Propozycja bardzo lekkiej sałatki pasującej idealnie do grillowanych mięs albo całkowicie odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania. Składniki: 200 g wędzonego tofu 1 brokuł pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska 3-4 garście rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Pysznie & Piękniefitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulinę, kukurbitynę.* Oleju użyłam podczas przygotowywania sałatki: mała główka sałaty lodowej papryka czerwona 1/2 ogórka pomidor 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 puszki kukurydzy ser feta 3 łyżki oleju z pestek dyni Biooil 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Przygotowujemy warzywa. Kapustę pekińską drobno siekamy. Ogórka kroimy w półplastry, pomidora również, paprykę na kawałki
Szefowa kuchniLubicie dodatki do dań obiadowych w postaci surówek, czy sałatek? Surówka z pora z dodatkiem jabłka, marchewki i majonezu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięinni świeżą paprykę... jedno jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros :) A wy jaką macie swoją wersję? Może kiedyś odważę się zrobić ją w innej wersji :) Składniki: 3 piersi pojedyncze kurczaka, 1 czerwona papryka, 1/2 białej części pora, 1 puszka kukurydzy, 1/2 małej kapusty pekińskiej, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie
Aga w kuchniGyros to sałatka, którą zna chyba każdy. Przepisów na tą sałatkę jest pewnie tyle co osób, które ją przyrządzają. Ja po wielu modyfikacjach postanowiłam stworzyć własną, znakomitą wersję. Myślę, że i Wam przypadnie do gustu. Składniki: 400 gram piersi z kurczaka przyprawa gyros pół główki kapusty pekińskiej keczup łyżka majonezu dwie łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego ząbek czosnku łyżka posiekanego
Mango Papajabardzo lubię, mój Mąż nie. A że Jego na obiedzie być nie miało to z czystym sumieniem zafundowałam sobie i Synciowi witaminowy smakołyk. Składniki( na 3-4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1 spory pomidor 1/2 małej papryki czerwonej 1/2 małej cebul 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 1 średni ogórek kiszony sól, pieprz Składniki na dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek(...)łyżeczka posiekanej natki pietruszki szczypta bazyli szczypta tymianku szczypta rozmarynu szczypta czosnku granulowanego mini-szczypta kurkumy dla koloru pieprz świeżo mielony Przygotowanie: Surówka Składniki na sałatkę pokroiłam w drobną kostkę. Kapustę dość cienko poszatkowałam, odrobinę posoliłam i popieprzyłam. Wymieszałam składniki. Dressing Musztardę utarłam na jednolitą masę z oliwą i sokiem z cytryny. Wsypałam przyprawy oraz natkę pietruszki. Tymianek
Kuchnia po mojemuSałatka a'la meksykańska to pyszna, sycąca sałatka doskonała na różne imprezy :) Układać w podanej kolejności: Filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawą meksykańską+ ketchup+ pieczarki pokrojone i podsmażone+ kukurydza z puszki+ majonez+ ogórek konserwowy+ ketchup+ filet z kurczaka+ majonez+ kapusta pekińska
Zrób to smaczniesałatką polane łagodnym ketchupem. W tym przypadku jest to misz-masz smaków które dopełniają się nawzajem. Można by rzec, że ten przepis jest dla leniwych. A takie przepisy, no cóż, zawsze się sprawdzają! Składniki na 8-10 placków: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki zimnej wody 5 cienkich parówek z szynki-dobrej jakości 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej(...)Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska lub himalajska do smaku Ketchup do podania Sposób przygotowania: Parówki obrać z osłonek pokroić na małe kawałeczki. Posiekaną drobno kapustę pekińską przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę ,por i parówki. Jajka wbić do miski, wsypać mąką i wlać wodę, dodać dużą szczyptę soli
Wanilia i Kardamonkwaśną surówkę z białej kapusty , surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i szaszłyki w miodzie . Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli. A co oprócz gotowania i tych moich
blog.moje-pasje.infoKapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty
Qlinarnie i QlinarniePrzepisów na sałatki nigdy za wiele, dlatego dziś podam przepis na kolejną, tym razem z tuńczykiem. Jeśli ktoś go lubi to zapraszam. Jest szybka w wykonaniu i jakże smaczna. Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju (bądź w sosie własnym) kapusta pekińska 1 czerwona papryka czerwona cebula 5 ogórków konserwowych 4 jajka majonez, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kroimy kapustę pekińską, tuńczyka
upichcicZapraszam na smaczną i bardzo prostą w wykonaniu surówkę obiadową. Surówka doskonała do wszelkich rodzajów mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 2 duże marchewki - pół mniejszej kapusty
Kuchnia z widokiem na ogródW ten piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska
Kuchnia z widokiem na ogródSKŁADNIKI 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa ogórek świeży 2-3 ogórki kiszone ketchup puszka kukurydzy kilka łyżek majonezu papryka kapusta pekińska
Przepisy KulinarneWitaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1
Nie tylko w kuchniTortilla z kurczakiem i z sałatką z pekinki, pomidorów, ogórków i cebuli. Do tego sos majonezowo pomidorowy- poezja smaku 😋 Placki można przygotować samemu ( znajdziecie u mnie na blogu) lub kopić gotowe i podpiec. Polecam :) Podwójna pierś z kurczaka Przyprawa kebab gyros Olej Mała kapusta pekińska 2 cebule 2 pomidory 2 zielone ogórki Na sos: 2 łyżki
Takie tam pichcenieSałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka gyros jest chyba najpopularniejszą sałatką warstwową. Do tej pory spotkałam się z kilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna. Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć
Zielona Kuchnialekka - za sprawą poszatkowanej kapusty. Jednym słowem bardzo smaczna sałatka, idealna na wszelkie imprezy. Jej zrobienie nie zabierze nam zbyt dużo czasu, co jest dodatkową zaletą. Składniki: 1 po dwójna pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe kilka konserwowych pieczarek 3 ugotowane jajka mała (200g) puszka kukurydzy mała kapusta pekińska sól pieprz słodka papryka majonez szczypiorek olej Wykonanie: Pierś
Walijskie Pichceniedostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól Kapustę drobno poszatkować, koperek posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać i połączyć ze składnikami sałatki. Jeśli trzeba to przyprawić jeszcze solą i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaodcedzeniu ziemniaków dodajemy masło i porządnie je rozgniatamy. Kapustę pekińską kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Kilka słów o suszonych ziemniakach firmy SyS Otrzymałam je w ramach testowania od firmy SyS. Stanowią wyśmienity dodatek do dań z mięsem jak również do sałatek czy zup. Smak mają taki sam jak "normalne" ziemniaki :) Zabierają dużo mniej
Emcia Pichci