sałatka z kapusty pekińskiej - 1082 przepisów (strona:29/73)

Bigos z kapusty pekińskiej 125

woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku - ok. 600 g dobrej kiełbasy

mojewypiekiinietylko
GYROS sałatka 262

Dziś sałatka a'la gyros Składniki: 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej 1 puszka kukurydzy 5-6 korniszonów 1/2 cebuli 1 filet z kurczaka przyprawa do gyrosa, ja polecam Prymat - jest najlepsza majonez, ketchup olej do smażenia Wykonanie: Filet z kurczaka pokroić w średnią kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia posypać przyprawą do gyrosa. Kapustę poszatkować. Cebulę(...)ogórki pokroić w kostkę. Gdy mięso przestygnie, połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i łyżkę ketchupu. UWAGA - jeśli robicie sałatkę na przyjęcie i chcecie żeby ładnie się prezentowała - polecam ułożyć ją warstwowo - przesmarowują kolejne warstwy sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mini sałatki 134

oliwki czarne Ole, papryka czerwona konserwowa, kukurydza, sos vinegrette. Przygotowanie:   Na każdą łyżeczkę do przystawek nakładamy trochę posiekanej kapusty pekińskiej. Następnie układamy oliwki zielone i czarne. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki, nakładamy odsączoną kukurydzę i dekorujemy kaparami. Taką sałatkę polewamy sosem vinegrette. Takie sałatki idealnie sprawdzają się na imprezach albo jako aperitif przed głównym daniem. Polecam

Aga w kuchni
Sałatka gyros 311

stole podczas przyjęcia w twoim domu. Ułożone warstwowo składniki warzywne, pieczona pierś kurczaka i majonez tworzą kompozycję, która bardzo szybko zniknie z talerzy. Sałatka gyros Składniki: 180 g piersi z kurczaka 50 g kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 5 łyżek keczupu ostrego 5 łyżek majonezu przyprawa gyros Przepis: Pokrojone na kawałki piersi z kurczaka wymieszać z przyprawą gyros, odstawić(...)ketchupu i majonezu. Kolejną warstwę ułożyć z kukurydzy i pokrojonych ogórków i zalać szlarę sosu. Na wierzch położyć pokrojoną kapustę pekińską i posypać ziołami (można Vegetą). Wsadzić do lodówki na kilka godzin żeby wszystko się przegryzło. Smacznego     Artykuł Sałatka gyros pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 31929

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół. Post Kolorowa sałatka z

Marta Gotuje
” Cygańska ” surówka z kapusty pekińskiej 116

” Cygańska ” surówka z kapusty pekińskiej Czemuż to cygańska , otóż dlatego ze wygląda bogato ,a jest bardzo prosta Cygańska surówka z kapusty pekińskiej , jest świetną

Ogrodnik w podróży
Surówka z kapusty pekińskiej, pieczarek i pomidora (182 kcal) 252

Surówka, która powstała w efekcie sprzątania lodówki. Nadaje się również jako lekka sałatka czy przystawka np. do kanapek z wędliną. Składniki (2 duże porcje) : pół niewielkiej kapusty pekińskiej 250 g pieczarek puszka groszku pomidor czerwona cebula sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 234

Surówka z kapusty pekińskiej to doskonały dodatek obiadowy. Taką samą robi moja babcia i jest to jedna z najlepszych surówek jakie znam. Jest soczysta, kolorowa i

Dietolog
surówka z kapusty pekińskiej i pora 89

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej ..

Ugotujmy Coś
surówka z kapusty pekińsiej 80

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej..

Ugotujmy Coś
Sałatka z sosem vinegrette i gotowaną rybą. 170

Składniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3

Gaździnka warzy
Sałatka z komosą ryżową, kapustą pekińską i pomidorkami koktajlowym 115

przygotować z jej wykorzystaniem wiele różnych kompozycji smakowych. Pamiętajcie o zasadach gotowania, na 1 porcję komosy ryżowej 2 porcje wody. Sałatka z komosą ryżową i pomidorkami koktajlowymi / 2 porcje Składniki: 150 g komosy ryżowej białej 3 liście kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka natki z pietruszki 6 pomidorków koktajlowych  Przygotowanie: Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu(...)Pomidorki kroimy na ćwiartki, a kapustę pekińską drobno kroimy. Cebulę i kapustę pekińską przekładamy do miski z cebulę. Do warzyw dodajemy posiekaną natkę z pietruszki. Ostudzoną komosę ryżową mieszamy w misce razem z warzywami. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. wstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Sałatkę można wzbogacić dodając np. czarne oliwki

Moja smaczna kuchnia
Surówka z pora 145

łyżeczki suszonego koperku. Przygotowanie:    Kapustę pekińską dokładnie myjemy po zimną wodą i siekamy. Por kroimy na 4 części wzdłuż i siekamy, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz pokrojony w kostkę zielony ogórek.  Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, wody, soku z cytryny, ziół i suszonego koperku. Polewamy sosem sałatkę, na koniec posypujemy świeżym koperkiem i mieszamy. Dekorujemy plasterkami mandarynki

Aga w kuchni
Pyszna sałatka do mięsa 170

Dzisiejszą sałatkę pokochają wszyscy. Jest lekka, świeża i doskonale pasuje do mięs typu gros. Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Gyros z fasolą i kiełkami roślin strączkowych 163

Gyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki: 2-3 filety

Czerwień i błękit