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: nieduża kapusta pekińska, 250 g pomidorków koktajlowych, nieduży ogórek
JejKuchniaColesław szybka i smaczna surówka obiadowa. Bardzo popularna, zapewne wszystkim znana i przez większość lubiana :) U mnie dziś w wersji z kapusty pekińskiej. Polecam :) Składniki
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty pekińskiej - 2 ogórki
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka ,którą lubię ale rzadko ją robię .Oklepana okropnie,bo gdziekolwiek człowiek się pojawi tam ją można spotkać.Ale jedno trzeba "jej "przyznać, jest wyśmienita!Ja swoją zrobiłam w wersji skróconej ,bez papryki ..Ale oczywiście kazdy(...)może zrobić swoją wersję.Podaję przepis w takiej wersji w jakiej ja ją robiłam ale Wy możecie dodać paprykę świeżą lub nie:)Zapraszam. 2 duże piersi kurze kapusta pekińska( połowa) 5 dużych ogórków konserwowych 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 op.przyprawy do gyrosu majonez keczup pęczek szczypiorku posiekanego drobno ******************************** Filety z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDzisiaj zapraszam na sałatkę, którą chyba wszyscy znają i kochają. Każdy robi ją na swój sposób, i każdego wykonanie smakuje trochę inaczej. Dzisiaj zapraszam na moją wersję. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros oliwa 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Wykonanie: Pierś
TrufelkowoSałatka warstwowa gyros to zdrowa alternatywa dla fast foodów. Sprawdzi się zarówno jako lekki letni obiad jak i sycąca kolacja. pierś z kurczaka 1 duży ogórek szklarniowy 1 cebula puszka kukurydzy sałata rzymska (ewentualnie kapusta pekińska) ok. 3 łyżki majonezu ok. 8 łyżek keczupu 2 łyżki przyprawy gyros Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Mięso wrzucamy
Dieta bez mlekaSkładniki filet z piersi kurczaka 1/2 puszki ananasa 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta lubczyku, estragonu kilka kropel ciemnego sosu sojowego kapusta pekińska sos vinegrette
Gaździnka warzyzamarynowania mięsa do sałatki gyros można użyć kupnej przyprawy do gyrosa. Ja jednak zachęcam do przygotowania mięsa z przyprawami skomponowanymi samodzielnie. Jak dla mnie gyros tak przyprawiony jest idealny. Składniki (około 10 porcji): 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 ogórków konserwowych 1 mała kapusta pekińska 8 łyżek keczupu łagodnego(...)patelni teflonowej, więc nie dodaję oliwy na patelnię. Wystarczy ta, która jest dodana do kurczaka. Kurczaka studzimy. Wykonanie sałatki: Najpierw przygotowujemy sos czosnkowy. W tym celu w misce mieszamy jogurt, majonez, koperek i czosnek. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Kapustę kroimy w cienkie, małe paski. Ogórki, cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. W szklanej misce układamy kolejne warstwy
Smak mojego domuwersję podanymi z grilowaną wołowiną i sałatką pekińską. Prosty i smaczny obiad, choć oczywiście dla wielu osób kojarzacy się z niezdrowym fast foodem. Cóż często takich obiadów nie robię, ale dobre frytki, nigdy nie są złe, zatem polecam. Składniki: 1 kg ziemniaków Irys 0,6 kg pieczeni wołowej 1 główka kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych olej rzepakowy do smażenia frytek(...)około 5 minut. Oczywiście jeśli ktoś woli bardziej krwistą, czas smazenia powinien być odpowiednio krótszy. Kapustę umyć i zszatkować, doprawić solą pieprzem, cukrem, olejem i octem winnym. Dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na talerz wyłożyć frytki, mięso i sałatkę. Posolić frytki bezpośrednio przed podaniem. Smacznego
Gosia gotujePropozycja bardzo lekkiej sałatki pasującej idealnie do grillowanych mięs albo całkowicie odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania. Składniki: 200 g wędzonego tofu 1 brokuł pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska 3-4 garście rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Pysznie & Piękniefitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulinę, kukurbitynę.* Oleju użyłam podczas przygotowywania sałatki: mała główka sałaty lodowej papryka czerwona 1/2 ogórka pomidor 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 puszki kukurydzy ser feta 3 łyżki oleju z pestek dyni Biooil 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Przygotowujemy warzywa. Kapustę pekińską drobno siekamy. Ogórka kroimy w półplastry, pomidora również, paprykę na kawałki
Szefowa kuchniLubicie dodatki do dań obiadowych w postaci surówek, czy sałatek? Surówka z pora z dodatkiem jabłka, marchewki i majonezu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięinni świeżą paprykę... jedno jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros :) A wy jaką macie swoją wersję? Może kiedyś odważę się zrobić ją w innej wersji :) Składniki: 3 piersi pojedyncze kurczaka, 1 czerwona papryka, 1/2 białej części pora, 1 puszka kukurydzy, 1/2 małej kapusty pekińskiej, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie
Aga w kuchni