sałatka z kapusty pekińskiej - 1082 przepisów (strona:32/73)

Surówka z kapusty pekińskiej 198

Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta

Kolorowa kuchnia Elki
Sałata pekińska w towarzystwie jajek i karmelizowanych kiełbasek w sosie czosnkowym 164

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 4 jajka M 2 średnie pomidory 4 łyżki sosu czosnkowego (jak zrobić sos czosnkowy znajdziecie tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/05/Dip-czosnkowy.html pół

Zasmakuj Kuchni
sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli 126

Wczoraj robiłam surówkę z kapusty pekińskiej a że została mi połowa musiałam wykorzystać..

Ugotujmy Coś
Surówka 207

Szybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska  cebula papryka  pomidor  sól sok z cytryny  olej  przyprawa do sałate k  Kapustę

Moje domowe kucharzenie
Smażony ser nadziewany maślakami 196

nasze kubki smakowe i poszaleć. Nasz ser nadziejemy przesmażonymi maślakami z dodatkiem tymianku i świeżo zmielonego pieprzu, uczta smaków gwarantowana! Proponuję podawać go z minimalistyczną sałatką którą komponujemy ucinając pionowo 3 cm kawałek kapusty pekińskiej i przekładamy go na talerzyk tak by zachowała kolisty kształt, dodajemy na to pokrojonego na 4 pomidora, polewamy dressingiem i opcjonalnie orzechami. Życzę smacznego

Kuchnia PROzdrowotna
Szybka sałatka warzywna 312

kaszanka na grilla była..a sałatki brak.....ale zostało mi surówki z obiadu...dokroiłam jeszcze więcej warzyw , wymieszałam z majonezem i sałatka była gotowa i zjedzona ze smakiem..       1  kapusta pekińska 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor ogórek sól cebulowa czubryca czerwona majonez Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól, czubrycę

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym 209

Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i  ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem(...)majonezem, przyprawić pieprzem. Sos połączyć z sałatką, wszystko dokładnie wymieszać

Kuchenne aromaty
Sałatka gyros 98

Przepis mam od teściowej. Trochę zmieniłam sposób jej wykonania, ale nie sądzę żeby to miało wpływ na jej smak.  Składniki: 1 mała kapusta pekińska 3 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 marchewki średni słoik sałatki szwedzkiej 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 mały słoik łagodnego ketchupu 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 ząbki(...)miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej

Kardamonovy
Sałatka z pieczonym bakłażanem i krakersami 206

Witajcie! Uzupełniam dziś księgę sałatek karnawałowych :) Dziś trochę nietypowo ale składniki znajdziecie w każdym większym sklepie :) Polecam na każdą prywatkę jak i smakowitą przekąskę! Zapraszam do kuchni i jeśli się wam podobało to dajcie + Kuchni PROzdrowotnej :) Dla 2 osób Czas przygotowania ok 30 minut Składniki: 1 średniej wielkości bakłażan 2 garści pokrojonej kapusty pekińskiej kilka krakersów 1 pomidor Pół kulki(...)Pokrojoną kapustę dajemy do nowej miski, kroimy pomidora w półćwiartki i układamy dookoła. Z 5 łyżek masła, odrobiny soku z limonki, cukru, soli i kurkumy robimy dressing do sałatki.  3/ Upieczony bakłażan nakładamy na pomidory i kapustę, ścieramy ser mozzarella na tarce o grubych oczkach. Dodajemy połamane krakersy i polewamy dressingiem.  4/ Podajemy, SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Testowanie produktów Podravki 156

jeśli doda się odpowiednią ilość to z pewnością powinno smakować.  Z użyciem Vegeta Natur W Smak do sałatek przygotowałam szybką sałatkę na śniadanie: Do jej wykonania użyłam: mozzarelli, pomidora, zielonych oliwek, rzodkiewek, ogórka, kapusty pekińskiej, oliwy z oliwek oraz oczywiście przyprawy Vegety Natur. Uzyskałam świeży, ciekawy smak. Zestaw przypraw jest dobrze skomponowany i pasuje do bardzo wielu sałatek

Pasja Smaku
Porcja na raz- sałatka w słoiku 226

kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona cebula ok. 4 łyżki majonezu 2-3 ogórki kiszone sól pieprz kolorowy 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam w oleju sojowym) odcedzamy a groszek płuczemy. 2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
SAŁATKA Z PIECZONYMI WARZYWAMI 176

Sałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Surówka z kapusty pekińskiej z kukrydzą 132

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża marchewka kilka łyżek kukurydzy odsączonej z zalewy przyprawa do sałatek siekany koperek siekana pietruszka 2 łyżki majonezu 1 kopiasta łyżka gęstego jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować wedle uznania. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić wedle uznania. Smacznego

Kuchnia domowa Ani